reklama

Sviatky a nadbytočné kilá

Kamila , 02. 01. 2013 - 10:56

reklama

Sviatky sú už skoro za nami, aj keď prázdninújúce deťúrence a možno ešte zvyšná dovolenka o takom nesvedčia. Jednoznačne by však pre nás malo skončiť obdobie prejedenia sa. Pre mňa určite.
Joj devy, ja som taká pribratá :-O a to som sa aj kus kontrolovala ..., či ani nie? Rozmýšľam, čo s tým. Veď sa hovorí, ako dlho sme priberali, tak dlho by sme mali chudnúť. To by mohli ísť vianočné kilá dolu za relatívne krátky čas.

Teóriu mám zmáknutú, na trvalé chudnutie je nutná zmenu životného štýlu. Je potrebné, znížiť denný príjem kalórii, na minimum zredukovať spotrebu sladkostí a bieleho pečiva, ovocie jesť predovšetkym v dodobedňajších hodinách, pridať do svojho jedálnička veľa zeleniny, strukoviny, zdravšie bielkoviny a k tomu všetkému primeraný pohyb. Nesmieme zabudnúť na pitný režim. Na také krásne som ešte nedozrela, ale rada by som sa vyporiadala so sviatočným hmotnostným prírastkom. Len ešte netuším ako o takom presvedčím moje telo a hlavu, bo na "dobré" sa rýchlo zvyká.

Aj mám overenú teóriu, stačí pár dní striktnej delenej stravy a som na pôvodnej váhe. Jasné najjednoduchšie by bolo kontrolovať sa počas sviatkov, len s tým už nenarobím nič. Asi idem hľadať podoné postihnuté devy, možno v lepšej spoločnosti sa dokážem skôr naladiť na delenú stravu. Mám ju odskúšanú, funguje v úvode celkom úspešne, nepotrebujem vtedy jesť sladké... Škoda len, že málokedy je vhodná konštelacia v mojej hlave, v mojom tele aby som sa na delenú stravu bezbolestne naladila. B-] Napríklad mesiac by mal ubúdať, to aj robí, nemala by som mať PMS, čo samozrejme mám ..., nemala by som mať okolo seba rozčuľujúce činitele, ako dom plný detí ..., jasné že mám ... a iné srandy vrámci hesla "Mal ďabel vyhvarku, zabil babu v jarku, bo bula cma" (giggle) :-D :-) Snáď netreba prekladať.

Devy krásne, ako ste na tom so svojim telom po týchto sviatkoch? Zvládlo sviatočné menu vaše trávenie? Máte odvahu postaviť sa na váhu, či vám bohate stačí pociť, že nohavice sa akosi zbehli. (giggle) Kto sa ku mne pridá pri pokuse o krátkodobú zvýšenú kontrolu prijmu potravy? Máte svoje overené metódy na schudnutie rýchlo nadobudnutých vianočných kilogramov? Aj taká krátkodobá bielkovinova dieta by mohla fungovať. Všetko vrámci hesla - "Zúfalé ženy, robia zúfalé činy" (giggle)


reklama


reklama

balalajka, St, 02. 01. 2013 - 11:15

Tschaaa, si ma dnes ráno v zrkadle zbadala? Mne najlepšie na zastavenie priberania zaberá robota. Našťastie, už makám a aj medzi sviatkami som sa bola ochladiť :-D (nekúrime). Ale aj tak, aj keď som si myslela, že však veľa nepapám ... tse ... jaké ja som zázvorniky urobila! By si sa oblizovala, bars bez čokolády boli :-D . Nič to. Užila som si a čul si užívam detoxikáciu od cukru :-D . Zbodla som jabĺčko, chystám sa až oibedovať a ešte kávičku do seba hupsnúť.
No a Lydusha dala na FB také fasa tango, tak pevne dumám, že tancovať by som začala.
Ale nie, vážne. V sobotu začínajú deťom plavecké víkendy, tak sa docela teším, že sa od nedele hádam budem môcť aj ja pridať.
Pohybu zdar! NAZDAR!!!
Jaj a asi budeme mať psíka, tak bude ešte aj iný druh pohybu (clap) (clap) (clap) .

Kamila, St, 02. 01. 2013 - 11:24

Joj moja, ty mas aspon kam vybehnut,v robote asi nemas tolko pokusenia ako ja stale doma. Mala by som rychlo rozobrat stromcek, rozdelit detom salonky a kolekcia aby ma nedrazdili, vyprazdnit vsetky skrinky ... :-D, ci naprogramovat hlavu a telo : "Som kludná, vyrovnaná, plná pokoja a lásky a k tomu mi stačí len vzduch a voda." :-D

balalajka, St, 02. 01. 2013 - 11:32

Mno .. ja neviem, čo je horšie, či plné hrnce a pochmatkávanie a či vyhladovať a potok pojesť keď dojdem koňa vola a všetko čo mi do cesty dojde. Ale jednoznačne zmenu vítam, lebo už tá tesnosť "pracovných" džínsom je alarmujúca :-| . Tak aspoň pol dňa mám dobrý pocit :-D .
A ešte k tomu stromčeku... presne pre toto kolekcie nekupujem a jedna jediná vianočná hviezda, čo mala byť na vrchole padla za vlasť ešte 23.12, lebo sa furt prekacovala a poadala, tak sme ju na stromček nedali a deti ju spratali ihneď ... však nech nezavadzia :-D .

balalajka, St, 02. 01. 2013 - 11:46

Očuj a bola si taká odvážna sa odvážiť? Ja nieeeee. Ani pred sviatkami ani po nich. Môžem to teda brať, že som vôbec nepribrala :-D ?

Kamila, St, 02. 01. 2013 - 11:58

Môžeš, a nohavice sa len zbehli. (giggle)

Veru som sa po Vianociach postavila na váhu a ostala som úplne zhrozená, bo som zase tam kde pred rokom. Ked si predstavim, ze som v lete mala o sedem kil menej pomoc! Po Silvestri som uz taku chybu nespravila. Buduci vikend ideme na malicky ples z taekwonda, ta to by som sa ozaj mohla zbavit aspon tych vianocnych dvoch - troch kil.

balalajka, St, 02. 01. 2013 - 12:07

Tak ja som včera len "dietne" maškrtila oplátkové trubičky :-D .
Tri kilá ... no výzva nie nemožná.
Som si konečne dala Lunárny kalendár na tento rok a kukám, že dnes sa máme namazať ( krémikom), nafarbiť si vlasy ( pomooooc, ja som si na Silvestra , to si mám zas?) a vraj Mesiac nám pomôže sa dnes lepšie s dietou odraziť. Takže zeleninka a vlákninka. Kam dám to údené :-D ?
No a ešte toto isté platí aj na zajtra.
A rehocem sa, bo máme upratovať. Budú lepšie účinky na domácnosť. Hej, súhlasím. Deti som poslala k babke stavať búdu pre hafana, tak bude dlhšie upratané.

Kamila, St, 02. 01. 2013 - 12:35

To ja som si naplanovala farbenie vlasov na nedelu, dnes stvrhodinove posobenie henny nestiham :-O (giggle) , skoda. Uz som zufala z mojej polosivej hlavy, posledne mi farba vobec nechytila a to som ju mala na hlave skoro styri hodiny, ale stale odolavam chcemii som zvedava ako dlho.

To je skvela sprava, ze sa dnes mozeme odrazit s chudnutim. Zatial si davam taky lahky bielkovinovy den, bo na nakupe som dlho nebola a nasla som miniparenicky. Obed mam este zo vcera, len vramci vepso knedlo zelo, vynecham knedlik. Dnes este musim prizmurit oci nad zapraskou v kapustnici a tusim zemiaku v kyslej kapuste. Pobede snad zvladnem na jogurtoch a mozno nejakom salate. Inak sa snazim skrotit PMS pomocou magnezia, zatial sa tvari, ze pomaha, aj ked mam skusenost, ze akekolvek pripravky aj bylinkove brzdia vysledky delenej stravy. Nevadi, az taka krasna byt nemusim, nepomohlo by mi to, keby som na vsetkych ziapala.

Takze zatial sme dve spoluchudnuce? Kto sa k nam este prida?.

georgina, St, 02. 01. 2013 - 12:39

Ja nie, ja mám opačný problém. Ale držím vám všetky palce (y) (y) (y) (y)
A keď prídete na spôsob, ako kilá efektívne posielať niekomu inému, hlásim sa za vďačného príjemcu :-) ;-)

Kamila, St, 02. 01. 2013 - 12:54

Také nepochopím, aj ked verim ze existuje. B-] Posúvanie kilogramov by bolo skvelé, zatial asi neeralne.

georgina, St, 02. 01. 2013 - 13:05

No, áno, existuje.
Ja len, že ani "pobyt" na druhej strane "stupnice" neideálnej váhy nie je nič moc, ak vás to teda aspoň trochu uteší...
Poctivo som sa celé sviatky od rána do večera prejedala, pribrala som AŽ kilogram, čím sa moja hmotnosť dostala na 53 kg (pri výške 165 cm).

Tak idem usilovne dumať, ako to vymyslieť s tým posúvaním kíl - a bude po váhových problémoch na jednej aj na druhej strane :-) ;-) B-]

Lea, St, 02. 01. 2013 - 17:55

Geo, základom priberania je nepravidelná strava, najlepšie totálne nezdravá (giggle) , čo takto skúsiť pred polnocou dva balíčky vianočných oblátok s medom, zapiť mliečkom, šup do postele (giggle)
chvalabohu, už sme všetky sviatočné dobroty pojedli a začína pracovný režim, lebo tiež sa mi oblečenie akosi spralo (blush)

georgina, St, 02. 01. 2013 - 18:07

Lea, u mna je problém hlavne v štítnej žľaze. Boli časy, keď som jedla len raz denne - ráno som začala a skončila som tak okolo 23,00 hod. Hlavnou zložkou mojej stravy boli keksíčky a čokoládky a podobné dobrôtky. Ak nerátam moje tehotenstvá, tak som od puberty nepribrala ani gram.
(Akurát som denne riadne dvíhala adrenalín mojim kolegyniam, ktoré za celý deň zjedli až jedno jablko.)

Pred nejakými štyrmi rokmi som postupne zmenila jedálniček, snažím sa o vyváženú a zdravú stravu. Na mojej hmotnosti sa to však nijako neprejavilo.
V septembri som prišla z megastretka v Piešťanoch nielen poriadne nachladnutá, ale aj s nejakou črevnou chrípkou, či čo to bolo. Behom dvoch týždňov, počas ktorých ma kombinované choroby poriadne potrápili, som spadla s váhou značne pod 50 kg.

To som už vyhodnotila ako BIG problém a začala som chodiť k doktorke, ktorá lieči tradičnou čínskou medicínou.
A konečne pomaly priberám! (y)

(Som tu tuším za agenta provokatéra (giggle) (giggle) (giggle) ;-) )

Lea, St, 02. 01. 2013 - 18:45

tak prajem úspešné priberanie a hlavne zdravie, to je zo všetkého najdôležitejšie (y)
vďaka môjmu "kačaciemu žalúdku", ktorý snáď i klince spracuje (giggle) nepoznám tráviace problémy a vlastne ani žiadne vážnejšie zdravotné ťažkosti, len obdobie mojej štíhlosti je momentálne minulosťou, ale s pomaly sa blížiacou polstoročnicou sa začínam zamýšľať, že to tak nemusí byť večne a hlava si uvedomuje, že už treba prestať hazardovať ...
SEBADISCIPLÍNA, milá Lea ! ;-) a žiadne výhovorky ...

georgina, St, 02. 01. 2013 - 18:54

Ďakujem, prajem tiež hlavne hodne zdravia :-) (sun) (sun) (sun)

nemozna (bez overenia), St, 02. 01. 2013 - 18:34

Moje pekné, pošlem Ti mojich 15 kíl.
Jáj keby sa to dalo.........

georgina, St, 02. 01. 2013 - 18:42

Keby sa dalo - beriem všetky!!! ;-)

Dora123, St, 02. 01. 2013 - 18:59

aj ja mám problém ako geo B-] dala som si pred sviatkami záväzok, že priberiem aspoň dve kilá a myslím, že vyšlo (sun) (to nechcem provokovať, hej, to len aby geo nebola sama :-P )

georgina, St, 02. 01. 2013 - 19:03

(hug) (hug) (hug)

balalajka, St, 02. 01. 2013 - 13:55

Vlasy môžeš maľovať aj zajtra ;-) a celkovo do soboty to vyzerá na okrášľovanie a vstrebávanie krémikov dobre. Sa rehocem, bo v tom kalendári je napísané, že v piatok sa dozvieme zlú správu. Ja neviem, či celý svet bude mať zlé správy, ale ak to zoberiem osobne ( ja všeobecne hodne vecí beriem osobne), tak to asi bude v duchu ... s tými kilami to tak ľahko nepôjde :-D .

Kamila, Št, 03. 01. 2013 - 14:04

(rofl) (rofl) (rofl) Nebude to také ľahké drahá ..., ale však sme nejaké bojovníčky. (giggle)

Kamila, Št, 03. 01. 2013 - 19:58

Lenocka si ma zachranila, konecne farba chytila ako mala, sive vlasy su cervene ako maju byt. O mesiac sa budem najprv pytat tvojho stoloveho lunarneho kalendara, kedy mozem zahajit malovanie. (rofl) (giggle) :-D Daakujem, dakujem (heart)

bigmama, St, 02. 01. 2013 - 13:24

nemala som kedy pribrat, aj ked som tento rok vynimocne piekla (giggle) jednoducho stale v pohybe, v robote, stale niekde lietam, koniec roka ked sa ostatni zabavaju, pre nas je to praca ;-) takze v jednom kuse v "strese", kedze drahy robi zasadne VSETKO na poslednu chvilu, jemu ten stres vyhovuje, lebo ho to pohana, ja mam z tych situacii nervy v tekutom stave...do toho najmladsia schytala chripku, takze prebdene noci, boj zakazdym, ked jej idem preplachovat nostek, jednu noc pracka (9kg pradla) sa otocila 4 krat, pozehlila som (nastastie na mangli) asi 40 velkych obrusov, mala mi robila spolocnost do 4.30 rana, kedze nemohla spat kvoli chripke...takze, cez to vsetko, sa dostatnem k jedlu taj dva krat za den a ked si uz sadnem, tak mam zaludok stiahnuty, ze donho ledva nieco dostanem ;-) ale cez to vsetko som pojedla toho dost, aj v noci a ani gram navyse...zatial, takze moj recept, aj ked v mojom pripade by som sa asi radsej zaoberala nejakym tym kilom navyse ;-) :-)
takze kami, asi otvorim tabor, mozes prist na tyzden a uvidis, budes stihla ako prutik ;-) drahemu nakazem, aby urobil salaty, nieco dietne, je zvyknuty, a dokonca pozna aj delenu stravu ;-)

Kamila, St, 02. 01. 2013 - 14:13

Moja, mne by ani tvoj tabor velmi nepomohol u mna plati cim vacsia zataz, tym vacsia spotreba sladkeho, je to jedno ci fyzicka, abo psychicka, mozno v kombinacii so salatikmi na opustenom ostrove.

bigmama, St, 02. 01. 2013 - 14:38

moja, keby si mala cas jest to sladke ;-) (giggle) este od narodenin mam krabicku cokolady (ferero) a je tak dobre odlozena, ze na nu vzdy zabudnem a ked ju zbadam, ako dnes, tak akurat nemam chut na sladke (giggle) a potom zasa upadne do zabudnutia....dufam, ze ju stihneme skonzumovat este pred vyprsanim datumu spotreby (giggle) :-D

Kamila, St, 02. 01. 2013 - 14:47

ono tvoja robota a moja robota to je rozdiel, u mna akoby si pozerala na spomaleny film ... a ine to uz nebude

Martina79, St, 02. 01. 2013 - 14:01

Kamilka ja sa pridám. Nejak sa mi rifle sprali. Na váhu sa radšej nestavám. A to som si sľúbila, že sa budem viac pohybovať, alebo aspoň trochu cvičiť.
Ešte pre Vianocami ma "seklo v krku". Neotáčala som hlavou, dlho to bolelo. Bola som na tabletkách a konskej masti. MM povinne masíroval. Keď to povolilo, tak som nachladla. Teraz keď už mi je konečne lepšie, tak to chytil odo mňa malý. :-O
Len neviem prečo, ale mne pri tom všetkom chutilo jesť.... Musím sa nakopnúť, ako to zhodiť.

Kamila, St, 02. 01. 2013 - 14:49

Vitaj v klube. Ako budeš pokúšať nadbytočné kilá ty?

Martina79, St, 02. 01. 2013 - 17:21

keď na to prídem, dám vedieť... (giggle)

alienka68, St, 02. 01. 2013 - 18:01

tak mile devy ja sa tiež určite pridam (clap) ale ešte čo to treba podojedat (cake) v chladničke ešte čaka kremeš na nas ale určite sa dam na delenu stravu v novembri ked som tu zhanala spoločničky na chudnutie tak som si nariadila delenu stravu a veru som schudla asi 4 kilka aale ao som pred sviatkami začala vyjeat kadečo tak som nabrala spät volačo no dufam žie nie až tolko moc na vahu sa mi moc nechce ale asi pojdem aby som mala večšiu chut do delenia a premyšlam aj o cvičeni (giggle) (giggle) no uvidim ale dufam že s vami to zvladnem dakujem že ste tu pojde to lahšie (y)

Aja1, St, 02. 01. 2013 - 18:36

Mne sa tiež nejak sprali nohavice a tuším že všetky naraz.Asi to bude tým gaštanovým tiramisu od adušky čo som piekla.Rozumej doslova piekla,lebo moja hlava deravá zabudla naložiť piškóty v obchode,nuž som piekla aj destké piškóty.Boli také lahodné,že som napokon robila trojitú dávku a tiramisu som robila na veľký hlboký plech.A spravila som podľa svojej chuti-t.j.skoro žiaden cukor.
Nuž tiež musím niečo poriešiť s váhou,lebo kĺby sa začínajú ohlasovať.

nemozna (bez overenia), St, 02. 01. 2013 - 18:37

No ja mám v chladničke kapustnicu. Sa teším na ňu celý deň.

sylvia30, St, 02. 01. 2013 - 19:55

kamilka, ako by som o sebe čítala, na jar som vďaka light verzii pána dukana dala dole 8 kg, myslím, že momentálne ich už mám naspäť, na váhu som sa ale nemala odvahu postaviť :-((....dnes som znovu začala so svojou dukankou, píšem svojou, lebo som si ju prispôsobila na svoj obraz, ja jem zeleninu každý deň, aj ovocie doobeda 1 kus, namiesto ovsených otrúb na raňajky si dám 1 kus celozrnneého pečiva a celé to prekladám bielkovinami...a zrejme niečo na tom lunárnom kalendáry bude, lebo celý deň som sa cítila hrozne fajn, dokonca som nemala ani krízu a to sme s deťmi boli aj korčulovať.....

Kamila, St, 02. 01. 2013 - 20:17

Vitaj v klube. Držím place pri tvojej dukanovej, to je vlastne menej dramaticka bielkovinova dieta? doobeda nieco celozrne a jeden kus ovocia, obed a zvysok dna uz len bielkoviny so zeleninou abo opacne?

sylvia30, Št, 03. 01. 2013 - 12:07

kamilka, presne tak, ráno jedno cereálne pečivo so šunkou a syrom, na desiatu ovocie a potom už len bielkoviny a zelenina a veeeela tekutín..celé to vzniklo tak, že keď som pred rokom začala jesť podla dukana, práve u nás v záhrade dozrievali jahody a keďže ich mám veľmi rada, tak z toho vzniklo toto....
...a tá druhá dieta, čo o nej píšej je Norbiho update...tam sú vymedzené hodiny dokedy môžeš jesť jednotlivé potravy, ale v podstate je to na princípe, že sacharidy a ovocie doobeda a popoludní už len bielkoviny a zelenina...v podstate takéto stravovanie sa považuje za racionálne, ale zabijem sa, keď mám tak rada sladké????

Kamila, Št, 03. 01. 2013 - 12:49

No ved to a sladke doobeda mat nemusim, kedy je teoreticky povolene, ale poobede ho nutne ale ozaj nutne potrebujem. (giggle) Inak velka vyhoda delenej starvy aspon u man je v tom, ze ked ju dodrziavam nemam chut na sladke. Vidim rozdiel v tom, ze ked zjem klasicky obed mam silnu chut na nieco sladke, po delenej starve sa take nedostavi.

balalajka, St, 02. 01. 2013 - 20:16

Krasne sa to cita a kedze zajtrajsok je totozny s dneskom, co sa lunarneho kalendara na mojom stole tyka, tak devy krasne, tesme sa na pretrvavani pevneho odhodlania s tymi kilami cosik urobit.
Inak, minuly rok som mala predsavzatie kila neriesit a milovat kazde deko z nich a pekne si ich pestovat. Oj ako pekne som to dodrzala. Prvy raz v zivote som mohla kolaudovat - OK, predsavzatia velmo uspesne dodrzane. Kila isli utesene hore :-D .
Tak a kedze som polnoc odspala, tak by som si predsavzatia musela na Novy rok davat a to zas nie, to zas tak velmi som nemusela. Ale zas viem, ze ked sa nas....m, tak aj kila dolu pojdu :-D .

mnnaaauuu, St, 02. 01. 2013 - 20:52

Nabrala som odvahu postaviť sa na váhu a bola som zhrozená!!! 3 kg navyše! a to som chcela schhudnúť tie kilá, čo som pribrala počas ťažkého oktobra :) :)
Mať tak pevnú vôlu, hodím diétu... :) ale akú.. .páči sa mi delená strava, no môj rozum ju nechápe :)
za mláááádi sa mi osvedčilo nejesť po osemnástej hodine, teraz to nedokážem... deti o ôsmej spia a ja sa teším, že môžem nerušene jesť... :)

Kamila, St, 02. 01. 2013 - 21:50

Este je dieta, neviem celkom presne, doobeda ovocie a celozrne pecivo, na obed este sacharidy ryza a zemiaky a poobeede uz len bielkoviny so zeleninou. Niekto to asi pozna presnejsie. U man take nehrozi, pretoze ja nemam problem sa kontrolovat doobeda, vecer je to ovela narocnejsie.

sanikri, St, 02. 01. 2013 - 22:38

Ty si ako ja, cez den vsetko ok, a pride vecer,decka v postelim, manzel este v robote a vtedy to pride.... sladkosti traste sa. Jeden cas sa mi osvedcilo nekupovat nic sladke domov. No ale to bolo reklamovania ! Hned po Vianociach som vylucila vsetko sladke zo svojho zivota, ja som len zvedava dokedy to vydrzim. Lebo plati, cim vacsie nervy, tym viac vyzierania :-( Zavidim takym, ktore nevedia jest, ked su nervozne alebo vystresovane. To by som bola stihla ako prutik

Kamila, St, 02. 01. 2013 - 23:02

Velmi podobne, vsetok stres zajedam.

Fany1000, Št, 03. 01. 2013 - 09:54

Ja som prišla na to, že nie je stres ako stres. Boli časy, keď som tiež tvrdila, že stres zajedám, ale keď som sa rozvádzala, dva týždne som do seba nedostala nič, len žihľavový čaj. Potom postupne po jednej detskej piškóte a časom sa všetko vrátilo do starých koľají. Tak si teraz hovorím, že stres, ktorý mám chuť zajedať je celkom v pohode :-)

mnnaaauuu, Št, 03. 01. 2013 - 20:20

šak to je ten problém, nemám pro blém doobeda žiť o jogurte a ovocí, a cereáliách :) Problém je poobede, večer , ako "nevyžrať" chladničku a všetky sladkosti :D

Fany1000, Št, 03. 01. 2013 - 09:50

No ja sa za to vážim každú chvíľu. Aj trikrát za deň :-O , len mi to nie je nič platné. Ja mám takú slabú vôľuuuuu... A fungujem nejako naopak. Keď si poviem, že idem chudnúť, akoby tam niekde došlo k skratu a môj mozog to vygeneruje ako JESŤ, VEĽA JESŤ. Ale nie sladkosti. Ako písala nemoná vyššie, kapustnicu. Ja by som sa v kapustnici kúpala a neviem jej odolať. Za týždeň od 24. do 31. som ju varila doma 6-krát. A jedla som ju stále. Koláče som zjedla asi 4 za celé sviatky. Sladké nemusím, len málo kedy dostanem na ne chuť. A čo sa týka diety...bojím sa, že si pokazím metabolizmus. Nikdy som nijakú nedržala. A úprava stravy? Už som na starosť začala jesť aj ovsené vločky (giggle) .
Inak neviem, ako upraviť stravu. Ovocie jem poobede, lebo dopoludnia v robote nestíham a potom by som ovocie nejedla vôbec. Čaj si sladím, keďže žiadne dobošky a iné sladkosti mi nehrozia, tak aspoň túto drobnosť si dovolím. Pohyb mám tiež. Tak už neviem.
A potom si poviem, život je aj tak dosť náročný, tak prečo si ho ešte kaziť (blush) . Dobrá výhovorka, čo? (blush)

eva m, Št, 03. 01. 2013 - 15:49

hlasim sa do klubu. Tieto sviatky som sa rozozrala, zbehli sa mi vsetky veci :-D , ale vobec ma to netrapi, lebo o zajtra nabieham na moj zdravy zivotny styl - najprv detox, odlahcenie organizmu a potom moje osvedcene stravovanie, plus od buduceho tyzdna pravidelne fitko.
Uzila som si obzerstva, jedla som veci, co som nejedla hadam 2 roky, ale uz sa mi aj ziada oddych :-) , predsa len som uz dlhodobo zvyknuta inac sa stravovat. Este dnes ale dam veceru v kolibke, nieco fajne, tazke ;-)
Eva (sun)

Kamila, Št, 03. 01. 2013 - 16:07

Evka vitaj v klube. Ako vyzera tvoj detox a tvoje osvedcene stravovanie? Ak si dobre pamatam, tak minimum sacharidov a skor bielkoviny so zeleninou?

eva m, Št, 03. 01. 2013 - 21:00

moj detox vyzera rak, ze odstavim 12 pomarancov, 8 citronov a 12 grepov, dolejem vodu tak, aby toho boli 4 litre a pijem 2dl kazdu hodinu. Uz poobede mi z toho sice sibe, vecer nemozem citrusy ani citit, ale odlahci sa organizmus, pomoze to precistit. Od druheho dna nabieham na moj rezim, uz som tu o tom pisala, veruze v tvojom blogu, pred 2 rokmi, neviem to najst. Je to o discipline, obmedzeni sacharidov, pravidelnom jedeni 5x denne. Funguje to, mam to overene na sebe.
Dnes som veru este zabila v kolibe na Donovaloch bryndzovu polievocku ;-) , pastiersky syr ;-) , prave som dozula udene syrove nite :-D .
Zajtra ideeem na tooo!!!
18. januara ideme na ples, mam obtiahnute saty, nemozem v nich byt ako jaternica :-D
Eva (sun)

Kamila, Pi, 04. 01. 2013 - 11:42

waw, to je sila (y) Asi som si vcera intuitivne dala podobne, aj ked bez odstavenia. :-)

Lea, Št, 03. 01. 2013 - 16:15

tak som dnes labzovala po nete a našla som tam rôzne šialenosti, čo ľudia vraj stvárali s vidinou dosiahnutia štíhlej postavy :-O napr. každé sústo potravy požuť 700 krát, potom ten nejaký zbytok vypľuť, alebo zhltnúť pásomnicu a po jej úspešnom vypasení ju vypudiť z tela, či dochucovať jedlá arzénom ...
Na vlastnej koži mám odskúšané, že funguje jedine pravidelné stravovanie, 5 rokov dozadu som to rok dokázala dodržiavať a 20 kg bolo fuč, hanba mi, ale sebadisciplína pomaly vyprchala (blush) a už som pomaly tam, kde predtým. A pritom som sa nejak zvlášť neobmedzovala, jedine som vyhodila z jedálnička sladkosti a dodrživala zhruba systém - dopoludnia ovocie a sacharidy, popoludní zelenina a bielkoviny, žiadna špeciálna príprava stravy, len naozaj jedenie v rovnakú dennú hodinu. Najťažšie bolo pre mňa naučiť sa raňajkovať ;-) Keď to tak po sebe čítam, fakt neviem, prečo som prestala vládnuť nad svojim telom, bude to len čistá lenivosť. ALE sa spamätávam, držte palce, hlava už rozmýšľa, čo napchať do toho tela :-)

Kamila, Št, 03. 01. 2013 - 16:18

Držím place, to jedenie ovocia, sacharidov a bielkovín vo vhodnom čase má niečo do seba.

Kamila, Št, 03. 01. 2013 - 20:03

Dievčatá, ako sa vám dnes darilo redukovať príjem potravy?
Ja som si dnes, po vcerajsom pripravnom dni dala ovocný den, s nejakými celozrnymi krekon ..., ci ja sa to pise, tie celozrne zitne chlebiky ale neodolala som slanym tycinkam. :-D Ale to sa da v zime len vynimocne, hce to nieco na zahriatie, takze zajtra uz musím mať varenú stravu. Mam uvarenu zemiakovo mrkvovu polievku, ktora splna kriteria sacharidoveho dna, tak po ovocnych ranajkach budem asi na takom.

balalajka, Št, 03. 01. 2013 - 20:07

No, u nas v robote je cca 13stupnov. Druhy den som sa este poriadne neohriala, tak ten tuk na sebe plni ucel :-D . Tak ale zas, ty si mi vzorom. Ja som len dala o porciu chleba menej. Ale zas, bola som si zabehnut (v 4cm opatkoch) s vlciakom :-D . Iny brutus!

Kamila, Št, 03. 01. 2013 - 20:20

13 stupňov to je dosť brutal, mne tačilo pol hodiny sedenia v studenom aute a privodila som si močák. teraz skoro všetky značky čajov majú novinky zázvorové čaje do výmyslu sveta, popradský čaj dokonca tri alebo štyri druhy pre každús voju značku. Fakt pomáha zohriať a je rýchlo hotový.
Očúvaj toho vlčiaka budete mať doma, či u vašich?

balalajka, Št, 03. 01. 2013 - 20:29

V robote :-D .
Doma by som chlapa musela vysťahovať a u našich mamu (rofl) .
Ja frčím čul na bazovo - citronovom od Čajkanne. Docela drahý, ale veeeeeľmi chutný. V robotke sa navarí hrnčisko pravého bylinkového a dávame zázvor "živý". Len potom musíš keď veľa čaju piješ chodiť často cikať a to teda neni sranda riťulu vytŕčať pri takej kose :-D .
Močák chytíš zo sedavej roboty. A tú momentálne moc nemáááááám (giggle) .

balalajka, Št, 03. 01. 2013 - 20:05

Mno ja som sledovala serial Sex v meste. Ja viem, žiadne mentorstvo a ponaučenie, ale ono sa na tie pekne habočky a chudé baby s problémami "maťtaktvojeproblémyaLendlovplat" v noci dobre kuká.
A tam ... tam niekde keď sa hlavná hrdinka zmieta medzi dilemou nad párom topánok za môj mesačný plat a šatičkami za dva platy, tak tam padla jedna veta, kedy som ja pochopila, že totok je uuuplná haluz a sience fiction pre mňa. Nie pre tie topánočky, šatičky a pána Úžasného a spol. Ale pre vetu : "Tento týden sladké nejím." Bum! A vedela som že je to vymyslené :-D

Baby, tak úplne od veci .... ešte mám zázvorníky a zopár orieškových koláčkov. Dá si niektorá (rofl) ?

Kamila, Št, 03. 01. 2013 - 20:14

Bez sladkého som raz vydržala tri týždne, pomohlo, veľa som nezhodila, ale hneď som vyzzerala mladšie, krajšie a potom som chytila zápal pľúc. :-O Mne naozaj vyhovuje delená starva, bo vtedy nemám žiadnu potrebu jesť sladké. Len na nej nikdy dlho nevydržím. (blush)
Moja čítala si, moje poďakovanie vyššie, si ma dnes spasila.

balalajka, Št, 03. 01. 2013 - 20:22

To som prehliadla, bo mi to skočilo s mojim príspevkom naraz a aaaaaž tak hore som nerollovala.
Ale som mocno rada.
Zajtra sa mame napatlať do mastičiek. Tak budem pridávať múdre vety z neho ;-) . Pamätám, ze v nedeľu je tam (heart) .... budeme sa stiiiiiskat a luuuuuubit. Ťaj, normálne sa nenormálne začínam tešiť :-D .

Kamila, Št, 03. 01. 2013 - 20:24

Výborne, zajtra idem na masáž. (sun)

balalajka, Št, 03. 01. 2013 - 20:31

:-O :-O :-O to ma nenapadlo. Ja len krém na seba patlem.

šalvia, Št, 03. 01. 2013 - 20:30

Ja sa tiež pridávam k chudnúcim, začala som od prvého. Ja milujem začínať od prvého, od pondelka, od splnu apod. (rofl)
Predsavzatie je: bez sladkostí a jesť 5x za deň, potom nevymýšľam somarinky a nezjem po príchode domov večer všetko čo vidím.
A keďže máme rok 2013, povedala som si, že za rok schnudnem 13 kíl a budem na svojej predtehotenskej váhe, aj keď vtedy som si o sebe nemyslela, že som chudá, čo by som teraz za takú váhu dala.
Nevadí, vydržala som už 3 dni, čo je super, len nech ma tie sladkosti nezlákajú (dúfam, že svokra mi nepošle moje obľúbené grilážky (giggle)

balalajka, Št, 03. 01. 2013 - 20:33

Mno ... ja na váhe tak predpôrodnej ešte ako tak :-D .
Ale beriem to pozitívne.
Výšku si držím predtehotenskú už roky (rofl) .
Držím palce.

šalvia, Št, 03. 01. 2013 - 21:20

No veď mne by moja váha až tak nevadila, keby som narástla takých 10 cm (rofl)
Všade múdro píšu, že si netreba dávať príliš veľké ciele, lebo to človeka odradí, tak som si povedala, že 13 na začiatok stačí ;-) , ale úplný ideál by bol 19 kg, to by som bola taká chudá, že by som prišla do obchodu a všetko by mi bolo veľké. Ja by som si to táááák užívala ;-)

Kamila, Št, 03. 01. 2013 - 21:04

Blahoželám k trom dňom bez sladkého. (clap)

šalvia, Št, 03. 01. 2013 - 21:23

Kami, ďakujem. Zatiaľ som ešte nevydržala dlhšie ako mesiac (rofl)
No ale dokedy ma tie sladkosti budú mať pod kontrolou?

jancila, Št, 03. 01. 2013 - 21:58

Dievky,
tak teda začínam aj ja. Teda - vraciam sa k slušným návykom vyváženej stravy, celozrna a kvality. Ešte zajtra zožeriem narodeninovú tortu, čo mi dcéra pečie, ale zajem ju už rukolovým šalátom (giggle)

Už totiž musím. Nezbehli sa mi síce rifle v skrini, zapnem ich, ale šuňa sa mi prevalila vrchom gatí a po tom všetkom (kyseliny odpustia), čo som do seba za tieto dva týždne naládovala, mi už vôbec netrávi...

eva m, Pi, 04. 01. 2013 - 10:56

tak som dnes rano skakla na vahu, po obzerstve, ktore som v poslednych tyzdnoch pestovala, som sa obavala horsieho cisla :-D .
Takze spravne motivovana, reku nie je to zufale, idem odo dneska na to. Dnes mimoriadne light strava, zajtra detox.
Chuti na sladke sa ja neobavam, mna skor ohrozuju klobasky a syry ;-)
Eva (sun)

Kamila, Pi, 04. 01. 2013 - 11:16

To je dobre, ze to nie je az take zle, zrejme svalova hmota, ktoru si ziskala v posilnovni ma lepsiu energeticku spotrebu. Ako bude vyzerat tvoj zajtrajsi detox?

eva m, Pi, 04. 01. 2013 - 11:17

opisala som vyssie, to bude ten citrusovy den. Vypijem tie odstavene citrusy.
Eva (sun)

Kamila, Pi, 04. 01. 2013 - 11:41

Dakujem, akosi som to prepasla.

sylvia30, Pi, 04. 01. 2013 - 22:34

tak, ja som sa dnes cítila celkom fajn, tie moje zbehnuté rifle už trošku povolili, dokonca som neomdlievala pri šnurovaní topánok (giggle)
v práci bol celkom frmol, takže ani čas myslieť na sladkosti nejako nebol ;-)
na čo som však najviac hrdá, že prvý deň v práci od začiatku roka som odolala najväčšiemu pokušeniu a teda nefajčím už 4!!!!! dni (y)
zajtra bude vééélké pokušenie, svokor oslavuje 65 rokov a tie dobroty čo svokra chystá :-P , mám plán, ale neviem,neviem...chcem jesť len mäso, ak bude nejaká zelenina a ku káve si chcem dať malý kúsok torty, aby som nezabažala (blush) , tak mi zajtra držte palce (giggle)

eva m, Pi, 04. 01. 2013 - 23:31

a co keby si si ten kusok torty nedala? ;-)
Eva (sun)

Kamila, So, 05. 01. 2013 - 11:31

Blahoželám k štyrom dňom nejačenia. Si odvážna deva, držím palce.

alienka68, So, 05. 01. 2013 - 12:01

tak s tym fajčenim som o aj ja dnes zažehnala uvidim či to vyjde

mamka Danka, So, 05. 01. 2013 - 12:44

Pribrala som 2kg,1kg do tváre zas mám taký poriadny lalok pod bradou (giggle) a 1kg do brucha tričko čo na mne vyselo mi akurát sadne.
Mám doma dcerku a zaťa,dcerka je ako tintítko tak sa snažím vyvárať no ale čo stým keď sa všetko nedoje keď uvarím,musím to len ja dojesť hádam to nevyhodím. :-) V pondelok odchádzajú tak dúfam,že sa dostanem na nejakú primeranú váhu aj keď takých desať kg by som kľudne darovala.
Tú pevnú vôľu prestať fajčiť závidím,moje viaceré pokusy vždy stroskotali. (blush)

Kamila, So, 05. 01. 2013 - 14:08

Verím,že sa ťazko sa odoláva, ak dobroty varíme celej rodinen a ja sa na nich môžem len pozerať. Viď dnes u nás brynzové halušky. Našťastie mi už neostalo. (rofl) Nič delenú stravu beriem len ako naštartovanie, mala by som sa nastaviť na niečo dlhodobo únosné.
Danka, prebytky zvyknem dávať ešte v prvý deň do mrázaku a cez týždeň sa vytešujem, ako som rýchle navarila. Ale chápem, že nie vždy to ide.

eva m, So, 05. 01. 2013 - 16:58

tak ako, damy, dari sa? mne vcelku ano, dnes frcim na detoxe, uz mi mierne vyhrava z tej citrusovej stavy :-D , ale ranny skok na vahu ma velmi potesil :-) , priam motivoval k vykonom ;-)
s vyvaranim rodine ja nejak neblaznim. Manzel detoxikuje so mnou, detom ostalo zo vcera. Zajtra budem varit tak, aby bolo chutne, zdrave pre vsetkych, co bude v slulade s mojim rezimom, zjem, co nie, nezjem. A basta. Urobim si koopu zeleninky, uz sa na nu tesim. Po rodinnych prislusnikoch nedojedam. Navarim podla moznosti presne, viem, ze sa to vzdy neda. Ale co moze, to dam psikovi, co nemoze, kludne aj vyhodim, tolko toho zas neostava.
Dievcata cerstvo nefajciace,drzim palce, pred daaavnymi rokmi som bola pomerne tuha fajciarka, prestala som zo dna na den, takze viem, ze DA SA! A ten pocit, ktory mi dodnes ostal, to moje velke vitazstvo, to stoji za to, verte mi (y) (uspora penazi je druha, mimoriadne dolezita vec (y), zdravie, samozrejme, v prvom rade)
Nefajcim uz 18 rokov. Vobec, bez pardonu, ani prilezitostne. IDE TO!!
Eva (sun)

Martina79, So, 05. 01. 2013 - 17:35

Pomaly začínam aj ja. Úpravou stravy. Znižujem prísun - raňajky, večere.... Ale... ktovie prečo som dnes robila na obed palacinky s tvarohom a ešte aj so šľahačku... ? (giggle) :-D
Prosím pekne dojedla som posledné koláčiky - išlerky, už ich nikto nechcel. (giggle) Hádam ich nevyhodím. :-P A idem gúgliť, čo to tu vypisujete o bielkovinách a sacharidoch...

balalajka, So, 05. 01. 2013 - 19:21

No, ja sa krotim v stravovani dalej. Nie tak radikalne ako vy, lebo na ples nejdem a staci, ak to schudnem do odlozenia kabata. Dalsia vec, ze mne diety netreba, bo dietujem cely zivot a ako pekne pritom priberam :-D , mne treba uprava stravy a pohyb.
Dnes som oplieskala efrace za permanentku na plavku na 20 hodin, kupila si nove plavecke okusky a zajtra na trencianske plavarni scerim vody chlorove :-D . Uz sa tesim.

Gitula, So, 05. 01. 2013 - 19:42

Ne utop sa moja (rofl) a mala bi si zebrať zo sebou vodku aby si ne pila vodu (giggle)

balalajka, Ne, 06. 01. 2013 - 10:18

No, ked upijem vodky, tak sa utopim skorej :-) .
A neutopim, vsak plny bazen svarnych plavcov, plavcik, trener ... jaj, mna by mal kto zachranovat a urcite by si vsimli, ze sa topim, bo by som im pol bazena vyspliechala :-D .
Neboooj ... zvládam v pohode ;-) .
Prvý deň za mnou, ale výkom len polovičný (blush) ... však to hneď nemôžem prudko nahodiť... sa všetká tá slanina naľaká... Inak, ako izolant je tá slaninka super. Ani voda mi taká chladná sa nezdala (rofl) .

Gitula, Ne, 06. 01. 2013 - 13:02

Mamamata trošku Ti aj závidím tych švarnych (giggle) (giggle) ,ale aj ten vykon príde neboj (rofl) mi len vyjeme že tá slaninka má aj vyhody :-D (y) (y)

Gitula, So, 05. 01. 2013 - 19:38

Ahoj Kamilka nahodov som sa dostala na tuto strankua čo čitam všetci chcete schudnuť no tak patrím aj ja medzi Vás.Veľa som pribrala ja hovorite všetko sa zbehlo (giggle) (giggle) (giggle) ja tiež idem robiť dietu od zajtra ked aj moj hovorí ýe treba len maly dvor a velky byč a schudnem (rofl) (rofl) (rofl) ja taku ryžovy 5 tyždnovy robila som to už dva roky dozadu išlo mi dole 10 kg až do teraz somdržala tú vahu a všetko som jedla .Dufam že to s vami vydržím. (giggle) (giggle) Dnes som ešte tiež dojedala dobré veci (rofl) (rofl) (rofl)

Kamila, So, 05. 01. 2013 - 19:56

Vitaj v klube. Inak je skvelé, že sa ti podarilo tak dlho udržať váhu po ryžovej kure. Ja sa väčšinou do pol roka vrátim k pôvodnej váhe.

Gitula, So, 05. 01. 2013 - 20:13

až do jesena mali sme veľmi dobru urodu hrozna a každy večer som žjedla aj kilo :-P

sanikri, Ne, 06. 01. 2013 - 11:25

Začínam šiesty deň bez cukru, aj keď včera večer už mnou všetci čerti šili. Normálne, že abstinenčné príznaky (blush) . A keďže ja pečiem všetko pečivo a chlieb doma, tak mám úlohu na ďsľších pár dní, skúsiť o trocha zdravšiu verziu, teda nejaký celozrnný chlebík skúsiť vyčarovať.
No a na váhu až po mesiaci stúpim, skryla som ju do garáže, aby ma nepokúšala :)
Cigarety som zložila po 15 rokoch fajčenia pred 4 rokmi a teraz ako som tak nad rozmýšľala, som zistilam, že sladkosti bola moja náhrada za ne. NIkdy som nebola štíhly prútik, ale veru za tieto 4 roky sa na mňa nalepilo viac ako 20 kíl ;-( MUSIA DOLE !!!! (rofl)

Gitula, Ne, 06. 01. 2013 - 13:09

Tak si dobrá bez sladkosti len moja vydrž držim ti (y) (y) (y) (y) a
ja som strašne na sladké :-P keby to nebolo ani by som nič nemusela riešiť,aj cvičiť by som mala začať (giggle) možno niekedy začnem :-D
no ti poviem ne máš to lahké (y) (y) (y)

sylvia30, Ne, 06. 01. 2013 - 14:44

tak už máme po oslave, myslím, že som to celkom ustála, tú tortu som si nakoniec dala, ale svokra mi odkrojila taký tenký kúsok, že mi to až bolo ľúto, keď už som sa rozhodla, že zhreším (rofl) (rofl) (rofl)(ja to sladké proste milujem)
dnes som už naspäť na diete, cítim sa fajn, ale na váhu som sa radšej ráno nepostavila, aby som nebola demotivovaná :-P
cigy sú zatiaľ v pohode, ani mi neprídu na rozum (dúfam, že mi to vydrží)

sylvia30, Ne, 06. 01. 2013 - 14:45

ups, sa mi podarilo vložiť 2x

eva m, Ne, 06. 01. 2013 - 15:19

nuz, urcite som neobjavila Ameriku, ale dnes som sa zoznamila s bulgurom. To vam je dobreee, dievcataaa (y) . Spolu s maxidietnym morcacim maskom som mala skvely obed (y)
Eva (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama