reklama

Medové a čierne trubičky

Pridal/a anjeli dňa 04. 01. 2013 - 23:59 - Recepty anjeli
Medové a čierne trubičky, Drobné pečivo, recept, anjeli

anjeli


reklama

Receptov na medové trubičky som vyskúšala dosť a viac-menej neúspešne, až kým som sa neodhodlala na tento, ktorý som kedysi dávno zapísala do zošítka a nemala odvahu doteraz vyskúšať. Stal sa pre mňa víťazným.

Ingrediencie
Svetlé cesto:
250 gramov hladká múka
100 gramov med
100 gramov práškový cukor
2 kusov žĺtok
1 polievková lyžica mlieko
  trocha sóda bikarbóna
1 polievková lyžica mleté orechy
Karamelová náplň:
150 gramov kryštálový cukor
100 millilitrov voda
300 millilitrov mlieko
250 gramov maslo
1 balík Zlatý klas
100 gramov práškový cukor
Tmavé cesto:
350 gramov hladká múka
150 gramov práškový cukor
180 gramov Hera
70 gramov mleté orechy
1 kus vajce
1 kus žĺtok
1 polievková lyžica kakao
Parížska šľahačka:
250 gramov smotana na šľahanie
70 gramov horká čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Medové trubičky:

250g hladkej múky, 100g medu /v tekutej forme, nie skryštalizovaný/, 100g práškového cukru, 2 žĺtky, 1 PL vlažného mlieka /podľa potreby pridáme viac/, na hrot noža sódy bikarbóny, za 1 PL zomletých orechov 

Zo všetkých surovín zamiesime cesto /pokiaľ sa nám nedá spojiť, po lyžiciach pridávame vlažné mlieko/, na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 2-3 mm, pokrájame na obdĺžniky asi 4x6 cm, a natočíme na vymastené kovové trubičky. Spoje pevne pritlačíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, spojom dolu. Pečieme na 160 °C asi 10 minút.

Vychladnuté plníme karamelovou plnkou a konce namáčame do rozpustenej čokoládovej polevy a rozmixovaných lieskových /alebo vlašských/ orieškov.

Karamelová plnka:

150g kryštálového cukru, 100ml horúcej vody, 300ml mlieka, 1 Zlatý klas, 250g masla, 100g práškového cukru..

.Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme horúcou vodou a necháme rozpustiť. V mlieku rozmiešame Zlatý klas, vlejeme do karamelu asi 1 minútu povaríme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne všľaháme karamelový puding a dobre prešľaháme.

Čierne trubičky:

350g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 180g Hery alebo masla, 70 g zomletých orechov, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 PL kakaa 

Všetky suroviny si spolu dobre zmiesime, cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2-3 mm, pokrájame na obdĺžniky asi 4x6 cm, a natočíme na vymastené kovové trubičky. Spoje pevne pritlačíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, spojom dolu. Pečieme na 160 °C asi 10 minút.

Vychladnuté naplníme parížskou šľahačkou a konce namočíme do čokoládovej polevy....

Parížska šľahačka:

250g smotany na šľahanie /33%/, 70 g čokolády /horkej/ smotanu spolu s nalámanou čokoládou necháme prevariť a po vychladnutí

Výnos
80 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Gitula, Ne, 06. 01. 2013 - 19:58

(y) (y) (y) (y) o píšem a niekedy vyskušam :-P :-P :-P
dakujem za recept (heart) (heart) (heart)

anjeli, Ne, 06. 01. 2013 - 22:47

;-) ;-) ;-) za máličko, fakt stoja za okoštovanie :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama