reklama

Operacia nosnej prepažky

Pridal/a ryka dňa 18. 02. 2008 - 07:20

reklama

dobré ránečko,
už asi týždeň mám srdiečko v gaťkách....:-O mám isť na operaciu /vyrovnanie/ nosnej prepážky a strááááášne sa bojím ;-( okukovala som nejaké tie fotečky a hrúza, bojím sa ešte viac ;-( to mi budú strihať do nosa??? a to mi ho "pretiahnu cez hlavu"? (giggle) :-( ako to vôbec prebieha? čo sa tam robí? Má niekto skúsenosť? :-( ;-( ďakujem :-O


reklama

reklama

katarína, Po, 18. 02. 2008 - 08:49

manželovi to robili...ešte na vojne
bol pri vedomí ale mal nejaké oblbováky takže necítil bolesť a bol ako opitý... sedel v kresle držal si misku "špárali" sa mu v nose keď zacítil "puk" a niečo do misky spadlo...... ale hovorí že najhoršie to bolo "po " keď mal v nose tampóny a sa mu zle dýchalo ale hovorí že sa to dá zvládnuť .
Bolo by dobré aby si po zákroku niekoľko dní-týždňou podľa stavu absolvovala liečenie a keď sa nedá tak preplachovala nos každý deň Vincentkou ale fyziologickým roztokom ešte niekoľko mesiacov aspoň manželovi to pomáhalo
Neboj bude to dobré... (y)
Držím palce!!! (sun)
Katus;-)

adenka, Ut, 19. 02. 2008 - 11:15

to isté som chcela napísať aj ja do bodky... Aj môjmu mužovi operovali prepážku na vojne. Ešte napíš, že v Košiciach vo vojenskej nemocnici a ja odpadnem...(y)

katarína, Ut, 19. 02. 2008 - 11:26

Aj môj bol vo vojenskej nemocnici v KE... (sun)
Katus;-)

Edit, Po, 18. 02. 2008 - 18:00

Mila Ryka, ja moc neporadim, len mam asi ten isty problem, ktory ale zatial neriesim operaciou prepazky, lebo som posera(blush) .
Chcela by som ta poprosit, ake problemy ti ta kriva prepazka sposobuje? Nech to porovnam so sebou.Dik

adenka, Ut, 19. 02. 2008 - 11:17

ahoj edka, nič sa neboj, Ďuro vravel, že sa to dá zvládnuť v pohode, horšie je komplet rhinoplastika, keď ti aj lámu kosti, ale to pri prepážke nehrozí. Ozaj a veľmi mu pomohlo...

ryka, Ut, 19. 02. 2008 - 10:02

hi, vraj sa mi tam zbieraju sopliky a tym že je kriva, eskovita, tak sa to tam nevyprazdni a furt sa to infikuje. čo sa mi celkom pozdáva hoci môže a nemusí byť. nakoniec na tu operaciu neidem lebo on ma poslal do sukromnej plastickej ambulancie kde by som platila 5 litrov a to nejak mi za to nestoji. tak chcem isť k štátnemu lekárovi. šak keď si platím poistku a je to zdravotný problém, neviem prečo by som mala platiť také peniaze. škoda že tu nieje "smajlík" na zúrivca :-D , asi tak som sa cítila včera po akože prehliadke kde mi strčil papiere do ruky, že choďte zajtra na odber krvi, potom na interné vyšetrenia v stredu a potom mi zavolajte aby sme vás mohli v piatok pooperovať...B-] pohodička, len keby som nechodila do roboty ale sedela doma na zadku! wrrrr! a to mi nič bližšie nepovedal, všetko som sa v spěchu musela pytať a samo na cenu som zabudla. až doma som si spomenula. a keď mi to v telefone zahlasil, som myslela že odpadnem! veď načo by mi to mal sam od seba povedať, všetko čo sa toho týka. len že mi potom zavolajte!!! aaa, nemam rada taký prístup!
taže tak :-D smrkám ďalej :-D B-]

majas, Ut, 19. 02. 2008 - 13:57

Ja mám tiež riadne krivú prepážku, ale asi nie do S, tak s infekciami nemám problém, ale niekedy dýchať len touto zúženou dierkou tak to je fakt náročné.
A keďže zdravotné dôvody nemám, tak operácia nosa, to by sa ho už zišlo aj trochu skrátiť okrem tej prepážky by vyšla nad 10-tisíc. Ale ako hovorí ryka, videla som jednu takú operáciu v telke a to bola teda sila, ale hlavu hore ak to zdravotne pomôže treba to zvládnuť, je to ako každá iná operácia najhoršie prespíš. :-) (y)

stefanka, St, 20. 02. 2008 - 11:32

Mila Ryka,
ja som mala operaciu nosa pred 4 rokmi lebo som mala jednu nosnu dierku tak zatlacenu tou krivou kostou ze som skoro dychat nemohla. Skoda ze som nemala nejaky skaredy krivy nos aby to aspon bolo vidiet ze som mala nejaky nosny job ked som uz cez to vsetko isla.
Bola som pod plnou narkozou a nebolo to tak strasne a dalo sa to prekonat bez problemov.
Ja mam uz horsie operacie za sebou.
Az mas problemy tak si to daj spravit lebo ja som sa toho bala a potom som si povedala ze som bola blba a trpela som nadarmo.
Prajem ti vsetko naj, naj, naj(sun) (sun) (sun) .
Tu operaciu som mala v Nemecku a neviem ako to tu bezi.:-* :-* :-*

nerozhodna, St, 20. 02. 2008 - 11:55

Ahoj,

mna operovali pred cca 9timi rokmi. Ako dieta som spadla z bicykla a prepazka mi rastla krivo.. opreovat ma mohli az po osemnastke... ale vtedy som sa bala.. lenze zacala som mat problemy... dlhotrvajuce nadchy a zapaly a dokonca ma stale boleli zuby a zubarka po vsetkyh vysetreniach zistila, ze to je koli prepazke a zapalu... a tak ma do mesiaca operovali v celkovej anestezii na Zochovej...
hrozne som sa bala, ale bolo to OK. AZ nato, ze sme nikomu nezaplatili a mne to neurobili zrovna esteticky :-( mam jednu nosnu dierku mensiu ako druhu.. Bola som v celkovej anestezii inak by som nesla. Asi teda plati.... radsej si poistit kto bude operovat a dako ho motivovat, aby to neodflakli a nerobil to daky stazista.....
vela stastia, ale neboj nebolo to tak hrozne.....

Tiny307, Ne, 04. 05. 2008 - 09:15

Ahojte
aj ja mam problemy s nosom uz vyse roka,rano kycham asi hodinu a kapesnikov som minula uz tony... konecne po roku som sa odhodlala ist ku krcnemu a tej len pri letmom pohlade povedal ze mam strasne krivu prepazku a to vybocenie sposobuje to kychanie a tzv.nadchu. Som objednana na operaciu ale som vyklepana strachom, pojdem pod celkovu narkozu ale ja sa bojim co bude ked sa preberiem,nikto nepise ake to je iba ze budem mat tampony v nose, nos mam casto zapchaty takze toho sa nebojim ale bojim sa ze to bude dost boliet po operacii a ked mi budu vyberat tampony, pojdem do vojenskej nemocnice v KE...dakujem za info....

zdenka1st, Ut, 05. 01. 2010 - 21:33

Cavte Babule,

tak ja som po operácii nosnej prepážky 9 mesiacov a navyše okrem nosnej prepážky mi plasticky upravovali aj sliznicu a nosne lastúry. Mala som vážny problém s dýchaním a neustálu nádchu spojenú s častím kíchaním. Nakoľko mi to spôsobovalo zdravotné problémi bola som na operácii, ktorú mi plne hradila poisťovňa.Síce som čakal asi 2 mesiace,ale stálo to za koneční výsledok :-).Je super, keď sa po dlhej dobe nadýchnete z plných pľúc :-)
Operácia bola v plnej narkóze.Po prebudení to je ako po každej inej operácii ibaže som mala v nošteku tampóny a dlahy, ktoré držali tvar, žiaden modriny nič podobné som nemala. Na druhý deň ráno mi tampóny vybrali, podotíkam vôbec to nebolelo a bol to super pocit nadýchnuť sa (y) .Pekne mi povysávali noštek od hlienu a krvy a bolo dobre ;-) . Na ďalší deň som šla domov. Po dvoch týždňoch, počas ktorých som si nesmela fúkať nos, mi vybrali dlahy. Absolvoval som ešte jednu kontrolu a keďže všetko bolo o.k. ostalo mi iba striekanie si Vincentky do nošteka pre uľahčenie hojenia ;-)
Ja som veľmi spokojná a vrelo odporúčam každému stojí to zato a vôôôôbec to nebolí (teda aspoň mňa nie :-D )

Plačkulica, Ne, 10. 03. 2013 - 20:19

Ahoj, Zdenka, ja mám ísť tiež na operáciu nosa, veľmi sa bojím. Ja som z BA, idú mi to robiť v Ružinovskej nemocnici. Tebe to kde robili?
Plačkulica

púpavienka, Ne, 10. 03. 2013 - 21:12

No napísala si to do starého blogu a tak neviem či ešte ti niekto odpíše.
Mne tiež robili v BB a nie som nadšená, lebo po roku sa mu znovu zrútila a tak som sa rozhodla nechať veci tak.
Dá sa to prežiť, opatera po zákroku bola super a tak išlo všetko dobre.
Vydržiš to (hug)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama