Popis
Recept z internetu pre milovníkov domácej pizze z tenkého cesta, ktorý mám odskúšaný nie 1x. Pizza je rýchla a chutná. Výhodou je, že nemusíme čakať, kým cesto vykysne, môžeme s ním hneď pracovať. Avšak ak ho necháme podkysnúť, nič tým nepokazíme. Množstvo je určené na 2 plechy štandardnej veľkosti.Porcie uvádzam od oka, nakoľko každý má iný apetít.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | mimibazar.sk |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
600 | gramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | cukor |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | droždie |
3 | decilitre | vlažná voda |
7 | polievkové lyžice | olej |
150 | gramov | hustý paradajkový pretlak |
4 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | oregano |
Inštrukcie
Vo vlažnej vode rozmiešame cukor a rozdrobíme do nej 1 kocku droždia. Necháme napučať. Do misy dáme múku, soľ, olej, pridáme napučané droždie. Zamiesime cesto. Plechy si namastíme olejom. Pripravíme si základ na pizzu. Hustý paradajkový pretlak zmiešame s roztlačeným cesnakom a oreganom. Cesto rozdelíme na 2 polovice a rukou roztlačíme na plechy. Potrieme základom a ľubovoľne obložíme. Chutná je oravská slaninka nakrájaná na tenké slížiky a prúžky cibule. S obložením to nepreháňame, cesto bude tenšie. Povrch pred pečením ešte trochu posolíme. Pečieme na 180 - 200 stupňoch, kým nám nezozlatnú okraje.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Práve dnes mi dcéra povedala, že má chuť na pizzu. Myslím, že zajtra jej splním želanie
. Ďakujem.
Mňam...skoro som si oslintala monitor
Vyzerá naozaj vynikajúco.
Nie len ty...
nebola som od toho ďaleko 
Upiekla som včera, fakt rýchlo - a ešte rýchlejšie zmizla





Super recept, ďakujem
som rada, že chutilo.
Veľmi


Gueva, včera som robila - naozaj je výborná. Dnes som si dala aj na raňajky a musím povedať, že bola ešte lepšia ako včera
. Ďakujem za výborný recept.
Recept je fajn, pizza vyzerá výborne, slinky sa hromadia, tak čo iné ? Treba ju urobiť.