reklama

Višňový koláč s krémom

Pridal/a fidorka dňa 03. 07. 2012 - 00:33 - Recepty fidorka
Višňový koláč s krémom, Zákusky, recept, fidorka

reklama

Povodne som chcela upiect Dunajske vlny,ale kedze v chladnicke som nasla uplne ine zasoby,tak vznikol z toho tento kolac.

Ingrediencie
200 gramov Hera
150 gramov práškový cukor
4 kusov vajce
150 gramov polohrubá múka
2 polievkové lyžice kakao
500 gramov višne
250 gramov mascarpone
500 gramov tvaroh jemný hrudkovitý
2 kusov šľahačková smotana
2 kusov čokoládová poleva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Z bielkov uslahame tuhy sneh,v druhej miske vyslahame Heru,s cukrom,pridame zltka,muku s praskom do peciva a nakoniec sneh z bielkov. Polovicu cesta vylejeme na vymasteny a mukou posypany plech, do druhej polovice cesta zamiesame kakao a kladieme po kopkach na biele cesto. Zarovname stierkou, pokladieme odkostkovane visne a dame piect na 175st, asi tak 20 min.treba si to odsledovat.

Na krem vymiesame mascarpone, tvarohy a podla chuti prask.cukor, primiesame do tuha vyslahanu slahackovu smotanu. Pripravime si platkovu zelatinu zo 7platkov podla navodu na obale a primiesame do kremu,natrieme na vychladnuty kolac.

Nechame stuhnut v chladnicke,cca 2hod. a potom uz len natrieme dve cokoladove polevy Dr.Oetker,alebo moze byt aj klasicka,doma vyrobena podla chuti a obsahu vlastnej spajzky ci chladnicky. [

Doplňujúce poznámky

Ja varim a peciem od oka,vahu a odmerku pouzivam minimalne,preto naozaj neviem,ci som tie mnozstva muky a cukru do cesta odhadla spravne.Preto odporucam prisypat najskor menej a keby bolo treba dosypat,ci cukor,alebo muku.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Darinocka, St, 13. 02. 2013 - 07:45

To musí byť fajnéééé.Milujem tvarohové zákusky.Ten tvoj skvelo vyzerá a chuť je zaručene rovnaká. (clap) (y) (heart) Len ja zas všetko vážim,ešte aj cestovinu do polievky (blush) .Asi je to aj tým,že váhu máme primontovanú na stene vedľa linky,stačí sklopiť a idem (giggle) .Mám aj digitálnu,ale tú treba vyberať z krabice...Slúži len na mikromnožstvá ;-) (sun)

adus, St, 13. 02. 2013 - 11:24

Ďaskujeeeeem, ďalší tvarohový, až sa vyhrabem z toho snehu, tak bežím do obchodu po "zásoby" ;-)

fidorka, St, 13. 02. 2013 - 12:53

tak nech vam chuti dievcata :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama