reklama

Chcem schudnut

milena.polakova , 21. 01. 2013 - 07:21

reklama

PROSIM PORADTE PRED DVOMA MESIACMI SOM PORODILA A OD VDEDI SOM PRIBRALA ALE STRASNE VAZIM 80 KIL A POTREBOVALA BI SOM ODVAS RADU AKO BI SOM MOHLA ZA MESIAC ASPON 5 KIL SHUDNUT PORADTE POTREBUJEM TO ODVAS
;-(


reklama


reklama

Kamila, Po, 21. 01. 2013 - 10:39

Podla mna sa velmi skoro po porode ponahlas s chudnutim. Pre organizmus je porod velka zataz. Zakladna otazka je, ci kojis dietatko. V tomto pripade taky velky ubytok nie je vhodny, nakolko sa pri chudnuti vyplavuju z tela aj toxicke latky a tie prechadzju do mlieka. Mnohe zienky pocas kojenia a starostlivosti o dietatko postupne krasne chudnu. Ak ti mozem odporucit, pre postupny a trvaly a zdravy ubytok hmotnosti uprav svoj jedalnicek, ziadne sladkosti, viac ovocia a zeleniny, menej sacharidov, - zemiaky, ryza , chlieb a viac zdravych bielkovim, jogurty, tvaroch, cotage, biele maso ... Ak kojis, co je pre tvoje dietatko to najdolezitejsie, co mu okrem svojej lasky mozes dat, tak aj zmena stravovania by mala byt prisposobena kojeniu. Kojenie predstavuje energeticky vydaj, ak s a budes zdravo stravovat, pridas k tomu zlahka postupne jednoduche cviky, s babatkom v kociariku vela prechadzok, zmeny by sa mali postupne dostavit.

zuzica3, Po, 21. 01. 2013 - 20:53

Súhlasím s Kamilkou,po dvoch mes.od pôrodu je ešte veľmi zavčasu chudnúť.Počkaj ešte pár mesiacov,príde krajšie počasie,viacej prechádzok a pojde to aj samo :-)

jankanebos, Ne, 10. 02. 2013 - 11:55

Prajem pekny deň a súhlasím aj ja z Kamilkou , ja som po pôrode mala 69 kg a snažila som sa tiež rýchlo schudnúť. Nakoniec mi povedal strýko že jeho prvá cesta ráno vedie k umývadlu vypije 3 dc vody a potom začne fungovať pred raňajkami si dal ďalšie 3 dc vody potom sa naraňajkuje na desiatu tak isto pred obedom a pred každým jedlom čista voda z vodovodu naštartuje metabolizmus sa lepšie rozbehne . Tak som začala aj ja z vodou z vodovodu a u mňa to funguje teraz mam 51 kg. žiadna dieta a jem všetko len vždy pred tým je pohár vody.

spucbrusko, Pi, 07. 03. 2014 - 11:25

2 mesiace je skoro, aby si sa trápila dietami,No ak sa začneš stravovať zdravo pojde to samo dole. Moja kamoška mala 80kg a nevyzerala hrozne (giggle)

S tú vodu je to pravda pred jedlom si dám poharik som to ešte vylepšila s citronom alebo grepom
dietu nedržím ale pit citron alebo grepfruit vo vode funguje.

Zuzliak, Pi, 15. 02. 2013 - 18:34

Ja som pred porodom pribrala 14 kil, a po no nom do 5 mesiacov schudla 21 a to som syna kojila 2 roky a od 7 mesiaca som posielala 3 litre mlieka denne do nemocnice na nedonosenecke, co som ho mala ako Milka :) Odvtedy som mala problem vobec pribrat, lebo syn je veru len jedine dieta, ale energie ziadal za 10 :)

A lekar mi vravel, ze ma takto pred priberanim chrani pravidelne a dlhodobe jedenie neochutenych ovsennych vlociek na ranajky. Tu je recept- moj Flamsky manzel ich vola Zushli (Zuzanine musli) a odkedy ich zacal jest so mnou, schudol 7 kg.

4 PL ovsennych vlociek (neochutenych)
4 PL vriacej vody (na zmakcenie vlociek, ale NEVARIT!)
1 PL medu, alebo hnedeho cukru (nelepi sa na creva a je z tela lahko odburatelny)
Cerstve ovocie podla chuti, nakrajat na male kusky
1 dl tucneho jogurtu (ziaden light a ine nahrazky, lebo tuk je potrebny a nenahraditelny pre rychly a dosledny rozklad a vstrebavanie vitaminov a mineralov z jedla do krvi)

Toto vsetko zmiesaj a zjedz najenskor do 8 hodiny rano! Vlocky maju tendenciu v zaludku nabobtnat, co ta uchrani od ustavicneho pozierania kadecoho nezdraveho a tucneho a do obeda budes uz znova pekne hladna. Vynimka ranajok je povolena v nedelu- vtedy jedz, co chces :) inak to dodrziavaj a uz po tyzdni uvidis upravu vahy, metabolizmu aj nalady :)

Drzim prsty a daj vediet, ako to ide- ja som uz takmer 18 rokov od porodu, ale vahu mam stale ako ked som mala 15 rokov.

val, Ut, 19. 02. 2013 - 15:17

ja si robievam na ranajky ovsenu kasu, toto je prijemna zmena, vdaka za recept :-)

katyperry31, Pi, 07. 03. 2014 - 14:13

Ahojte baby, pridavam svoj recept na ovsene vlocky na ktorom momentalne frcim, mozno inspiruje:
3 PL ovsených vločiek - konkretne mam Jemne ovsene vlocky s vlakninou, Emco
Polovica bananu
1 ČL arasidoveho masla
1 PL struhaneho kokosu
1 PL kešu orechov
1 PL nesolenych arasidov
1 PL mandlí
Ovsene vlocky zalejem vodou a necham chvilu napucat. Pridam arasidove maslo a rozmackam banan, zamiesam. Navrch dam za lyzicu z kazdeho druhu orechov. Je to vyborne, sladucke - netreba ziadny cukor a je to aj celkom syte. Orechy dodaju bielkoviny a zdrave tuky, z ktorych sa nepribera a znizia glykemicky index jedla, co zaruci pomale uvolnovanie energie a stabilne spalovanie tuku.

val, Po, 31. 03. 2014 - 14:08

zaujimali by ma hodnoty kolko ma jedna porcia kj, a taktiez celkova hodnota:sacharidov, tukov a bielkovin, vedela by si to napisat? Dakujem

maca77, Po, 31. 03. 2014 - 23:03

Ked som kojila jedla som vsetko a nepriberala som prave ze som chudla lebo vsetka energia isla na tvorbu mlieka.Hodinova prachadzka po vonku kazdy den .Zacala som priberat az potom ked som prestala kojit a deti zacali jest normalne jedlo co nechali to som dojedala lebo som to nechcela odhodit.Takze nikdy nedojedaj !Zapametaj si pre svoje dieta vzdy budes najkrajsou mamou aj ked budes mat nejake kilo naviac .Teraz si hlavne uzivaj svoje dietatko lebo sa nenazdas a budes mat doma pubertiaka a to uz je potom ina sranda.Budes priberat zo stresu:-)

PetraK01, Ut, 25. 08. 2015 - 11:25

fuha to nieje vela na jeden mesiac :( tier kila idu strasne pomali dole 

irenahlava, Pi, 28. 12. 2018 - 15:29

no mně pomohlo vyřadit mouku, nyní hodně používám na zahuštění obalení cizrnovou, na zdravé buchty a koláče mandlovou, akorát ta je drahá, tak je lepší koupit větší balení, vydrží dlouho. 

Martensie, Ut, 14. 09. 2021 - 10:15

Ako schudnúť? Som už 3 roky po pôrode, ale bohužiaľ som sa stále nedostala na váhu, ktorú som mala pred tým. Stále mám nejakých 6 kilogramov navyše. Myslim si že pre to robím naozaj čo sa dá. Uplně som vyradila všetko nezdravé a sladké. Pravidelne cvičím a chodím na lekcie do fitness. Pomohla vám napríklad nejaká diéta alebo doplnok stravy? Pretože sa obávam že klasickým spôsobom (strava a cvičenie) to nepôjde pretože sa o to pokúšam už dlhšiu dobu. Ďakujem pekne

balalajka, Ut, 14. 09. 2021 - 11:17

Klasickým spôsobom to ide vždy. A je to jediný spôsob, ktorý funguje dlhodobo a bez vedľajších účinkov.

Treba sa zamerať na nutričnú hodnotu stravy a celkový príjem a výdaj v rámci určitého časového obdobia.

Šport je 20% úspechu, zvyšok je dôslednosť v stravovaní.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama