reklama

Vraj mne už iba kvety

akalenkak67 , 29. 05. 2013 - 22:02

reklama

Dnes chodím a rozmýšlam.V záhrade sa mi darí,izbové rastliny nádhera,zvieratká spokojné.
Moja rodina má zo mna však nervy.Pred oár dnami som sadla za PC a on po pár minútach jednoducho prestal fungovať.Zapla som dcérin notebook a odpálilo kábel.Tak som znefunkčnila.Peniaze na kábel nie sú.Do septembra hádam našetrím.Dcéra tam má všetko potrebné do školy.Kamarátka nám požičala starší PC.Včera zamrzol a dosť.Dnes bol MM zobrať u technika ten náš PC.Hurá.On ide.Ide všetkým z rodiny,okrem mna.Dostanem poštu,odpoviem,ale iba jeden krát.Ak odpoviem aj druhý,tretí raz,pošta dotyčnej nedorazí.Neviem prečo.Tak si vybavujem korešpodenciu cez stránku MM.Ani tak nič.Všetko je vraj v poriadku,ale mne nič nefunguje.Kope ma umývačka,pračka.Uskakujem od všetkého.Prúd prekontrolovali,všetko je v poriadku. :-|
Neviem čo sa deje,ale dcéry schovali predomnou aj svoje mobily.Pre istotu.
Brat mi podaroval tablet.Najskôr som si musela po dlhom čase ostrihať nechty.Nechty mám krátke a som z toho nervózna.Ten tablet ja neviem vôbec používať.Klikla som na lištu a otvorilo mi tolko stránok ktoré nijakovsky nešlo zatvoriť,že musela pomáhať dcéra.Pri druhom pokuse už rozmýšlali všetci čo som to ja mohla zrobiť,ked milý zablet okrem fotenia nič robiť nechcel. (rofl) (rofl) (rofl)
Tak si sedkám pri svojom staručkom PC a čítam,premýšlam.Mám dočasný zákaz približovania sa k akejkolvek zásuvke a spotrebiču.
Ja si to celkom vychutnávam.Konečne relaxujem.Iba ma hnevá že tú poštu nemôžem odosielať.Netuším čo mám s tým azetom. :-(
Našej starej susede takmer spadli okuliare ked začula nášho syna.Poslala som ho pre motyku.On na celú hubu zakričal:Mamíííí.A do ktorej zásuvky ju zapneš?Na 230,alebo 380w? No to suseda určite predýchava doteraz.Už sa asi prestala čudovať že cez týžden sa tu opaluje a nemaká.Ved v tej našej domácnosti si myslíme že aj motyka je elektrická. (rofl) (rofl) (rofl)
Aj ked sme po finančnej stránke na tom stále zle,tá moja rodinka je na nezaplatenie.Som rada že ich mám.Som rada naničmame kde môžem relaxovať,teším sa aj ked je vonku pochmúrno,že okolo nás je opäť klud.


reklama


reklama

dulka, St, 29. 05. 2013 - 22:05

Akalenka, aký máš NT? Možno by som Ti s tým káblom mohla pomôcť.

Kamila, St, 29. 05. 2013 - 22:12

No moja, asi ides na vlastný zdroj energie, ktorý už spotrebiče nepotrebujú. Základ, že sa deťom, kvetom a zelenine darí. (sun)

akalenkak67, St, 29. 05. 2013 - 22:13

Compaq.To si MM kúpil pred tromi rokmi ked začal podnikať.On na tom nevie nič robiť,tak ho prenechal našim študentkám aby nás nevyhánali od PC.Jeden kábel nám už zhorel.Tento zase vybil poistky.Technik ho pozrel.Našťastie je vraj v poriadku.Vyhorel zase len ten kábel.

dulka, St, 29. 05. 2013 - 22:16

Tá časť, ktorá ide do zástrčky?

akalenkak67, St, 29. 05. 2013 - 23:54

To neviem.Vyskratovalo celý dom.Možno aj ten zdroj v strede.Máme si pre istotu pozrieť celý kábel.

Erkočka, Št, 30. 05. 2013 - 00:02

(giggle) prepáč, ale ty si odborníčka ako ja (y)

púpavienka, Št, 30. 05. 2013 - 05:18

(hug) (flower) (sun) :-*

balalajka, Št, 30. 05. 2013 - 06:10

Niektorý proste elektriku nemusia ;-) :-) .
Držím paste. Ak by Dulka ten kábel nezohnala, skúsim ja.

crystall, Št, 30. 05. 2013 - 06:22

No, budem za ďalšiu, čo tomu "rozumie". Na starom dome ma tiez vsetko kopalo, kopala pracka, bubon, zhoreli mi kable pre zmenu od babysittera, keď som chcela dať nabíjať, potom som sa už ostatné bála vkladať. Tak, ale obsluhovala som ja, schytala som všetko ja.

Potom sme zavolali na SSE a prišla nejaká pohotovosť, že niečo s "nejakou" fázou a vymenili niečo, nejakú krabičku zvonka na dome a už chvalabohu dobre. Bolo to zadarmo, lebo tá krabička je "majetkom" SSE.

Neskúsite zavolať na SSE pohotovosť? Ako je to s výjazdami, však to je to najmenej.

Kto to vie odborne podať, tak je frajer. (y)

crystall, Št, 30. 05. 2013 - 06:44

Na azete na spodnej lište, volu v Kontakte napíš, aký máš problém, oni sa ti na to pozrú. Na to tam tí ľudia sú, aby to fungovalo spoľahlivo. Kľudne ich bombarduj. ;-)

A napíš im, keď odosielaš z azet.sk, predpokladam, z ktorych adries sa ti najčastejšie vracia. Mne napriklad z poboxu.sk niekomu pošta neprechadza, ale dozviem sa to mailer-daemonom, že je nedoručená presne až o 3 dni, čo je dosť neskoro :-) . Ale ja to viem obisť, keď pohnem rozumom. Tebe nemusi prisť, že je nedoručená.
A možnosť B, aspoň si overiš, či ju skutočne ju skutočne dostali. Nepamätam si, či je na azeťackej taka vecička, ako "potvrdenie prijatia", to väčšinou dávam, keď potrebujem, aby dotyčný moju poštu dostal. Skuste to tam vyhľadať a používať.

Napíš na Kontakt. Možno sú to banality a tebe zbytočne komplikujú život.

crystall, Št, 30. 05. 2013 - 06:48

A ak to komplikuje, tak si založ viac adries ako rezervu, a spojite to do jedného. Ono sa to dá poprepájať, to ti môžumladí spraviť. S tým, že by si odosielala z gmailu na gmail, zo zoznamu na zoznam.sk, a už tú poštu dotyčný dostať musí, aj keby nechcel.

dulka, Št, 30. 05. 2013 - 08:03

Elektrikári z nás musia mať radosť (giggle) .
Akalenka, vedela by som Ti posunúť kábel, ale len tú časť čo ide od zástrčky po nabíjačku. Tie by mali sedieť na všetky NT.

Iwa, Št, 30. 05. 2013 - 10:48

Poviem mojej mame, že nie je jediná (rofl) Veci elektrické a koláče ju neposlúchajú (giggle)

gladys, Št, 30. 05. 2013 - 13:31

Konečne som našla spriaznenú dušu. Som požierač energie a doteraz som si myslela, že to sa stáva iba mne. Pre ilustráciu Ti vypočítam, čo sa stalo mne. A to je len to, čo si pamätám:
1. Batéria od auta - MM odstavil auto pod oknami, že môžem ísť nakupovať. Ja som nastúpila, otočila kľúčikom a ozvalo sa už len chŕŕŕ. Na druhý deň som sadla do auta môjho otca a keďže sa vtedy opravoval most, musela som zastaviť na červenú v mojom smere. A už som nenaštartovala - museli ma odtiahnuť. Následne som odpálila aj batériu na služobnom voze - do tretice všetko dobré.
2. Bankomatová karta - kdekoľvek som si vyberala peniaze v bankomatoch, vypísal mi, že ju nevie identifikovať. Tak mi banka vydala novú. Hneď som ju išla vyskúšať a samozrejme neidentifikovalo je. Tak som sa vrátila do banky a úradníčka neveriac išla so mnou. Zopakovalo sa to. To mi už ale zapálilo a dala som jej tú kartu. A samozrejme, že transakcia prebehla bez problémov. Čo je však zaujímave, odvtedy mi karta funguje bez problémov.
3. Nový televízor - MM je magor do televízorov a tak každé dva roky máme nový - vymakanejší televízor. Asi týždeň - dva sa s ním hral iba on. Keď nikto nebol doma, tak som so zvedavosti TV zapla a prepínala, keď zrazu obrazovka zružovela a .....nič. Tak šiel MM do predajne, kde sa úžasne čudovali a tak to poslali priamo výrobcovi. A ten oznámil, že v strednej Európe sa ešte táto chyba nevyskytla a dostali sme nový TV.
4. Automatické dvere v supermarkete - unáhaňaná z roboty bežím do supermarketu pre nejakú večeru a buuum - vrazila som hlavou do zatvorených dverí. Neveriac som stála pred dverami, dvere zatvorené. Hľadám nejaký oznam, čítam otváracie hodiny a za ten čas sa dvere nespamätali. Až keď mi to zaplo, že už zase iskrím, tak som urobila tri kroky dozadu a krok dopredu - a čuduj sa svete, dvere zareagovali.
5. Alarm pri pokladni v supermarkete - ešteže bolo leto a ja som mala na sebe iba letné šaty na ramienkach: Pokladníčka mi nablokovala nákup, ja som sa postavila veľa alarmu, že reku si naložím nákup do vozíka, a v tom sa spustila taká húkačka, že sa v momente na mňa vrhli traja SBSkári. Samozrejme, že skontrolovali nákup, omakali mňa, ale nenašli nič. Tak som si vydýchla. Ale len v tom momente. Reči o tom, ako som kradla v obchode sa možno tradujú dodnes.
Tak čo akalenka? Stačí Ti? Ďalej už ani nepíšem.
Ja sa aj napriek tomu považujem za "božie stvorenie".

akalenkak67, Št, 30. 05. 2013 - 14:08

(rofl) (rofl) (rofl) To pred dverami v markete som aj ja podskakovala.Myslela som že som malá a preto sa nechcú otvoriť.Potom šlo jedno dieťa a dvere sa otvorili.Ja som rýchlo pre istotu prebehla.MM pred marketom trhalo od smiechu.Nešiel mi otvoriť.Výborne sa bavil.
Tie spotrebiče nekopú nikoho iba mna.Už odskúšali aj skúšačkou a všetko je v poriadku.Mne sa to deje asi posledné 3 týždne.K tlačiarni sa radšej ani nepribližujem.Pre istotu.Tú dcéry potrebujú.Učitelia im posielajú časti učebníc a oni si to doma vytláčajú.Po dlhom rozhodovaní sme ju kúpili k vianociam,ked som mesačne platila aj 12€ za vytláčanie úloh v meste.MM dnes rozmýšla či nepôjde na jarmok radšej s dcérou.Rýchlovarná konvica sa dáva tiež do zásuvky. (rofl) Ale nakoniec som jediná čo im vie nastaviť navigáciu v aute.Tak musí vydržať somnou. (giggle)

dulka, Št, 30. 05. 2013 - 14:21

Dúfam, že navigácia to vydrží (giggle)

gladys, Št, 30. 05. 2013 - 14:27

To čudo, čo sa volá navigácia, ja vôbec nemôžem používať. Jednak tej príjemnej pani vôbec nerozumiem a potom jej logika je úplne opačná ako moja. Môj "holubačí syndróm", ako ja nazývam magnetické pole v mojom mozgu, ma zavedie vždy tam kde potrebujem a bez blúdenia. Skrátka a dobre, vždy viem kde je sever.
MM je v tom ešte väčší génius - ten zablúdi vždy a všade, aj s GPSkou.

akalenkak67, Št, 30. 05. 2013 - 14:36

Ved preto navigáciu nastavujem ja.MM si ju dávnejšie nastavil.Domov prišiel neskoro a strašne hrešil.Vraj ho to zaviedlo raz kamsi do polí a raz na družstvo.Mal čo robiť kým sa vymotal na hlavnú. (rofl) Potom vraj cestoval že sa radšej pýtal okoloidúcich chodcov a riadil sa tabulami pri cestách.Namiesto dialnice mu ukazovalo Váh.Navigačný miluje,ale nerozumie si s ním.Mna našťastie poslúcha.A kedže pripojenie nie je na 230,tak ani nekope (rofl)

crystall, Št, 30. 05. 2013 - 15:16

My sme tiež skončili raz v poli a šli sme len poľnými. A prepočítavam a o 200 m odbočte doľava a furt nič.

Mňa skôr baví počúvať, ako jej hubuje. Ani rádio nám netreba. :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama