reklama

ovečka

Pridal/a Lenka R dňa 14. 06. 2013 - 14:35 - Recepty Lenka R
ovečka, Iné recepty, recept, Lenka R

reklama

slaná torta

Ingrediencie
1 kus chlieb
1 kus pletenka
5 kusov párky
1 kilogram bryndza
3 kusov Bambino syr
1 kus vajce
1 kus pasta z čiernych olív
2 kusov čierne olivy
1 štipka soľ
1 štipka mleté korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Urobíme brynzdovú nátierku vymiešaním bryndze, syra a ochutíme troškou soli a mletého čierného korenia, prípadne dáme štipinku horčice, ale tak aby nátieka mala peknú bielu farbu. Dáme uvariť párky čert / majú tmavú farbu/ a jedno vajíčko natvrdo.Ďaľší postup je taký , že telo ovečky je z menšieho oválneho chleba,najprv nožíkom odstránime kôrku a potom chleba rozkrojíme priečne na tri pláty /ako keď krájate tortu/ a natrieme brynzdovou nátierkou a zlepíme spolu s tou pomazánkou a natrieme aj zvonku . Pletenku rozkrojíme napoly, naplníme pomazánkou tiež , ale na vrch už dáme len jemnučko syr a potrieme ju pastou z čiernych olív. Chlieb spolu s tou pletenkou spojíme špajgličkami a dáme na tanier, alebo nejakú podložku, ja som si obalila kartón alobalom a vyrobila kresielko, aby tá ovečka pekne stála a nešmýkala sa . Z vajíčka odrežeme z oboch strán kraj na oči a do stredu dáme čiernu olivu , no a potom pripevníme párky ako nožičky a uši / podľa obrázku/ a zbytok pomazánky dáme do striekačky na plnenie torty a po obvode a na hlavičke sa snažíme spraviť kudrlinky, aby sa náš výtvor čo najviac podobal na shauny. Pozn: všetko spájame aby držalo pokope špáratkami alebo špajgličkami a bránime deťom vyjedať nátierku , aby sme jej mali dosť na záverečné dozdobenie ovečky.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Darinocka, Pi, 14. 06. 2013 - 21:15

Tá je nádherná,musí skvelo chutiť (clap) (y) (clap) (y) (clap) (y) :-) ,ovečka Shaun?Občas si pozriem rozprávku (blush) (sun)

Lenka R, Po, 17. 06. 2013 - 16:02

Bola skvelá . Ja tie rozprávky milujem ... a myslím, že nie sú len pre deti, keď som ju videla prvý krát , tak som sa fakt nasmiala. Myslím, že táto rozprávočka fakt nemá chybu. :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama