reklama

Rýchlosť sociálnej poisťovne.

Pridal/a Iwa dňa 04. 07. 2013 - 16:58

reklama

Už 3 týždne keď počujem Sociálna poisťovňa, mám chuť niekomu poriadne tresnúť po hlave. Hambím sa, ale keby som bola v robote takým odborníkom a mala v papieroch taký poriadok ako dámy v tejto inštitúcii, tak by som ani na slanú vodu nemala.
Pred tromi týždňami mi došla doporučená zásielka a že vraj som neplatič :-O ! Aj s výpisom, ktoré mesiace som neuhradila. A hneď pri prvej položke som sa pobavila. Prvý mesiac môjho "podnikania" v r. 2004... moja chyba, ale zadala som zlý variabilný symbol. Peniaze sa mi nevrátili, tak som myslela, že všetko OK. ALE, túto platbu som už riešila v roku 2005, keď som si dávala žiadosť o materský príspevok. Platba sa "našla" a vraj všetko OK a zaplatené. V r. 2005 sa mi synátor narodil skôr ako mal, tak som sa nestihla odhlásiť deň pred pôrodom, ale až 2 týždne po ňom. Tak som pátrala, že koľko vtedy ešte Korún slovenských mám doplatiť. Tri pracovníčky mi vyrátali tri rôzne sumy a svätosväte mi tvrdili, že od dňa narodenia dieťaťa za mňa všetko platí štát. Tak som zaplatila (pre istotu) sumu najvyššiu a bol mi schválený rodičovský príspevok. Ale pred 3-mi týždňami som sa dozvedela, že predsa len bolo treba zaplatiť aj tie 2 týždne od pôrodu do odhlášky. Lebo sa vraj na to pozrel právnik a povedal, že to má byť tak. Nebudem sa naťahovať s právnikom. Pamätám si, že aj môj na administratívne veci hlúpy mozog, myslel, že treba zaplatiť až do odhlásenia, ale dala som si poradiť od "kompetentných" :-P Platba poslaná, tak už neplatičom nie som (aspoň dúfam) :-) Ale to ešte nie je všetko. Niekedy na jar 2008 som na všetky možné inštitúcie posielala doporučené listy o zmene adresy. URčite aj na sociálku. Keď som sa lepšie pozrela na druhú stranu doručenej zásielky, zistila som, že tieto papiere mi posielali už v roku 2009, len na starú adresu :-O Zásielka sa im vrátila "adresát neznámy" a oni konečne po 4 rokoch našli moje oznámenie o zmene adresy a poslali mi zásielku znova.
Musím si poriadne naplánovať svoju smrť a nezabudnúť sa deň dopredu odhlásiť zo sociálnej poisťovne, aby nevymáhali poplatky od mojich detí, vnúčat, pravnúčat a prapravnúčat ešte najmenej 100 rokov, kým zistia, že som fakt mŕtva B-]


reklama

reklama

georgina, Št, 04. 07. 2013 - 17:06

Mne prišiel pred týždňom nedoplatok zo sociálnej poisťovne - plných 3,98 € za rok 2010... :-| :-| :-|

krtkovci, Št, 04. 07. 2013 - 17:52

Iwa, napriek tomu, že sa chceš deň pred smrťou odhlásiť so sociálky, ešte si daj do závetu, aby tvoji dedičia PRE ISTOTU OSOBNE odniesli tvoj úmrtný list spolu s odhláškou zo SP. Pretože !!!! po 6tich!!!!! rokoch po manželovej smrti mi prišiel doporučený list z SP, že je dlžný..... Podotýkam, že dcéra dostávala po smrti otca plné sirotské---čo bolo podmienené tým, že NEMAL JEJ OTEC na sociálke dlhy. /A to nepíšem o tom čo všetko sme museli dokladovať pri dedičskom konaní z SPčky/..... :-O
Možno by bolo najlepšie dopredu si z SP vyžiadať povolenie na smrť s potvrdením, že UŽ MAJÚ VŠETKO UZATVORENÉ :-(

Iwa, Št, 04. 07. 2013 - 21:03

(y) Budem nad tým uvažovať. Veď aj s tou materskou... mohla som sa na celú sociálku vykašľať, aj tak mi ju ponúkli minimálnu. Bola som dobrovoľný platca. Tiež také Kocúrkovo: robila som v štátnej správe, kde som nesmela mať živnosť. Takže až v deň ukončenia pracovného pomeru som si podala žiadosť, ale dostala som ju až o 14 dní. Vtedy mi povedali, že spätne sa nedá. Takže tých 14 dní mi chýbalo, aby sa mi materská mohla počítať z platu, ktorý som mala v štátnej správe, kde som robila od skončenia školy 11 rokov!

Zuzliak, Pi, 05. 07. 2013 - 13:52

Dievcata, ja som poslala pre 5 rokmi staznost na socialku na ich pracovnicky zato, ako nepomahali dosiahnut vyzivne pre mojho syna, ale ziadali moje vysetrovanie ako kriminalnika, ci som schopna starat sa o neho, ked nebudeme zit na SK. DODNES sa mi nikto nevyjadril, hoci moj email so staznostou dostal kazdy aj v Blave aj v PO (giggle) Mam pocit, ze tam dodnes robia dinosaury, ktore emaily naozaj otvorit nevedia. Z niektorych teda urcite, hoci mam aj pozitivne skusenosti s inymi.
Prajem vela sil a nedajte sa a neplatte nic, co nemate platit. A vsade sa daju povolit vynimky - nech ich mate ;) (y)

Erkočka, Po, 08. 07. 2013 - 14:21

Milé dámy,
18.6. som obdržala oznámenie, že dlhujem VZP 251,31€, účtovníčka zaslala výpisy do VZP a 6.7. mi zaslali, že mám preplatok 23,27€ (rofl) (rofl) (rofl) tak aký bordel je tam. A socialke dlhujem 3,60€, ale mám preplatok 8,57€, tak teraz čo???/radu nepotrebujem, ďakujem/ (giggle)

akalenkak67, Ut, 09. 07. 2013 - 22:03

To MM stále chodí na tieto dve poisťovne.Poistné platí za neho štát a rok 2006 kedy bol samoplatca bude riešiť asi do smrti.NA danovom úrade je bez dlhu,ale exekútor ho nahána už 5.rok.Danový prislúbi že je to už v poriadku a o pol roka opäť to isté.Tak preukazuje súdne rozhodnutie že dlžoba nie je.Ideme vybrať peniaze a účet blokovaný.Od zlosti si už dôchodok necháva poslať poštou.Ved kým sa všetko vždy vysvetlí,MM sa nemôže dostať k svojmu dôchodku niekolko týždnov.Tak ten bordel majú asi na viacerých úradoch. :-(

margesimpson, St, 10. 07. 2013 - 07:34

Baby, ja vam poradim. Odkedy sme mali problemy s istou poistovnou a PZP postupujeme nasledovne. V kazdej institucii (banka, poistovna komercna, stavebna, socialna atd atd) akonahle davame nejake potvrdenie, ci uhradzame peniaze, tak si pytame na papieri potvrdenie o prevzati s peciatkou, datumom,menom a podpisom pracovnika, ktory to vybavoval. A cuduj sa svete, akonahle o to pracovnika ziadam, preratava ako divy, aby mu to fakt sadlo (rofl) . Uz sme to aj par krat pouzili ako potvrdenie voci stavebke napriklad. To len kukali, ze papiere ktore znova pytaju uz nam raz potvrdili ako prijate (giggle) . Aj teraz pri presune hypoteky. Bolo treba doniest papier z predchadzajucej banky, inak hrozi pokuta skoro 20000e. No jasneee, ze sme si ho nechali na zadnu stranu "ostemplovat" ako prijaty.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama