reklama

Plne dojčím a chcem držať 90dňovú dietu

Lilianka321 , 15. 07. 2013 - 21:29

reklama

Mám 5 mesačnú dcérku,plne dojčím a chcem držať 90dňovú dietu, máte niekto skúsenosti prosím. Rada by som spoznala niekoho kto držal túto dietu a je v takejto situácii.Pred otehotnením som ju držala 30dní a schudla som 8 kg,no prestala som s ňou a teraz by som zasa chcela začať, ani nie tak pre kilá ale preto lebo vtedy som sa oveľa lepšie cítila,keďže normálne jem málo zeleniny a ovocia.


reklama


reklama

Kamila, Po, 15. 07. 2013 - 23:22

Pokial viem pocas dojcenia sa neodporuca radikalnejsie chudnutie, pretoze pocas neho sa z tela vyplavuju skodlive latky a tie sa dostavaju aj do mlieka. Podla mna ti nic nebrani pridat do stravy viac ovocia a zeleniny, podla man si kludne moze dat obed veceru podla tejto diety, ak mas pocit ze ti vyhovuje, ale urcite nie stopercentne. 90 dnova je skoro to iste ako delena strava, pri tej som dala dole za tyzden 3,5 kg, co by v tvojom pripade nebolo vobec vhodne. Pockaj este chvilu, skus pridat viac prechadzok s kociarok ak je to mozne, aj pravidelny pohyb prispeje k tomu, aby si sa citila lepsie. Mnohe zienky pocas dojcenia postupne schudli.

loulou, Po, 15. 07. 2013 - 23:44

Lilianka, zažila som podobnú situáciu - po pôrode +20 kíl navyše, cvičila som fakt poctivo každý deň a ručička na váhe sa ani nepohla, cítila som sa samozrejme zle.
Moja skúsenosť - skúšala som Mačingovú, ale až pri postupnom odstavovaní dcéry, keďže to nie je redukčná diéta. Schudla som až po ukončení kojenia, a kilá išli veľmi pekne naspäť na predtehotenskú úroveň (samozrejme s cvičením a Mačingovou). Dnes by som už nedržala počas kojenia ani túto diétu. Pri akejkoľvek diéte sa totiž telo prirodzene zbavuje vo zvýšenej miere toxínov - a tie sa vyplavujú aj do mlieka.
Vydrž, počas kojenia nevymýšľaj s diétami a počkaj až na čas, kedy to bude ovplyvňovať len a len Teba. Tých pár mesiacov navyše s väčšou konfekčnou veľkosťou a pár debilnými fotkami z toho obdobia za to stojí.

priskaa, Ut, 16. 07. 2013 - 15:47

90 dňová diéta nie je diéta. Je to spôsob stravovania pri rozumnej skladbe potravín, t.j. rozumnej kombinácii potravy. Vychádza z primárnych potrieb tela po výžive a nie z našich "chuťových nálad", aj keď nane nezabúda.
Taký názov tomuto stravovaniu dali autori, podľa mňa preto, aby sa lepšie predávala. Na druhej strane však názov diéta v nás môže vyvolať nevôľu.
Je výborná, neobmedzuje!!!, t.j. z hlavného jedlo sa nasýtiš, je chutná, ľahko straviteľná, učí kreativite. ALE, musíme si odpustiť náš klasický prístup k stravovaniu. Teraz sladké, teraz slané, chvíľu mastné, potom kyslé a všetko do "jedného vreca" a najlepšie chutí po desiatej :). A žalúdok tráp sa s trávením, telo s odbúravaním látok a duša s "odkysličením" mozgu :).
Keďže som ňou prešla, určite ju odporúčam, nielen Tebe, Lilianka, ale i všetkým žienkam. Len sa pri nej nesústreď na váhu, ale na to, aby si z nej mala pôžitok. Pretože darmo, jeme nielen preto, aby sme prežili. :)

Kamila, Ut, 16. 07. 2013 - 16:32

Jasne, ze je uzasna, ale nemoze na nu prest striktne zo dna na den, telo sa detoxikuje, vyplavuje skodlive latky a tie idu do mlieka.

loulou, Ut, 16. 07. 2013 - 21:03

priska uvedom si, že to odporúčaš dojčiacej žene. A že aj napriek tomu, že si taký veľký fanda tohto štýlu stravovania, evidentne netušíš, ako funguje radikálna zmena stravy - ako som písala vyššie všetky toxíny sa vyplavujú z tela von - v moči, potom a aj v materskom mlieku.

verity, Ut, 16. 07. 2013 - 23:07

uz sem davno chodim kuknut uzitocne rady, ale az teraz som chcela prispiet a tak som sa konecne zaregistrovala :-)
ja som drzala po prvom porode 90dnovku, ked mal maly asi rok a pol, schudla som bohovsky, asi 13kg za dva mesiace, ale da sa povedat, ze hlad ma potrapil.. potom som ale pribrala, lebo aj pecivo mi chutilo.. skratka, vykaslala som sa na nu.. zase som ju zacala drzat asi pred mesiacom, najprv sli dve kila dole a potom nie a nie a nie sa pohnut nizsie a to som ju drzala dalej.. uz ma to aj stvalo..
tak som zacala studovat, ze co mi to je a aj som nastudovala, ze som si spomalila a narusila metabolizmus opakovanym drzanim diety tak, ze uz telo vie co ho caka (aj hladovkovanie) a tak sa brani, zadrziava vodu ako moze.. a tak som si vyguglila clanky o nastartovani spomaleneho metabolizmu a tam som sa kadeco mudre docitala, odporucam si tiez precitat.. ze je blbost skusat vydrzat na dvoch kusoch ovocia cele doobedie, pretoze od rana treba nastartovat normalne travenie, jest pravidelne, v mensich mnozstvach.. a tak soms a dostala k dokumentu, ktory som presusala v mejlovej schranke uz mozno 3-4 roky, s nazvom jsme to co jime - a teraz sa podla toho stravujem a chudnem a faldiky zmizli.. a nebyvam hladna a mozem vsetko v rozumnej miere. Dodavam, ze je to zdrave stravovanie, mr. Bukovsky by mal tiez z toho radost :-), je to na baze nizkotucnejsej, nie nizkotucnej stravy, ale zje sa aj zelenina, ryza, zemiak (v supke) co mi veeeelmi zachutilo. na TV Prima tiez najdete takyto porad, neviem ci to este hravaju, ale v ich archive su hodinove relacie na tuto temu, veeeeelmi dobre, kto chce viac info napiste mi na, poslem co treba :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama