Popis
sezóna karfiolu je ešte v plnom prúde a tak príde vhod aj polievka z neho

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
1⁄2 | kus | karfiolu |
4 | polievkové lyžice | oleja |
2 | polievkové lyžice | hladkej múky |
1 | kus | mäsového bujónu (nemusí byť alebo dáme vegetu) |
1 | kus | žĺtok (nemusí byť) |
štipka | soli | |
1 | liter | vody |
4 | kusy | krajcov staršieho chleba alebo 2 staršie rožkyrožky |
Inštrukcie
Karfiol umyjeme, vložíme do vody, osolíme a povaríme do mäkka. Do druhého hrnca nalejeme olej, vsypeme múku a opražíme dosvetla. Keď sa karfiol uvarí vyberieme ho na tanier vychladnúť a vodu, v ktorej sa varil nalejeme na zápražku. Vhodíme bujón alebo vegetu a povaríme asi 10 minút. Mierne vychladnutý karfiol nasekáme na drobno a pridáme ho tam. V troške vody rozmiešame žĺtok a vlejeme do do polievky. Povaríme ešte 5 minút. Podávame s krutónmi.
Poznámky
najskôr si pripravíme krutóny: krajce staršieho, ale nie úplne tvrdého chleba alebo rožky nakrájame na kocky, rozložíme na plech a na 180 °C asi 20-30 minút opekáme. Olej nie je treba a krutóny zostanú chutne chrumkavé.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
zaujímavé, určite vyskúšam. Aspoň sa konečne naučím krutóny robiť...