Popis
Rýchly ľahký obed, alebo príloha napríklad ku grilovanému mäsu

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | Inšpiroval ma recept z knihy o američanke, ktorá sa vydala do Paríža :) |
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 10 minút |
Ingrediencie
1 | šálka | kus-kus |
1 | šálka | voda |
10 | gramov | maslo |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | grep (šťava z neho) |
1 | zväzok | petržlenovej vňate (nasekať na jemno) |
1 | kus | paradajka, paprika, uhorka (nakrájať na drobno, respektíve podľa chuti) |
Inštrukcie
Odmeriame 1 šálku surového kus-kusu do misky, pridáme soľ a maslo. Dáme zovrieť 1 šálku vody. Vriacou vodou prelejeme kus-kus, zamiešame a prikryjeme pokrievkou na 5-7 minút. Dobre rozmiešame pomocou vidličky, aby ostal kus-kus sypký. Pridáme na jemno nakrájanú petržlenovú vňať, nakrájanú zeleninu, zalejeme šťavou z jedného celého grepu, kľudne aj s dužinou. Dobre premiešame a môžeme podávať. napríklad ako jednu z príloh pri grilovačke :)
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
toto si musím uložiť
Robievam a aj s bulgurom + napr.susene paradajky, cuketa a velmi dobry je k tomu aj dresing (jogurt, cesnak, kopor)