reklama

Ovocný koláč s kyslou smotanou

Pridal/a Kamila dňa 28. 07. 2013 - 18:16 - Recepty Kamila
Ovocný koláč s kyslou smotanou, Koláče, recept, Kamila

Kamila | Ovocný koláč s kyslou smotanou


reklama

Výnimočne som sa držala pôvodného receptu. Takmer:) V záverečnej fáze som mala chuť dať koláč skôr do chladničky ako do rúry. ;) Opäť verzia s celozrnnou múkou, trstinovým cukrom a mala som len marhule.

Ingrediencie
50 gramov trstinový cukor
1 kus vajce
1 kus vanilkový cukor
65 gramov maslo
  štipka prášok do pečiva
2 kusov Zlatý klas
1⁄2 liter mlieko
100 gramov cukor
150 gramov celozrnná múka
500 gramov kyslá smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Z múky s trochou prášku do pečiva, vraj na špičku noža, cukru, zmäknutého masla, vajíčka vymiešame cesto. Z 2/3 vyvaľkáme kruh na dno tortovej formy o priemere cca 24 cm. Zo zvyšku spravíme úzky dlhý valček, z ktorého spravíme vyvýšený okraj cesta po obvode formy. Popicháme vidličkou a dáme upiecť do rúry na cca 200 stupňov na 15 minút.

Zatiaľ uvaríme z mlieka, cukru a Zlatého klasu hustý puding. Odstavíme zo sporáka, primiešame dve kyslé smotany. Na poloupečené cesto poukladáme broskyne, alebo marhule, čerstvé, alebo kompót a zalejeme plnkou.

A tu nastupuje najzaujímavejšia fáza, koláč vložíme do rúry s teplotou cca 160 stupňov na 60 minút. Výsledok je prekvapivo chutný. Možno by ozaj stačilo cesto piecť o 5 minút dlhšie a hotový koláč dať na dve hodiny do chladničky. ;)

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Zuzliak, Ne, 28. 07. 2013 - 19:04

Krem mas pudingovy, cize staci upiect dno bez nej a plnku naliat a potom chladit ;-) Take kolace su super a aj u nas v BE velmi letia. :-)

Jedina chybq tychto rcp je prqve to nqvysenie okrqjov- toto sqpri pudingovych kremoch nemusi, lebo pecenim nenarastu ako ine druhy a ten navyseny okrej sa tak zbytocne iba pripecie. Tuto radu mam od sefcukrara (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama