reklama

Teším sa.

Pridal/a Anonymný (bez overenia) dňa 06. 09. 2013 - 00:02

reklama

Veľmi sa teším.
Môjmu dietaťu - prváčka na strednej sa v škole páči. Je to ukecané decko, ktorému sa nechce učiť, hlavne nie nudné predmety, ako sú matematika, fyzika, biológia a pod. Tie čo sú teda pre ňu nudné a čo je potrebné sa aj dakedy do knihy pozrieť.
Vedeli sme to a preto sme jej hľadeli nejakú praktickú školu. Ja som si predstavovala niečo iné, ale MM ma presvedčil a urobili sme snáď dobre.
Nie je tam veľa matiky, nie je tam fyzika ani biológia a pod. Viac praktické a detisko natešené, že v škole sa budú hrať.
Tak sa z toho teším.
Dúfam, že jej to pôjde a snáď aj tá radorečnosť jej na niečo bude.
Tak sa teším, chcem aby bola šťastná, viem aké je zamestnanie dôležité, ideálny pomer keď baví a aj zarába.
Tak sa teda chcem podeliť, že sa teším.


reklama

reklama

eva m, Pi, 06. 09. 2013 - 00:39

to je fajn, ak sa clovek na skole aj potom v zamestani citi dobre a je tam rad.
Aj moja dcera nastupila do 1. rocnika - na gymnazium. V skole sa jej zatial paci, hoci chodi domov unavena, verim, ze to je docasny adaptacny jav :-) .
Tak nech sa deckam dari :-)
Eva (sun)

aramana, Pi, 06. 09. 2013 - 06:45

(clap) (clap) (clap) presne viem o akom pocite matky hovoríš (y)
Aj ja som včera už lietala od šťastia (y) dieťa donieslo domov svoj prvý výrobok z praxe (hug) ...áno, bol kostrbatý, jednotku ani dvojku zaň nedostane asi :-) ale to vôbec nevadí :-) to nadšenie :"niečo som ti doniesol a urobil som to úplne sám!" ...niečo urobil sám.narástlo jeho sebavedomie, videl po sebe niečo urobené...veľmi sa tešil a ja s ním (sun) (sun) (sun)

dulka, Pi, 06. 09. 2013 - 07:18

Dievčatá, teším sa sa s Vami. Je to veľké šťastie, keď si deti vyberú školu, ktorá ich baví a sú v nej spokojné. :-) (sun)

motylik, Pi, 06. 09. 2013 - 07:45

Nemozna na akú školu išla tvoja dcérka?

adus, Pi, 06. 09. 2013 - 08:27

super - verím, že jej to vydrží celé 4 roky (y)

nemozna (bez overenia), Pi, 06. 09. 2013 - 08:29

Ďakujem. Tak sa strašne teším, ako keby mi neviem čo dali.
Na hotelovku. Ona nemala dobré známky a aj bola taký vykuk v škole, ale ja som verila, a aj verím z takýchto vykukov niečo bude. Však aj som taký vykuk.
Och len aby to vydržalo. Aramana, veď asi chodí tam kde aj Tvo syn, do Jahodník.
Bude rodičko, možno aj dakedy tú posilku dáme, len nech si zdravá, ja mám teraz tiež také zdravotné problémy, ale ja si za to môžem sama.
Detiská jedny čo sa s nimi človek natrápi. (heart)

lydusha (bez overenia), Pi, 06. 09. 2013 - 20:31

Aj som si myslela, ze hotelovka. U nas to bolo podobne, matika, fyzika, chemia ee...nastastie jazyky, slovencina ano a postupne si našla a aj robi to, co ju bavi najviac- barman casnik na Rhodose.

nemozna (bez overenia), So, 07. 09. 2013 - 19:31

Kočka je to!!!

kefara, So, 07. 09. 2013 - 22:16

Milá nemožná (flower) teším sa aj ja s tebou (sun)

Keď tak pozerám tvoje písmenká, že Jahodníky spomínaš ... ty si MT/okolie MT ??

nemozna (bez overenia), Ne, 08. 09. 2013 - 07:52

Áno. (flower)

kefara, Ne, 08. 09. 2013 - 12:48

No toto je aká dobrá infoška ;-)

Ako si na tom s chuťou na nejaké lokálne NM stretko ? (flower)

nemozna (bez overenia), Po, 09. 09. 2013 - 09:44

Rada by som, dajte vedieť do mailu, ak bude...... (heart)

lia6, Pi, 06. 09. 2013 - 14:07

To je super, nech sa jej darí a školu zvládne na jednotku (y) (sun)

Radina, Ne, 08. 09. 2013 - 06:46

Ahojte, nedá mi, keď toto tu čítam, nepodeliť sa s vami aj o moju skúsenosť.Mojej dcére sa tiež nechce učiť, nie, žeby na to nemala dostatok mozgovej kapacity (giggle) , ale proste je lajdák, minule vyhlásila, že ona si nechce detstvo pokaziť učením, skoro ma porazilo. Teraz je deviatačka a keď sa rozprávame na tému, kde ďalej po skončení ZŠ, ona neúnavne stále dokola opakuje, čašník, servírka :-( a mne sa to nepáči. Ešte z mojich študenstkých čias mám predsudky, že v minulosti na tieto školy chodili /sorry, ale bolo to tak/, najslabší žiaci, ktorí ledva prechádzali z ročníka do ročníka, ale po prečítaní týchto riadkov, už nepochybujem, nech dieťa ide svojou cestou a hlave, nech ju to baví, veď ako hvoorí moja kolegyňa, nemôžu byť všetci inžinieri :-D

lydusha (bez overenia), Ne, 08. 09. 2013 - 15:20

No neviem, ale na Hotelovu akademiu sa nedostanu najslabsi ziaci, to zas pozor. U Lucii sa dost kladol doraz na jazyky a jazyky tiez nie su kazdemu zhora dane. Prax na Rhodose bola vydreta a musela robit skusky v anglictine. Nie je to len o servirovani, ale dobry barman, barista, ci kuchar su stale vysoko hodnotene profesie. A hlavne casnika ok- moze robit kazdy, aj tupelo bez skoly co vie nosit tacky-... ale barmana, baristu a kuchara (toho uz vobec nie) musi robit iba clovek, ktory toto aj studoval a ktory to aj vie. Mozno na Slovensku je este stale kopa predsudkov o kucharoch ci barmanoch, a mozno nie su az tak brutalne plateni, no tot kusok za hranicami napr. v Rakusku su kvalifikovani kuchari,barmani, casnici, dokonca aj cukrari, automechanici, elektrikari - velmi zaujimavo ocenovane profesie.

nemozna (bez overenia), Ne, 08. 09. 2013 - 08:24

Naša je presne taká istá. Keď chce, vie sa naučiť, ale je lajdák.
My sme videli, že rada pracuje, je rada, keď po nej niečo vidieť a takisto ak hneď vidí odmenu. Dokonca si dovolím tvrdiť, že je zručnejšia ako ja. Aj jazyky jej celkom idú. Neboj, veď jesť sa bude vždy a tiež jesť musí každý, aj inžinieri. (heart)
Kukali sme ale na ten rozvrh, zase také jednoduché to nebude. Každý druhý deň majú prax, takže v tom jednom dni čo sú v lavici majú nasúkané všetky predmety, takže to chce riadnu prípravu. A to bude teda....

bigmama, Ut, 10. 09. 2013 - 23:17

tesim sa s tebou, nech jej ten elan vydrzi ale casnik, barman je tvrdy chlebik, robim to uz osem rokov s manzelom, ja som bez skoly, on je vyuceny v odbore, ale podstatne je, ze sa v tom nasla (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama