reklama

Málo rozvinutá laktácia

skorinkas , 07. 09. 2013 - 10:36

reklama

Ahoj. Mám problém. Dnes som tretí deň po sekcii a mlieko sa mi rozvíja veľmi pomaly. Na prsníkoch mám bolavé ranky, na jednom viac a stále málo mliečka. Malá je hladná a mne to trhá srdce (brokenheart) . V noci som začala prikrmovať, ale nie som nadšená. Veľmi túžim dojčiť. Čo by mi pomohlo k tomu, aby mi nabehlo mlieko a prestalo bolieť bradavky*? Doktorka tvrdí, že rozvoj laktácie môže trvať po cisárskom aj 7dní. Vedel by mi niekto poradiť? Ďakujem (heart)


reklama


reklama

eva m, So, 07. 09. 2013 - 12:53

skorinkas,
v prvom rade blahozelam k babatku (hug) ,
laktacia sa moze rozvijat par dni, ak sa da, nedokrmuj, prikladaj si dietatko castejsie, bolestive bradavky mozu byt, predsa len, je to pre ne nieco nove, casom sa to upravi, neboj. Dolezita je spravna technika dojcenia tak, aby dietatko pilo a zaroven tebe sa neposkodzovala bradavka. Kontaktuj laktacnu poradkynu, urcite ti bude vediet poradit. Aj tu na nm mame velmi sikovnu zienku Adinku, ktora je laktacna poradkyna a moze ti dat kontakt na poradkynu v tvojom okoli.
Skus jej cez kontakt poslat mail.
Doplnam - teraz som napisala Adinke na facebooku, tak uz vie o tebe, hned mi aj odpisala, rada poradi :-)
Eva (sun)

Adinka, So, 07. 09. 2013 - 14:22

Ahoj :)
Naozaj by bola najlepšie osobná návšteva poradkyne, kde si v pôrodnici ? Ukázala by ti polohu aj zlepšené prisatie, aby sa ti tie bradavky nezhoršili, dobrý je kontakt koža na kožu - pre rozbehnutie laktácie, ak by bolo treba, odporučí ti bylinky senovku a benedikt, a ukáže dokrmovanie cievkou priamo na prsníku.
MLiečko sa môže po sekcií spustiť neskôr, ale to záleží od toho, ako je dieťatko prisaté a koľko pije . .. čím viac pije, tým viac a rýchlejšie sa bude tvoriť.
Prikladám videjká :
http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Iwa, Ne, 08. 09. 2013 - 21:42

Veru, laktačná poradkyňa alebo šikovná sestrička vedia ukázať všelijaké finty. Ale ak maličká priberá, tak možno neplače od hladu, len chce byť s Tebou alebo ju bolí bruško - neuvažovala si aj nad takouto možnosťou? Lebo prvé dni bábatku netreba ani tak veľa mliečka (mladší pil druhý deň asi 80 ml a to ho chodili všetci obdivovať, že tak veľa). Ak máš pocit, že máš málo mliečka, teraz je obdobie, keď je veľa hrozna, tak si ho dopraj, alebo hroznovú šťavu. Na boľavé prsia je najlepší liek nechať bábatko cuckať. alebo skús kapustný list prikladať.
Ja som po prvej sekcii mala "šťastie" (neviem, či sa to dá nazvať šťastím), že som nemohla kojiť, lebo malý bol v inkubátore, ale mliečko som odsávala a kŕmili ho ním z fľašky. Po druhom cisárskom som mala boľavé prsníky, aj antibiotiká som brala po mesiaci, ale našťastie kojiť som mohla stále. U mňa sa striedali obdobia, že malý sa furt tváril hladno alebo som musela pomedzi kojenia aj odsávať a najedol sa mliečka aj starší.

ja_hodka, So, 07. 09. 2013 - 18:44

ahoj, nám sa v prvé dni osvedčila cievka, ako píše Adinka, kým sa naplno spustí laktácia. Maličká nebola hladná a ja som do dvoch - troch dní mala plno mliečka :-) Hlavne treba byť v kľude a neupínať sa na to mentálne príliš. Drobca som mala v podstate v jednom kuse na prsníku, spala tam, papkala, rozkukávala sa (giggle) ...to zrejme tiež veľmi pomohlo.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama