Popis
Trénovala som na Piešťany. Len nevyšlo cesta na dve dávky, tak som to dala do košíčkov viac cesta. Verím, že v Piešťanoch budem mať decentnejšie kopčeky.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
2 | šálky | celozrnej múky |
šálka | trstinového cukru | |
1 | polievková lyžica | prášku do pečiva |
štipka | soli | |
1 | kus | vajíčko |
1⁄3 | šálka | oleja |
1 | kus | vanilkový cukor |
3⁄4 | šálky | mlieka (acidofilné) |
Inštrukcie
Poznámky
Sypké zmesi vymiešame v jednej miske, tekuté v druhej a spojíme. Pečieme pri 200°C cca 20 minút. (Realizovali sa deti, ja som len dirigovala, do cesta sme dali zo 3 lyžice kakaa, len to by sa zišlo dať aj trochu viac oleja, lebo cesto bolo vďaka kakau trošku suchšie, alebo kyslé milieko.) Inak klasika môžeme pridať orechy, kúsky čokolády, drobného ovocia, zmiešať tmavé so svetlým cestom.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Ale veď vyzerajú super





A vyskúšam aj recept
Oni boli nadherne, len do Piestan treba kus mensie kopceky.
Vsak staci dat menej cesta. 
Namiesto obyč. mlieka daj kyslé mlieko (acidko, cmar, zakysanka,...) a cesto bude šťavňatejšie. Ani dávku oleja netreba zvýšiť. Vlastná skúsenosť
Dakujem za radu vyskusam, adus tu ma recept prave s takym.
ja zvyknem dávať aj jedno jabĺčko (alebo iné ovocie). Nahrubo nastrúhané, vtedy sú šťavnaté. Skúšala som aj nedojedenú výživu
. Účel splnilo. 
Aj to moze byt skvele, milovala som babkin jablkovo kakaovy kolac.