reklama

Zelerové hranolky

Pridal/a Lenka R dňa 25. 10. 2013 - 10:30 - Recepty Lenka R
Zelerové hranolky, Zdravé recepty, recept, Lenka R

reklama

alternatívna príloha pri delenej strave

Ingrediencie
1 kus zeler
1 trocha olivový olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zeler očistíme, pokrajáme na hranolčeky / o polovicu užšie ako keď robíme zemiakové/ a opečieme na panvici s rozohriatým olivovým alebo repkovým olejom. Je to rýchla a veľmi chutná príloha. Olej vraj pri delenej strave nevadí. Ja ich ešte nechávam od oleja odkvapkať v kovovom sitku. Dávam ako prílohu buď k hydinovému mäsku alebo k rybám.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Kamila, Pi, 25. 10. 2013 - 11:19

Na tieto hranolky som počula veľa chvály, ale vzhľadom na to, že zeler na mňa doteraz nerozoprával pre svoju výraznu chuť? ,aromu, tak som ešte nenabrala odvahu vyskúšať. Žeby dozrel čas ? :-)

Lenka R, Pi, 25. 10. 2013 - 15:11

Kamilka, tiež som si to nevedela predstaviť , doteraz som zeler dávala len do polievky... Ale tie hranolky sú ešte lepšie ako zemiakové . Keď je ten zeler nakrájaný na jemné hranolčeky a prepečený je fakt super (sun)

eva m, Pi, 25. 10. 2013 - 11:42

poznam, robievam, odporuuucam!!! (y)
ten zeler ma tepelnou upravou inu, menej vyraznu chut, Kamila, neboj :-)
Eva (sun)

lia6, Pi, 25. 10. 2013 - 12:16

Aj z paštrnáku sa dajú a sú (y) tiež dávam, ako prílohu k pečenému masu (sun)

ja_hodka, Pi, 25. 10. 2013 - 19:39

robievam aj zelerové, aj z rôznej koreňovej zeleniny a najviac mi chutí cvikla. Úplne bez výčitiek svedomia si k tomu dám majonézu :-) ...milujem domácu, varenú - nie zo surových vajec, ale to je dosť zdĺhavé. Inak, ako to mám na tie hranolčeky nakrájané tú zeleninku, tak kým prvú várku vypražím druhú zatiaľ schrúmam skoro stále surovú (giggle)

Kamila, Pi, 25. 10. 2013 - 20:10

Ta ty si uz v inom levely, to takto chrústaš aj zeler? :-) Vazne robis cviklové hranolky? Musím opatrne na drahého, niečo je nňho ešte priveľa. (giggle)

ja_hodka, Pi, 25. 10. 2013 - 20:33

cviklu aj mrkvu krájam na tenučké krúžky...takže nie sú to hranolky :-) Aj to množstvo oleja je menšie, ale asi je to v podstate stále vyprážaná zelenina. A surovú jem každú zeleninu, aj karfiol, kaleráb, brokolicu, cvikla je úplne suprová surová...všetko komplet spasiem snáď okrem kŕmnej repy :-D Mne to chutí od decka :-) V lete nakrájam na hranolky kaleráb, zeler, mrkvu, petržlen, uhorky, pekne farebne to vyzerá na miske :-) a narobím rôzne omáčky a takto surové si to máčame a jeme. Aj decká to majú rady. Omáčky väčšinou jogurtovú s kozím syrom a cesnakom, prípadne niečo na báze majonézy, smotany a byliniek. Je to nakoniec zakaždým čosi iné, ako to už u mňa býva. Mávame to ako predjedlo, alebo olovrant.

vyvyka, Pi, 25. 10. 2013 - 22:48

Jahodka, tak toto by som chcela že naozaj dosiahnúť, aby mi to chutilo. Už som si v hlave preprogramovala, že mi sladké nechutí a naozaj po niekoľkoročnom úsilí som sa presvedčila, že nechutí, teda väčšinou. Ale ako jesť zeler surový ééé. ( nie je tu taký smajlík, ktorý by vyjadroval moje pocity.) Idem skúsiť tie hranolčeky z toho zeleru a cvikly, lebo tak to opisuješ, že mňam. Tak uvidíme, dám vám vedieť.

ja_hodka, So, 26. 10. 2013 - 16:34

:-) vidíš...a mne to príde úplne normálne. Strúham ho aj do zeleninových šalátov, alebo zelerovo-jablkový šalát mi tiež veľmi chutí. Nastrúhaš na hrubo zeler, jablká, posolíš, zaleješ jogurtom, osladíš (dávam stéviu, ak to má byť navečer ;-) ), okyslíš citrónovou šťavou. Obzvlášť dobre robí, ak je žena trošku opuchnutá kvôli hormonálnym pochodom.

milenas, Pi, 25. 10. 2013 - 22:55

Ja robievam zelerové na sucho, poukladám na plech s papierom a dám do trúby ;-) nakoniec posolím a mňamka je hotová B-]

ja_hodka, So, 26. 10. 2013 - 16:34

na sucho..dobrý nápad. Skúsim (y)

Evka1223, So, 26. 10. 2013 - 15:44

Ja robievam zelerové čipsy....zeler nakrájam na tenúčko ...(škrabkou na zemiaky...trošku piplačka, ale ide to, dá sa to aj krájačom na uhorky)....a pokračujem dalej ako Lenka R. Je to oveľa lepšie ako zemiakové lupienky a nikto neuhádol na poprvé čo to je....Majú úspech. Dokonca ich jemne posolím morskou soľou so sušeným cesnakom....mňamka mňamková k vínu, pivu.... alebo len tak!
Najbližšie vyskúšam postup od milenas...na sucho.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama