Popis
Rada pečiem jablkové koláče a tento patrí medzi náš najviac obľúbený....názov hovorí za všetko:)

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/07/babkin-jablkovy-kolac.html |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
40 | dekagramy | múka hladka |
25 | dekagramy | maslo |
1⁄2 | balík | kypriaci prášok |
10 | dekagramy | cukor práš. |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
2 | kusy | vajcia |
1 | kilogram | jabĺk |
1⁄2 | balík | cukor vanilkový |
trocha | mleta skorica |
Inštrukcie
1.Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme 2 lyžice mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely.
2.Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na maslom pomastený a múkou vysypaný plech ( plech som použila s rozmerom 36x26 cm, ale kľudne môže byť aj menší)...(ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa plechu obkreslila potrebnú veľkosť, a cesto som na papieri vyvaľkala. Pomocou papiera a valčeka som cesto preložila na plech)
3.Na cesto dáme nastrúhané jablká, posypeme vanielkovým a kryštálovým cukrom a ešte škoricou.
4.Na jablká dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych.
5.Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame. Prajem dobrú chuť!
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Tento milujem, robievala ho aj nasa babka.


My ho celá rodina milujeme,
tiež sme recept podedili od babky,

ja som ho trochu vylepšila, že miesto mlieka pridám acidofilné mlieko alebo trochu bieleho jogurtu.
aj u nás je veľmi obľúbený
a vylepšila si ho super, dobre vedieť
...a ďakujem 
Toto je "stará" klasika...ale véééľmi dobrá

Dakujem-e za skvely recept
Tento kolac mi pripomenul casy mojho detstva. Je fantasticky 