Popis
Skvelý typ na chutný obed alebo večeru.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | Trochu upravený od kamarátky |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
250 | gramov | cestoviny farfalle |
1 | kus | cuketa |
1 | kus | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
200 | gramov | paradajky |
30 | gramov | olivy |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
2 | čajové lyžičky | bazalkové pesto |
2 | kusy | chili papricky |
štipka | bylinková soľ | |
trocha | čerstvá bazalka | |
1 | kus | vetvička tymiánu |
200 | gramov | strúhaný syr |
Inštrukcie
Cibuľu, cesnak a chili papričku si nakrájame a opražíme na olivovom oleji dozlata, medzitým si nakrájame umyté cukiny, pridáme k cibuli, trochu porestujeme a nakoniec pridáme nakrájané paradajky a olivy, jemne osolíme bylinkovou soľou, nakoľko olivy sú slané. Pridáme čerstvo natrhaný tymián (môže byť samozrejme aj sušený) a prikryté za občasného miešania restujeme cca 10 - 15 minút. Pokiaľ paradajky nie sú veľmi šťavnaté, môžme priliať trochu vody. Po odstavení primiešame do zmesi 2 ČL bazalkového pesta, trochu čerstvo natrhanej bazalky a premiešame. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s lyžicou oleja podľa návodu na balíčku. Servírovanie: Na tanier si uložíme cestoviny,zalejeme cukinovo-paradajkovou zmesou a posypeme nastrúhaným syrom podľa ľubovôle.
Postup:







- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Dakujem, krasa aj fotopostupom.
Skoda, ze nebyvas kus blizsie.
Ocuvaj to bazalkové pesto sa dá aj kúpiť, či len doma pripravovať?
Bazalkové pesto normálne kúpiš v obchodných reťazcoch, Li.., Bil. , doma sa tiež dá
pripraviť, ale je to veľmi pracné... 
Dakujem budem kukat, kde sa vsade hodi?
Bazalkove pesto sa urcite oplati spravit doma
recp je hooodne jednoduchy. Potrebujes len bazalku, olivovy olej, parmazan, pecorino, 1 strucik cesnaku a piniove oriesky. Ja ho mixujem v mixeri, malo by sa rucne ale nemam taky maziar. Bazalku natrhas na listky, pridas hrst nastruhaneho parmazanu, hrst pecorina, pretlaceny cesnak a oprazene oriesky, zalejes olejom. Vsetko spolu rozmixujes na kasu, ak je potrebne prilejes este olej a hotovo. Ja velmi nesolim lebo pecorino je dost slane. Pecorino aj parmezan bezne kupis v Galerii v kauf. Pinniove oriesk maju v malom tescu 
Dakujem velmi pekne, len pre mna spomalenu, co je vsteko problem, aj uvarit jednoduchy obed, bude asi lepsie pesto kupit, len musim zistit , v korej castii obchodu ho hladat, ci chladiacich boxoch abo pri cestovinach. Zatial z toho, co si vymenovala mam doma bezne olivovy olej a cesnak.


A kde pesto pouzivas ty?
Aj ja sa pridávam k odporúčaniu spraviť si ho doma. Vieš presne, čo si tam dala. Celkovo polotovary z obchodov nie sú dobrá voľba. Hlavne keď sa snažíš žiť zdravo. Pesto je jednoduché urobiť a v chladničke vydrží veľmi dlho. Ja ho používam do talianskej kuchyne v podstate asi všade. Aj do šalátov sa dá dať.
Ja len bazalkove, i ked sa chystam spravit aj zo susenych paradajok
Recept vyzerá výborne, určite vyskúšam, len zelené olivy vymením za čierne, chutia nám viac
Je pravda, že pesto doma vyrobené je oveľa zdravšie, chutnejšie

a využitie??.... kuk ...
http://horecka.wordpress.com/2013/08/02/domace-bazalkove-pesto-a-jeho-vy...