reklama

Cukinovo-paradajkové farfalle s olivami

Pridal/a Pegybabi dňa 12. 11. 2013 - 12:40 - Recepty Pegybabi
Cukinovo-paradajkové farfalle s olivami, Zdravé recepty, recept, Pegybabi

reklama

Skvelý typ na chutný obed alebo večeru.

Ingrediencie
250 gramov farfalle
1 kus cuketa
1 kus cibuľa
4 strúčiky cesnak
200 gramov paradajka
30 gramov olivy
2 polievkové lyžice olivový olej
2 čajové lyžičky bazalkové pesto
2 kusov chilli paprička
  štipka bylinková soľ
  trocha bazalka čerstvá
1 kus tymian čerstvý
200 gramov syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cibuľu, cesnak a chili papričku si nakrájame a opražíme na olivovom oleji dozlata, medzitým si nakrájame umyté cukiny, pridáme k cibuli, trochu porestujeme a nakoniec pridáme nakrájané paradajky a olivy, jemne osolíme bylinkovou soľou, nakoľko olivy sú slané. Pridáme čerstvo natrhaný tymián (môže byť samozrejme aj sušený) a prikryté za občasného miešania restujeme cca 10 - 15 minút. Pokiaľ paradajky nie sú veľmi šťavnaté, môžme priliať trochu vody. Po odstavení primiešame do zmesi 2 ČL bazalkového pesta, trochu čerstvo natrhanej bazalky a premiešame. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s lyžicou oleja podľa návodu na balíčku. Servírovanie: Na tanier si uložíme cestoviny,zalejeme cukinovo-paradajkovou zmesou a posypeme nastrúhaným syrom podľa ľubovôle.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, St, 13. 11. 2013 - 10:54

Dakujem, krasa aj fotopostupom. (y) Skoda, ze nebyvas kus blizsie. (blush) Ocuvaj to bazalkové pesto sa dá aj kúpiť, či len doma pripravovať?

Pegybabi, St, 13. 11. 2013 - 11:02

Bazalkové pesto normálne kúpiš v obchodných reťazcoch, Li.., Bil. , doma sa tiež dá ;-) pripraviť, ale je to veľmi pracné... (sun)

Kamila, St, 13. 11. 2013 - 11:03

Dakujem budem kukat, kde sa vsade hodi?

val, St, 13. 11. 2013 - 20:45

Bazalkove pesto sa urcite oplati spravit doma ;-) recp je hooodne jednoduchy. Potrebujes len bazalku, olivovy olej, parmazan, pecorino, 1 strucik cesnaku a piniove oriesky. Ja ho mixujem v mixeri, malo by sa rucne ale nemam taky maziar. Bazalku natrhas na listky, pridas hrst nastruhaneho parmazanu, hrst pecorina, pretlaceny cesnak a oprazene oriesky, zalejes olejom. Vsetko spolu rozmixujes na kasu, ak je potrebne prilejes este olej a hotovo. Ja velmi nesolim lebo pecorino je dost slane. Pecorino aj parmezan bezne kupis v Galerii v kauf. Pinniove oriesk maju v malom tescu (sun)

Kamila, St, 13. 11. 2013 - 21:10

Dakujem velmi pekne, len pre mna spomalenu, co je vsteko problem, aj uvarit jednoduchy obed, bude asi lepsie pesto kupit, len musim zistit , v korej castii obchodu ho hladat, ci chladiacich boxoch abo pri cestovinach. Zatial z toho, co si vymenovala mam doma bezne olivovy olej a cesnak. (giggle) :-D (rofl)
A kde pesto pouzivas ty?

loulou, St, 13. 11. 2013 - 21:32

Aj ja sa pridávam k odporúčaniu spraviť si ho doma. Vieš presne, čo si tam dala. Celkovo polotovary z obchodov nie sú dobrá voľba. Hlavne keď sa snažíš žiť zdravo. Pesto je jednoduché urobiť a v chladničke vydrží veľmi dlho. Ja ho používam do talianskej kuchyne v podstate asi všade. Aj do šalátov sa dá dať.

val, Št, 14. 11. 2013 - 21:31

Ja len bazalkove, i ked sa chystam spravit aj zo susenych paradajok

loulou, St, 13. 11. 2013 - 21:33

Recept vyzerá výborne, určite vyskúšam, len zelené olivy vymením za čierne, chutia nám viac :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama