reklama

Recept na najlepšie medvedie labky s kakaom

Pridal/a Ywett dňa 09. 11. 2021 - 09:05 - Recepty Ywett
Recept na najlepšie medvedie labky s kakaom, Drobné pečivo, recept, Ywett

Ywett | Medvedie labky s kakaom


reklama

Recept na najlepšie kakaové medvedie labky. Prečítajte si jednoduchý postup, ako pripraviť medvedie labky s kakaom.

Ingrediencie
300 gramov hladká múka
250 gramov maslo
100 gramov lieskové orechy
100 gramov práškový cukor
1⁄2 čajová lyžička škorica
30 gramov kakao
  trocha citrónová kôra
2 kusov žĺtok
  trocha klinčeky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Recept na kakaové medvedie labky je náš obľúbený, mám ho od svokričky. Viem, že každý má ten svoj originál osvedčený recept, ale pre inšpiráciu ponúkam recept na najlepšie medvedie labky podľa našej rodiny ;-) 

Múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme maslo (je lepšie keď sa maslo pokrája na kúsky, ja som mala už vybraté skôr, tak sa nedalo), mleté lieskovce a dáme ostatné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste 1hod. odpočinúť.

Keď sa ide cesto spracovať, je dobre nechať cesto dôjsť do izbovej teploty. Odpočinuté cesto vtláčame do labkových nemastených formičiek a naplnené dáme na plech a pečieme v dobre teplej rúre (piekla som v plynovej, približne tých 15 minút, radšej pomaly aby nezhoreli)

Keď sú upečené, necháme troška vychladnúť, vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre.

Pozrite si ďalší recept na medvedie labky

Výnos
9 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

lia6, St, 13. 11. 2013 - 17:48

Toto môžem aj o polnoci-mňam (sun)

Dzeny, Št, 14. 11. 2013 - 10:54

Ywett, úžasné, ako vždy:) Máš nejaký trik na vyklápanie z formičiek? Medvedie labky sa zvyknú polámať. Aspoň, podľa mojich skúseností:))

Ywett, Pi, 15. 11. 2013 - 16:31

ďakujem :-) Dzeny, nechám ich vychladnúť a potom formičkou jemne buchnem o drevenú dosku a pekne labka vypadne, ale stane sa aj mne, že občas sa zlomí ;-)

Dzeny, Pi, 20. 12. 2013 - 15:49

Ywett, práve som dopiekla. Ďakujem za skvelý recept, konečne sme doma nenadávali:)))

Ywett, Ut, 24. 12. 2013 - 09:52

Dzeny, mám radosť, že si bola s receptom spokojná a ďakujem, že si mi napísala :-)
Prajem šťasné a veselé Vianoce (heart)

katkal, Po, 07. 12. 2015 - 19:20

Môžem vymeniť lieskové orechy za vlašské? Predpokladám, že sa nič nestane, ale nerada by som ich pokazila :)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama