reklama

Zemiakové lokše

Pridal/a anjeli dňa 24. 02. 2014 - 16:52 - Recepty anjeli
Zemiakové lokše, Iné recepty, recept, anjeli

anjeli | Zemiakové lokše


reklama

Jednoduché, nenáročné a chutné. 

Ingrediencie
1 kilogram zemiak
350 gramov hladká múka
1 kus vajce
  štipka soľ
  trocha masť
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky uvaríme, ošúpeme, najemno nastrúhame alebo použijeme mäsový mlynček a zomelieme ich, je to rýchlejšie a ruky menej bolia.

Pridáme múku, vajce a soľ podľa chuti. Zamiesime cesto, rozdelíme na dve časti a z každej urobíme šúľok. Jeden šúľok nakrájame na rovnomerné kúsky, ktoré na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme.

Rozpálime liatinovú platňu a po jednej placky opekáme, každú nožom jemne "posekáme".

Hotové lokše potrieme z oboch strán bravčovou masťou /kto má domácu kačaciu či husaciu tak nech neváha a využije/. Podávame ešte teplé.

Doplňujúce poznámky

Obmenou môžu byť lokše poliate maslom, posypané mletým makom a práškovým cukrom.

Najlepšie je uvariť si zemiaky deň vopred.

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Kamila, Po, 24. 02. 2014 - 18:43

Joj ta to je dobrota, len na také mi chýba liatinová panvica a s bezlepkovou múkou to asi nebude ono? :-)

fantika, Po, 24. 02. 2014 - 18:59

Kami ja to peciem na teflone a nie je problém.. ;-) mnamka veliká... :-P

Kamila, Po, 24. 02. 2014 - 19:17

Tak to raz vyskusam, minule som robila bezlepkove brynzove halusky a boli chutne, mozem skusit aj lokse. :-)

ewka s, Št, 27. 02. 2014 - 15:00

Kamila, sú dobré aj s bezlepkovou múkou (Promix UNI), ale len teplé, resp. ak ich zješ v ten istý deň, ako spravíš....na ďalší deň to už nie je ono (ako všetko múkové - bezplekové)

Kamila, Št, 27. 02. 2014 - 15:06

Dakujem za skusennost, pouzivam zatial na vsetko, aj ked asi este dost malo, Promnix tmavu, minule ma fakt prekvapilo ake s nou boli chutne brynzove halusky.

anjeli, Po, 24. 02. 2014 - 21:46

:-) s bezlepkovou som síce ešte neskúšala, ale nemal by byť problém... ;-)

gueva, Ut, 25. 02. 2014 - 00:35

utieram si sliny :-P

anjeli, Ut, 25. 02. 2014 - 13:39

(giggle) (giggle) (giggle)

Dankabrnka, St, 02. 09. 2020 - 14:16

Ahojte,, aj ja milujem lokše,, a ak môžem poradiť, tak pri obyčajnej hladkej múke netreba vajíčko,,, len varené zemiaky , múka a soľ,,potrieť hocijakým maslom,, ale kačacia masť je top,, , a je to dobré s kefírom alebo kyslým mliekom,, 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama