reklama

Low carb lasagne bez lasagní

Pridal/a katyperry31 dňa 31. 03. 2014 - 13:35 - Recepty katyperry31
Low carb lasagne bez lasagní, Hlavné jedlá, recept, katyperry31

katyperry31 | Nízkosacharidové lasagne


reklama

Moja verzia diétnejších lasagní oproti originálu. Chutili vynikajúco a ak niekoho inšpirujú, budem rada. Vylepšite si ich podľa seba a dajte mi vedieť vaše tipy. Jedna porcia obsahuje 9 g tuku, 23 g bielkovín a len 5 g sacharidov. Dobrú chuť!

Ingrediencie
5 kusov vajce
140 gramov tavený syr
  trocha olivový olej
Mäsová plnka:
  kuracie prsia
1 plechovka lúpané paradajky
2 kusov cukety
  trocha soľ
  trocha bujón
  trocha mleté čierne korenie
  trocha oregano
  trocha chilli korenie
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
  trocha olivový olej
Na bešamel:
250 gramov ricotta
150 gramov mlieko
  tvrdý syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najprv si pripravíme lasagne. Vajíčka rozbijeme do väčšej misky a pridáme syrčeky. Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom. Na teflónovej panvici rozohrejeme olivový olej ( stačí 1 PL pred prvou palacinkou) a postupne vyprážame tenké syrové palacinky.

Kým sa pomaly robia palacinky, ošúpeme si cukety a škrabkou z nich narobíme pásiky, ktoré dáme do väčšej misky, osolíme a necháme odstáť nech trošku pustia šťavu. Keď sú palacinky hotové prejdeme na mäsovú plnku. Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku s pretlačeným cesnakom.

Pridáme nadrobno nasekané kuracie prsíčka, ktoré osolíme a okoreníme. Potom pridáme masox, cuketu, z ktorej sme vytlačili prebytočnú šťavu, lúpané paradajky, oregano a štipku čili. Všetko dobre premiešame a restujeme kým je mäsko hotové.

Bešamelovú omáčku si pripravíme veľmi jednoducho - dobre rozmiešame ricottu s mliekom, aby vznikla hladká hmota. Plech vymastíme maslom a na spodok dáme vrstvu nášho bešamelu. Nasleduje vrstva palaciniek a vrstva mäsa. Takto postupne navrstvíme celé lasagne.

Na záver dáme bešamelovú vrstvu a hojne posypeme strúhaným nízkotučným syrom. Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a necháme zapiecť dozlatista asi 30 minút.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

val, Po, 31. 03. 2014 - 14:32

nechcem rypat ale lasagne z taveneho syra? osobne taveny syr nekupujem pretoze ho nepovazujem za zdravu potravinu, naproti tomu si myslim ze je lepsie a chutnejsie si dat lasagne z kvalitnej semolinovej muky.

adus, Po, 31. 03. 2014 - 15:11

presne moja reč, tiež ma to zarazilo - a dosť, musím priznať a ešte ten masox k tomu....

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama