Popis
Recept a fotopostup na veľkonočnú hrudku alebo syrek, ako sa hovorí na východe tradičnému veľkonočnému jedlu.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
1 | liter | mlieka |
10 | kusy | vajec |
1⁄2 | čajová lyžička | soli |
trocha | čierneho korenia |
Inštrukcie
Vajíčka s mliekom a soľou(niekto zvykne dávať aj lyžicu cukru ) za stáleho miešania varíme, keď začne hustnúť pridáme čierne korenie, kvôli deťom dávam menej. Dôležité, musíme stále miešať a je lepšie variť v hrnci s hrubším dnom. Scedíme cez sterilnú gázu, dôkladne vytlačíme tekutinu, (kým je to horúce je to trošku veselšie), na chvíľu zaťažíme, necháme vychladnúť a uložíme v chladničke, najlepšie v alobale. Viď obrázkový postup.
Poznámky
U nás je toho stále málo
Postup:










- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Toto som nikdy nerobila, ale podľa tohto postupu to zvládnem!:)
vyzerá to mňamkovo
, ako dlho to može byť v chladničke?
Asi maximálne dva dni. Vacsinou robíme hrudku v sobotu okolo obeda a dojedame na velkonocny pondelok rano, len to robime minimalne z dvoch dávok.
Jooooj, mňam, aj my robíme hrudku podľa toho istého receptu, len ju potom po scedení nezaťažujeme a robíme ju doguľata, doslova hrudku a dávame ju potom ešte na chvíľu zapiecť do trúby.
Toto milujem, robím vždy, keď mám kopu vajec od svokry
...je to dobrotka 

Paráda, tie vajíčka by som brala.
Nechápem prečo u nás nespravím častejšie, tiež sa za hrudkou len zapráši.
strášne fajnové, tiež to u nás na Veľkú noc musí byť...teda v rodičovskom dome, lebo ja som to ešte nerobila, ale tentokrát už skúsim. Babka robievala na sladko, aj na slano a dokonca aj verziu bez žĺtka - tá bola pre ňu, úplne diétna, nebolo to uplne ono, ale pre dámy, ktoré chcú ultra diétnu verziu je to ideálne. Aj ako diétne jedlo mimo sviatkov. K šalátu, alebo dusenej zelenine.
Na liter mlieka mozte dat aj viac vajec.Ja davam minimalne 15.Ak ich rozmixujete mixerom,nevidiet na hrudke tie zrazene bielka.Mne osobne sa paci aj tato z nerozmixovanych vajec.
Akú má chuť to čudo?
Výbornú, treba ochutnať.
mnam
robíme, papáme
nakoniec nezaťažíme ale vyvesíme
ja som ju ešte nerobila, lebo u nás ju robia chlapi, najskor moj otec, teraz manžel