reklama

Veľkonočná hrudka - syrek

Pridal/a Kamila dňa 29. 03. 2022 - 15:13 - Recepty Kamila
Veľkonočná hrudka - syrek, Iné recepty, recept, Kamila

Kamila | Veľkonočná hrudka - syrek


reklama

Recept s podrobným fotopostupom na veľkonočnú hrudku alebo syrek, ako sa hovorí na východe tradičnému veľkonočnému jedlu z vajíčok a mlieka.

Ingrediencie
1 liter mlieko
10 kusov vajce
1⁄2 čajová lyžička soľ
  trocha čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vajíčka s mliekom a soľou (niekto zvykne dávať aj lyžicu cukru, ja nedávam ) za stáleho miešania varímev hrnci s hrubším dnom. Na začiatku môžeme vajíčka v mlieku rozmiešať metličkou,

Keď začne hustnúť pridáme čierne korenie, kvôli deťom dávam menej. 

Dôležité, musíme stále miešať.

Scedíme cez sterilnú gázu, dôkladne vytlačíme tekutinu, (kým je to horúce je to trošku veselšie), na chvíľu zaťažíme.

Necháme vychladnúť a uložíme v chladničke, najlepšie v alobale. Viď obrázkový postup.

Doplňujúce poznámky

U nás je toho stále málo

Doplňujúce obrázky
Veľkonočná hrudka - syrek, Iné recepty, recept, Kamila, 1

Kamila, Rozmiešame vajíčka

Veľkonočná hrudka - syrek, Iné recepty, recept, Kamila, 2

Kamila, Za stáleho miešania varíme

Veľkonočná hrudka - syrek, Iné recepty, recept, Kamila, 3

Kamila, Keď začne hustnúť pridáme korenie

Veľkonočná hrudka - syrek, Iné recepty, recept, Kamila, 4

Kamila, konečná verzia

Veľkonočná hrudka - syrek, Iné recepty, recept, Kamila, 5

Kamila, Sitko so sterilnou gázou

Veľkonočná hrudka - syrek, Iné recepty, recept, Kamila, 6

Kamila, Hmotu precedíme

Veľkonočná hrudka - syrek, Iné recepty, recept, Kamila, 7

Kamila, Gazu utiahneme aby sme vytlačili tekutinu

Veľkonočná hrudka - syrek, Iné recepty, recept, Kamila, 8

Kamila, zaťažíme

Veľkonočná hrudka - syrek, Iné recepty, recept, Kamila, 9

Kamila, Necháme vychladnuť a dáme do chladničky

Veľkonočná hrudka - syrek, Iné recepty, recept, Kamila, 10

Kamila

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

Dzeny, Št, 03. 04. 2014 - 15:27

Toto som nikdy nerobila, ale podľa tohto postupu to zvládnem!:)

babaroga, Št, 03. 04. 2014 - 21:41

vyzerá to mňamkovo (giggle) , ako dlho to može byť v chladničke?

Kamila, Št, 03. 04. 2014 - 22:19

Asi maximálne dva dni. Vacsinou robíme hrudku v sobotu okolo obeda a dojedame na velkonocny pondelok rano, len to robime minimalne z dvoch dávok.

Chobotnička, Pi, 04. 04. 2014 - 08:27

Jooooj, mňam, aj my robíme hrudku podľa toho istého receptu, len ju potom po scedení nezaťažujeme a robíme ju doguľata, doslova hrudku a dávame ju potom ešte na chvíľu zapiecť do trúby. :-)

lia6, Pi, 04. 04. 2014 - 14:20

Toto milujem, robím vždy, keď mám kopu vajec od svokry (y) ...je to dobrotka :-) (sun)

Kamila, So, 05. 04. 2014 - 21:11

Paráda, tie vajíčka by som brala. B-] Nechápem prečo u nás nespravím častejšie, tiež sa za hrudkou len zapráši.

ja_hodka, Ne, 06. 04. 2014 - 09:50

strášne fajnové, tiež to u nás na Veľkú noc musí byť...teda v rodičovskom dome, lebo ja som to ešte nerobila, ale tentokrát už skúsim. Babka robievala na sladko, aj na slano a dokonca aj verziu bez žĺtka - tá bola pre ňu, úplne diétna, nebolo to uplne ono, ale pre dámy, ktoré chcú ultra diétnu verziu je to ideálne. Aj ako diétne jedlo mimo sviatkov. K šalátu, alebo dusenej zelenine.

vierča, Ut, 15. 04. 2014 - 13:06

Na liter mlieka mozte dat aj viac vajec.Ja davam minimalne 15.Ak ich rozmixujete mixerom,nevidiet na hrudke tie zrazene bielka.Mne osobne sa paci aj tato z nerozmixovanych vajec. (y)

Riwexi, Št, 02. 04. 2015 - 22:07

Akú  má chuť to čudo?Chichocem sa

Kamila, Št, 02. 04. 2015 - 22:22

Výbornú, treba ochutnať. 

lienka, Ne, 27. 03. 2016 - 19:52

mnam

robíme, papáme

nakoniec nezaťažíme ale vyvesíme

ja som ju ešte nerobila, lebo u nás ju robia chlapi, najskor moj otec, teraz manžel Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama