reklama

Krémeš-rýchly, svieži

Pridal/a aramana dňa 16. 04. 2014 - 19:57 - Recepty aramana
Krémeš-rýchly, svieži, Zákusky, recept, aramana

reklama

Krémeš hotový za pár minút, bez akýchkoľvek znalostí o pečení zvládne každý.Je nepresladený, ľahký.

Ingrediencie
1 liter mlieko
2 kusov vanilkový cukor
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 kusov Zlatý klas
1 kus čokoláda
2 kusov lístkové cesto
2 kusov smotana na šľahanie
2 kusov vajce
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Dáme si variť vodu na kávu. Zapneme rúru na 240 stupňov.

Mlieko + vanilkový cukor + kryštálový cukor + zlatý klas + 2 žĺtka uvaríme na puding.

Do ešte horúceho pudingu metlou jemne vmiešame sneh z dvoch bielkov. Zalejeme si kávu.

Vyberieme najrovnejší plech, lístkové cesto vygúľame na jeho opak. Pečie sa na opaku. Netreba dávať papier ani potierať - lístkové cesto je dosť mastné. Popicháme vidličkou aby nám až tak nenapuchlo, Šupneme do rúry.

Odpijeme si z kávy. Pečenie trvá pár minútiek, zlaté až zlatohnedé je už hotové - hnedé bolo už hotové pred pár minútami. Vyberieme, upečené zošuchneme na podložku na ktorej budeme chcieť koláč aj krájať - bacha, musí sa zmestiť do chladničky.

Na upečené, smele môže byť teplé, nahmotníme ten puding ešte teplý a necháme chladnúť.

Odpijeme z kávy. Na opak plechu vyvaľkáme druhé cesto. To bude to vrchné. Takže tiež ho popicháme poriadne vidličkou ale aj narežeme. Nie úplne ale naznačíme nožíkom príborovým čiary, kade budeme viesť násldný rez mňamkou. Ak to nespravíme, po upečení sa nám to celé doláme. A šup s tým do rúry.

A tu príde zmena - nechlipneme si z kávy, bo nám treba šľahačku miešať, pred tým však šupneme polokoláč do chladničky aby rýchlo schladol a mohli sme naň tú šľahačku dať. Akonáhle je šľahačka ušľahaná, už je aj cesto druhé dopečené. Vytiahneme ho z rúry a tu prichádza čas na chlip kávy.

Šľahačku nahmotníme na puding. Dáme znova do chladničky. Čokoládu a ceru roztopíme vo vodnom kúpeli, v mikrovlnke, ako sme zvyknutí... Nanesieme na to vyštvorčekované do zlatista upečené cesto (ja natieram masteničkou) a necháme stuhnúť.

Keď je stuhnutá čokoláda, preložíme to na šľahačku. Dopijeme posledný glg ešte teplej kávy. Je to naozaj rýchly zákusok a naozaj ľahký a svieži keď sa je priamo z chladničky. Komu by trval dhšie ako 20 minút, niečo robí zle

Skoro som zabudla...tento recept môže mať rôzne obmeny!!! Kávu môžete vymeniť za meltu, jujce, nealko pivo, alko pivo, vínko..... :D

Výnos
24 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

Klaudia17, St, 16. 04. 2014 - 21:47

aramana ty si proste naša (clap) (clap) (clap) (clap) (clap)

Evka1223, St, 16. 04. 2014 - 21:56

v rozpise ti chýbajú vajká.... :-P
Ja to poznám ešte rýchlejšie. Miesto lístkového cesta rozložiť Marína keksy alebo iné obľúbené (typu BeBe), na šľahačku nastrúhať čokoládu - ani rezať netreba ani rúru zapínať (giggle) (giggle) (giggle)....ale kávičku treba uvariť - s ňou chutia najlepšie (sun)

aramana, St, 16. 04. 2014 - 23:18

:-O :-O :-O ako som ja mohla zabudnúť na vajká??? :-O :-O :-O :-O JA??? :-O :-O :-O :-O
ďakujem, idem dopísať (y)

Klaudia17, St, 16. 04. 2014 - 21:58

Vajka šanuje šibačom (giggle) (giggle) (giggle)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama