reklama

Cas prichodu domov pre 17 rocne dievca

queeniky , 09. 05. 2014 - 20:48

reklama

Dobrý večer milý priatelia , chcela by som sa opýtať do koľkej je podľa vás normálne pústať 17 ročné dievča von. Nefajčím , nepijem a ani nechcem , všetci kamaráti ma šikanuju za to že mam ist domov k rodičom do postielky a takto pretože mám byť 19 30 doma.. aj cez víkendy .. cez týžden mam box od 16 do 18 a potom hodinu domov takže sa nikde nenachodím. nemám žiadnych kamaratov a ja neviem čo mam robiť naozaj som zufala.. spolužiačky do 3 na diskotékach a ja nieže by som tam chcela ist , ale aspon na kofolu sa zabavit niekde s niekym by nebolo odveci.. vazne neviem co mam robit rodicia sa mi este zato aj smeju ze sa mi rovesnici vysmievaju.. tak odveci vam poviem ze som aj vegetarianka a urcite by som si nesla nicit zdravie drogami alebo co kedze uz 10 rokov skoro som.. ja naozaj neviem co som im spravila.. nejaku pomoc tu najdem ? minuly rok som mohla byvat do 17 00... je toto normálne ?!


reklama


reklama

Evka1223, So, 10. 05. 2014 - 18:04

Neviem, či to je normálne, ale v každom prípade si myslím, že to nie je nenormálne.
Ja som už stará koperdula, takže o tom, kedy som mala byť v 17-ich doma ja, písať ani nebudem ....nič zaujímavé ;-) Vždy som sa dohodla s našimi. Ísť von, len preto, že všetci idú....to som nemusela....ale ak bola naozaj dobrá a zaujímavá akcia, vedela som sa s rodičmi dohodnúť aj na neskoršom príchode. Bolo to o vzájomnej dôvere.
Podobne sa snažím aj so svojimi deťmi. Ak viem kam idú, s kým idú a o čom to je....dohodneme sa. Zatiaľ sa tak vždy stalo.
Neviem, možno čakáš, že sa spustí spŕška kritiky na rodičov, že do 19:30 byť doma vrátane víkendu....hm....to je trošku skoro aj podľa mňa, ale isto vedia prečo tak robia - sú za teba zodpovední. Ja by som ti tolerovala do 21:00. Dlhšie len podľa dohody.
Obdivujem ten tvoj box...je to klasický box, či kickbox?

margesimpson, So, 10. 05. 2014 - 19:09

Hm, ja ta chapem. S prepacenim "stara kofa" a sediet doma o 19:30 je dost mimo. Na druhej strane neviem, mozno tvoji rodicia maju na to nejaky dovod, ktory neuvadzas.

aramana, So, 10. 05. 2014 - 22:10

...nuž, keď si spomeniem čo sa za kraviny som vyvádzala od 15tich ja, povedala som si že moje decko vonku páchne len keď sa bude ženiť :-P :-P :-P
...ale inak tomu nerozumiem...buď si stratila ich dôveru alebo ti ju nevedia dať lebo si tiež niečo pamätajú? :-P :-P :-P
Nie.Podľa mňa to normálne nie je.Ale to tebe nepomôže.Takže jedine rozhovor.Taký, do špiku.

gueva, Ne, 11. 05. 2014 - 09:15

Rodičia majú o teba strach. Zlé skúsenosti? Možno sa pohybuješ v nevhodnej partii a rodičom to vadí. Píšeš len svoju verziu, možno by bola zaujímavá aj verzia tvojich rodičov. Keď sa kamarátkam o 3 na diskotéke niečo stane, zodpovední budú rodičia. V NMV vyskočilo 15 ročné dievča z okna, prišla domov pod parou a ktovie či len pod parou. Dnešná zábava mnohých detí. Rodičia teraz budú mať opletačky, ťahať sa po súdoch, policajtoch, sociálke a navyše výčitky na celý život.
Ak chceš byť vonku dlhšie skús poprosiť rodičov aby aspoň po hodine pridali a na tebe je prísť domov ok a nesklamať ich dôveru. Onedlho si dospelá, pôjdeš na VŠ alebo do zamestnania, tam rodičia i sto s tebou chodiť nebudú. A ak ťa aj dlhšie nepustia asi to budeš musieť rešpektovať.

adus, Po, 12. 05. 2014 - 08:27

Vieš, poýtaš sa, či tu nájdeš nejakú pomoc - no, neviem, či je pomocou, ak ti aj 100 ľudí napíše, že sa im to zdá príliš prísne ... lebo ako rodič, ak by moje dieťa išlo na mňa argumentom, pozri, tu píše 100 ľudí, že to nie je správne, čo robíte - asi sa naježím a zatnem sa ešte viac.
Takže ako pomoc ti bude musieť stačiť to, čo aj väčšina žienok nado mnou napísala - pokojný rozhovor s rodičmi - hlavne, neodvolávať sa na to čo ten alebo onen ... takisto argument, ktorý je rizikový z hľadiska možného zaťatia sa rodičov - a just nepopustím, čo ma po druhých ja si robím veci tak ako ja chcem ...
Veru, chýba tu nejaké zdôvodnenie, prečo sú na teba takí prísni - lebo priznám, ak máš čistý štít, tak mi to príde trocha prísne. Mám deti, ktoré boli prednedávnom v tvojom veku - u nás to bolo vždy o dohode - bolo mi jasné, že nemôžem chcieť, aby boli doma o 19&.30, ak chceli ísť na diskotéku, lebo tu u nás žiadna hádam skôr ako o 21 neotvára a žiť to tam začína o 22. Faktom ale napríklad ostáva aj to, že po 22 by si až do dosiahnutia plnoletosti mala byť vonku len v sprievode rodičov (i keď to asi nikto nedodržiava, ale v zákone to tak je)
Takže moja rada ešte raz - otvorený a pokojný rozhovor s rodičmi, ale používaj vlastné argumenty, neodvolávaj sa na druhých, nespomínaj, že sa ti smejú a pod. Mala by si im nejak (pre nich zrozumiteľne a akceptovateľne) vysvetliť, prečo chceš, aby si mohla zostávať vonku dlhšie.

margesimpson, Po, 12. 05. 2014 - 09:36

"Faktom ale napríklad ostáva aj to, že po 22 by si až do dosiahnutia plnoletosti mala byť vonku len v sprievode rodičov (i keď to asi nikto nedodržiava, ale v zákone to tak je)"

si si ista ze do 18tich v sprievode rodica? Mne sa zda ze do 15tich ;-) . Do 18tich rodicia zastupuju akurat pravne ukony. Ale hod sem ten zakon ak mozes, neviem to najst.

adus, Po, 12. 05. 2014 - 10:58

No úplne istá som si nie, raz som sledovala nejakú reportáž na túto tému v telke a vtedy boli moje deti práve v tom veku, tak som si z nich uťahovala ...

eva m, Po, 12. 05. 2014 - 10:06

adus, (y) , z duse mi hovoris!
Eva (sun)

ne - mozna (bez overenia), Po, 12. 05. 2014 - 10:51

Neviem, ale cez týždeň keď je škola sa mi zdá do 19,30 hod. primerané aj trochu moc.
Či? Veď kedy sa máš učiť či chystať do školy?
Od našej 16 ročnej chceme aby bola cez týždeň do 19 hod. doma, cez víkendy podľa programu a dohody. Proti diskotékam nemám nič, ale naša je kdesi s partiou u niekoho doma a teda sedieť vnútri môže aj doma.
Lenže naša sa neučí, má zle zlé známky tak nevidím dôvod, aby mala nejaké výhody. Ak máš dobré výsledky v škole, tak len rozumný a konštruktívny rozhovor s rodičmi, hlavne nepoužívaj a ten a ten môže, to u mňa neplatí.
Držím palce. :-)

adus, Po, 12. 05. 2014 - 15:18

No, ak by to bolo tak, ze ani nepride zo skoly domov, tak isto, ale ja to beriem tak, ze dievca pride domov, porobi co ma a potom ide von ... a to by som u 17-rolcnej teda ja osobne aj cez tyzden bola ochotna akceptovat navrat do 21:00 - realne aj tak nepojde spat skor ako niekedy medzi 21-22 hod. Len ked si vezmes televizne programy, ked zacina o pol 9 a tie kratsie trvaju aj s reklamami minimalne hodinu ...

ne - mozna (bez overenia), Ut, 13. 05. 2014 - 09:52

No záleží asi fakt kus od kusa. :-) My chodíme spať všetci skoro, lebo skoro vstávame. Naša dievka chodieva na pol siedmu do školy a aj ona vravieva, že o deviatej si už musí ľahnúť. Cca o desiatej už ležíme všetci. My s MM vstávame o piatej skoro každý deň.
V škole končí o cca 14 - 15 hod. je to na druhom konci mesta, takže sa zo školy túla a príde domov o takej šiestej, lebo aj my s MM tak chodievame. Takže ak sa má učiť alebo nejakú prípravu, tak už ani nemá šancu ísť von.
Tak u nás je to tak. Cez víkend nemám problém, keď sa dohodneme, vie, že dohodu musí dodržať.
Len keby mala trošku lepšie známky. :-(

Dzeny, Po, 12. 05. 2014 - 12:37

Na dnesne pomery je asi 19.30 priskoro. Ja nie som az taka stara korcula:DDDD ale do 15tich som chodila spavat o 20.00. Dievčatá, dobre vidíte:D Musím povedať, že mi to nejako zásadne ani nevadilo. Cez víkendy som mohli byť hore do 22.00. Ale doma sme museli byt do 20.00. Na diskoteke som bola prvykrat ked som bola stvrtacka na gymnaziu. Musela som sa s nasimi tiez nejako dohodnut. Ked si predstavim, ze mam doma puberiacku, co chce ist von, tak sa obavam, ze by som bola ovela, ale ovela prisnejsia ako boli moji rodicia. Viem si dobre predstavit strach rodica, ktory nevie, kde sa mu dieta tula. Ale to vidim az teraz. Ked som mala 17, tak som si tukala na celo, ze BOOOOOZE, VY STE ALE TRAAAAPNI, ZE STALE STRESUJETE...:ddd

Ariesa, Po, 12. 05. 2014 - 21:57

queeniky, suhlasim s tym, co pise adus. nepomaha poukazovat na druhych. na druhej strane, poznaju rodicia tvojich kamaratov? u nas to uplne inak vyzeralo, ked som prisla s tym, ze chcem ist s kamaratmi von a ostat dlhsie ... a inak to vyzeralo, ked sme sa s kamosmi u nas zoci-voci a s rodicmi dohodli, ze chceme byt von jeden vecer dlhsie a ze ktory rodic by po nas do mesta potom prisiel. rodicia samozrejme nevideli kamaratov a spoluziakov prvykrat v zivote (giggle) :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama