reklama

Chalani a sandále

Kamila , 24. 05. 2014 - 18:46

reklama

Každé leto sa pravidelne vytáčam. Aj keď to pravé ešte nezačalo, horúco bolo posledné dni dostatočne. Opäť som skončila pri debate s mojimi mladými mužmi na tému obuv počas horúcich letných dní. Sandále nie sú in, dokonca sú out. Nemám na mysli ani sandále pre starších pánov, ani kombináciu s ponožkami, ale kvalitné športové sandále obuté na bosú nohu pri teplotách okolo 30 °C. Nie také sa nenosia, treba dať na nohu ponožku a botasku, maximálne "polotramku" ... v krajnom prípade šľapku. Pohodlie pre nohu sa rovná dámskym žabkám.
Dievčatá, to som len ja taká nemoderná, neinformovaná? Alebo to moji chalani kus preháňajú ... Nohy sa im potia aj v zime, nieto ešte v lete. pre tú nohu to ozaj nie je zdravá a lacná náhrada šľapky, to tak ešte na pár krokov. Devy krásne, napíšte mi prosím, ako je to u vás, alebo skôr u vašich synov, manželov .... Aký je váš názor? Aké sú vlastne trendy?
Ďakujem za vaše postrehy..


reklama


reklama

dasa_, So, 24. 05. 2014 - 20:12

Neviem, aké sú trendy, ale od veku asi 4 rokov náš junior sandále odmieta. Absolutne, možem sa aj na hlavu postaviť. Zbytočné kupovať. Jediné, čo počas dovolenky dokáže tolerovať sú crocsy - ale len vo vybratých farbách.

Kamila, So, 24. 05. 2014 - 20:48

Ta to môžem byť rada, že moji začali vydumovať až v trinástich. ;-)

carly, So, 24. 05. 2014 - 20:15

Kami, ja sa tým tvojim nečudujem, že to nechcú nosiť. Viem, viem, že tie nohy v uzavretých teniskách, žiadna sláva, ale nemôžem si pomôcť - chlap v sandáloch je tvor nepríťažlivý. Naši chlapi nosia v lete k športovému oblečeniu také ľahké plátenky, kľudne aj naboso.
Inak si pripomenula, touto témou, ako ma minulé leto vytáčali kolegovia, ktorí chodili do práce len v nátelníku, kraťasoch a šľapkách. No, bola som fest pohoršená, veď som nevedela či sa zabudol obliecť a či to je len pokus o letný outfit. Brrrr.

Kamila, So, 24. 05. 2014 - 20:47

To si ma potešila. B-] Jasne rozdiel praca, skola ale ked ide na vikend na preteky do lesa a spia v telocvicni, tam uz ozaj ide len o sport ....
Inak to maju chlapi v lete v extremnych horucavach tazke, mi mozeme chodit v minime oblecenia, oni maju smolu. (giggle)

anjeli, So, 24. 05. 2014 - 20:45

:-) vitaj v klube (giggle) . U mňa manžel len jednu sezónu nosil sandále a aj to tuším boli v móde. Synovia odkedy odrástli škôlkárskym časom sandále nenosia. Už je to pár rokov dozadu, čo som vzdala pokus o nahováranie do sandál... nehrozí. A ani šľapky, crocsy, jednoducho nič. A tak nevyvolávam nepokoje a nechávam mojich chlapov nech sa dobrovoľne smažia v teniskách... (giggle)

Kamila, So, 24. 05. 2014 - 20:50

No dobre, budem sa snazit byt za kludnú. Mojich v tom prechodnom veku som este ukecala na nejake derave sportove topanky, ale to bolo dávno. (blush)

Iwa, So, 24. 05. 2014 - 23:34

U nás je taký manžel - sandále len na dovolenke. A VŠETCI! neradi nosia akúkoľvek obuv naboso :-( Takže naši chalani bežne ponožky do sandálov, niekedy sa mi podarí prehovoriť ich aspoň na členkové. Expert v tomto je mladší junáčik, ktorý s obľubou nosí ponožky výrazných farieb - neonóvo zelené, tyrkysovo-žlté prúžkované a podobne :-P

Kamila, Ne, 25. 05. 2014 - 09:52

No aby ho vsetci videli (giggle) :-D (rofl)

gueva, Ne, 25. 05. 2014 - 08:45

Môj syn odmietol sandále prvý krát minulý rok v 8 rokoch, ale chápem ho, pri lietaní sú tenisky pohodlnejšie aj do blata môže skočiť, nič sa mu tam nenaberie. A ja som rada, že mu držia členok a pätu - dávam mu ortopedické vložky totiž. Do školy a na "pekné" nosenie mu kupujem topánky s dierami, t.j. päta, špica plná a na vrchu vetranie. MM nosí sandále normálne a dajú sa vybrať aj také netrekové, nekopytoidné aj nededkovské - minulý rok dokonca prešiel na kožené šľapky. Nosí tiež dierované topánky. Tvojich tínedžerov chápem, minulý týždeň som pri meškaní vlaku akurát pozerala, že všetci chalani od 15 vyššie mali kraťasy jedného typu a plátené tenisky na bosú nohu :-P. Asi ich treba nechať, aby neboli out :-) .

Kamila, Ne, 25. 05. 2014 - 09:46

Aj ja milujem topanky s dierami, malickej som uz treti rok kupila tie iste len o cislo vacsie. Da s v tom behat noha sa nespoti a pri vhodnej farbe oblecie aj k satam. Len som na take este neukecala chalanov, ale to by chcelo najst nieco atraktivne. Ved vyber sandalov je velmi velky.
Pri starsom uz neriesim, ale mladsiemu sa o dusu poti noha v comkolvek.

novanka, Ne, 25. 05. 2014 - 09:14

No my sme asi výnimka, lebo u nás, ešte len slnko vykukne, už sa syn(8) pýta, či si môže dať sandále naboso. Chodil by v nich celé leto. A manžel rovnako, kvalitné kožené z nemenovanej firmy, ktorá vyrába topánky u nás v MT bežne nosí, ani s Carly nemôžem súhlasiť, asi má MM výnimočne pekné nohy, ale v sandáloch vyzerá príťažlivo, priam sexy :-P A ešte mi napadlo, ja neznášam crocsy, takže tie u nás nenájdete(teda hej, jedny biele som si kúpila na prax, keď som si predčasom dorábala cukrárčinu, ale boli len na ten účel, nenosím ich).

Ariesa, Ne, 25. 05. 2014 - 09:42

co viem, tak nasi chlapi nosia sandale ti, ktorym sa nejak extra nohy nepotia, ti ostatni o sandaloch nechcu ani pocut. bratovi sa nohy potia, ten si da sandale len vynimocne a pokial nejde rovno do vody, ze by bol po trave a na kupalisku viac bosy ako obuty, tak nosi sandale len s ponozkami. pretoze spotena noha + prach + kozene alebo hoci i sportove sndale su nie velmi vonava kombinacia. nejak som preto prestala mat predsudky voci ponozkam v sandaloch - pokial to nie je povestna bieloponozkova do pol lytok vytiahnuta ku bermudam nosena kombinacia :-)

Kamila, Ne, 25. 05. 2014 - 09:51

ano je fakt ze bosa noha a kozena obuv, to je viac potenia, zalezi ako je uzavreta .... Pri sportovych sandalach ten problem nevnimam. Mam jedny sportove a v tych by som aj 20 km prechodila.

zuza2, Ne, 25. 05. 2014 - 16:08

ani sa im nečudujem....ja tak isto ,a to som žena z duše nenávidím sandále...neznášam keď mi do nich vlezú kamienky.....a ďakujem človeku čo vymyslel crocsy veľmi my tým pomohol pri vyberaní obuvi na leto...dokážem v nich chodiť celé leto.....a tak isto moje deti,neobujú sandále na nohy keby neviem čo som im sľúbila....ale nenútim ich,nech nosia čo im sedí lepšie...

Kamila, Ne, 25. 05. 2014 - 16:35

To ja zase nedám dopustiť na sandále, mam dvoje tak pohodlné, že by som v nich mohla chodiť od rána do večera, v jedných po meste, v druhých aj v prírode.

Ariesa, Ne, 25. 05. 2014 - 17:54

tiez tak, sandale mam velmi rada. na leto mam jedny tenisky, jednu horsku obuv a 3x sandale :-) + aj spolocenske :-) lodicky len jedny, remienkovych sandalok kopec :-)

ne - mozna (bez overenia), Po, 26. 05. 2014 - 08:07

MM si neviem ani v sandáloch predstaviť, jemu to nepasuje....... (rofl) Ale viem,že chalani nechcú nosiť, max. tie špotrové, aj to na športovú príležitosť. Myslím, že nenútiť, moje dievčatá by si tiež neobuli ani neobliekli nič čo sami nechcú. (flower)

kuriatko, Po, 26. 05. 2014 - 08:41

Ake su to topanky s dierami? Nech som v obraze. Ani moj muz nenosi sandale,doma nema ani jedny.Marna je moja snaha,aby si aspon jedny kupil.Co je ochotny v lete nosit su klasicke drevaky.Ine nic, ziadne slapky,iba klasicke topanky,na ktore je mimoriadne zatazeny.Ma ich viac ako ja.Kvalitne topanky skratka musi mat,hoci stoja nemalo penazi.Ale vsak nepije, nefajci, nech si dopraje.Velmi sa tesi, ked si kupi nove, to sa obzera v zrkadle, no sranda pohlad. :-)

kuriatko, Po, 26. 05. 2014 - 09:51

Aha,uz viem.Aj ja som dcere kupovala v tomto obchode, ale co sa tyka tychto, tak ich maju kazdy rok tie iste.

Kamila, Po, 26. 05. 2014 - 10:26

(giggle) Však to a stále som s nimi spokojná, ta ich kupujem z nova a znova, aj do lesa aj do mesta. Toto, že to sú topánky na jedno leto, teda štyri mesiace.

Tangy, Po, 26. 05. 2014 - 12:52

Podobne kupujeme aj my, len ja hladam s pevnou patou kvoli pevnosti a uzavretou spickou kvoli moznemu zakopnutiu. Pre dievcatko sa este da najst, ale pre chlapca... Nas maly ma v 5 rokoch topanky 30-31 a v tejto velkosti uz tusim take ani nevyrabaju, minuly rok sme take ani nezohnali.

Ariesa, Po, 26. 05. 2014 - 14:32

zozenies v sportovych obchodoch a nielen znackovych, aj za normalnejsie ceny. syn stale take nosi, 34ky kupujem.

inak syn nosi stale sandale, tieto sportove su super s pevnou spicou do lesa, terenu, neodkopne si malicek na korenoch :-P

Tangy, Po, 26. 05. 2014 - 15:08

Ale myslim, ze sme aj nasli, len jeho cislo mali vypredane, uz si to nepamatam.

gueva, Po, 26. 05. 2014 - 21:11

My sme kúpili minulý rok v ccc, mali tuším až do 35.

Tangy, Po, 26. 05. 2014 - 22:27

Vidis, to ani nepoznam. U nas je iba Daich..n a potom este jedna obuv, tak sme vela nenavyberali. Ale ani velmi nastastie nepotreboval, lebo sme cele leto kiahnovali.

adus, Po, 26. 05. 2014 - 09:10

u nášho mladého muža letná obuv = plátenky, crocsy, flip-flopy

Sandále mal naposledy kedysi na prvom stupni ZŠ - potom ani pod najhrubším nátlakom (blush) nechcel

crystall, Po, 26. 05. 2014 - 09:25

MM si obuje na jar jedny crocsy a vyzuje ich až dakedy v októbri.
Sandále :-) , neexist.
Syn nemá problém, doteraz som mu vždy kúpila jedny športové na suchý zips a crocsy + má šlapky. A sandále mu vždy z leta zostanú na prezúvky, čomu som rada. Toho roku mu sandále ukradli, syn mi znárodnil moje crocsy, lebo maminka má najkrajšie v rodine (áni neviem prečo, žeby chcela byť za peknú).
Opýtam sa, či bude chcieť sandále, netuším.
Prvý krát to tu čítam, žeby mladí chalani také niečo neobuli. Však keď sú štýlové, nemal by byť problém. U nás je to skôr o pohodlí. Šlapku nazuje, ale ku sandálam sa treba aj zohnúť.
Ale to je problém aj u mňa, ja idem pri gladiátorkách aj umrieť, lebo zapínam po remienkoch. (giggle)

Dzeny, Po, 26. 05. 2014 - 12:23

Neviem ako pri deťoch, ale aj dospelí muži s tým majú problém. Poznám pár osvietených (pár = doslova dvoch!), ktorí vedia nosiť sandále. Nie hocijaké, ale zaujímavé netradičné otvorené pánske topánky. Sú to tie typy, ktorým sa to hodí (možno preto sú len dvaja:))). Úprimne povedané, ja sa radšej budem pozerať v lete na chlapa v teniskách, než na chlapa v sandáloch, lebo chlapi si moc na pedikúru nepotrpia. To už radšej ponožky sa sandáloch, ako nepestované nohy...

majas, Po, 26. 05. 2014 - 12:23

U nás sa sandále nosia, MM ma také kožené šľapkového typu a aj deravé boty a synator mal min. roku pekné sandále, ale už zas z nich vyrástol, tam mu dávam kotníkové ponožky, lebo darmo prepotené sandále smrdia a v kotníkovej to vyzerá v pohode. Uvidím čo nájdeme teraz a čo si vyberie.
ja celé leto zdravotná obuv šľapkového typu, sem tam športová sandálka naboso a sem tam žabka s hrubšou podrážkou. Tak každému čo vyhovuje, len ja mám pocit, že čokoľvek sa obuje a je to iné ako šľapka, tak si to vyžaduje ponožku, darmo tá vstrebe pot a dá sa vyprať.

eva m, Po, 26. 05. 2014 - 14:11

a preco vlastne chces, aby nosili sandale?
Eva (sun)

Kamila, Po, 26. 05. 2014 - 14:30

Lebo jednemu sa velmi poti noha a napriklad ked je vonku cca 35 stupnov parenie sa nohy vo vyssej polotramke, bo strasi len take zvladne, druhy v trochu vzdusnejsej botaske mi pride nie najzdravsie pre tu nohu. A to teraz v juni sa na gympli decka ani neprezuvaju, ako oni sa nemusia prezuvat vobec, ta sa prezuje dobrovolne jeden dvaja z celej triedy.

eva m, Po, 26. 05. 2014 - 14:35

a crocsy nechce? alebo platenky? alebo ina alternativa? Ak sandale nechce, tak by sa v nich zle citil nuz a ja by som veru tiez nenosila nieco, s cim nie som stotoznena.
my sme sa na gympli tiez nemuseli prezuvat, tak som celyyy cas prezuvky ignorovala, ci bolo teplo, ci zima. A nejak mi to neuskodilo (giggle)
Eva (sun)

Kamila, Po, 26. 05. 2014 - 14:42

Mne je jasne, ze ich do nicoho nedonutim, na to maju svoje hlavy, je to len o rozhovoroch a kompromisoch. Na croksy ich uz neukecam vobec, s platenkami, alebo skor polotramkami mam skoro podobne skusenosti ako s botaskou, vyzuje sa a pomoc .... Mladsi sa pravdepodobne prezuvat bude. :-)

eva m, Po, 26. 05. 2014 - 19:49

nuz... tak uz len vydrz, kym im samym zacne prekazat smrad spotenych noh, potom mozno sami najdu prijatelnu obuv (giggle)
Eva (sun)

balalajka, St, 28. 05. 2014 - 10:06

:-O :-O :-O Nemoderné? To sa kedy stalo :-O :-O :-O ...
Deti milujú kroksy, šľapky - to ako na behanie cez prázdniny.
Do školy a vychádzky treba sandále. Aspoň dvojo na leto musí byť. Ponožky do nich treba krikľavé :-P .
Joj, ma nestrašte, že k takému sa dopracujem. :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama