Popis
Pečené zemiaky zase inak

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | Zdravie a vlastná tvorba |
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
1 | kilogram | zemiakov |
1 | kus | bryndza 125 g |
1 | kus | kyslá smotana menšia |
100 | gramov | syra na strúhanie . |
2 | kusy | červené cibule |
kus | olivový olej | |
kus | korenie a soľ | |
trocha | petržlenu |
Inštrukcie
Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké kolieska, ak sa nám to podarí rovnomerne osolíme okoreníme, podľa chuti.
Na vymastený pekáč rozložíme zemiačiky do šórikov.
Očistíme dve väčšie červené cibule, nakrájame na tenké kolieska, v prípade potreby pekrojíme napoly a poprekladáme pomedzi zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom.
Kým si pripravíme "zálievku", môžeme dať zemiaky do rúry zapekať.
Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou, pridáme postrúhaný syr, nadrobno nakrájaný petržlen, drvenú rascu, čierne korenie, trošku soli, ale bryndza a syr zvyknú byť slané. Kľudne by tu mohla ísť ešte jedna bryndza. Vyberieme zemiaky z rúry a masu rovnomerne rozdelíme na zemiaky.
Dáme zapiecť na cca pol hodiny pri teplote cca 230°C. Aby zemiaky rýchlejšie zmäkli, môžeme pekáč na prvých 15 minút prikryť alobalom.
Postup:




- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Tak toto musím skúsiť zemiaky mam veľmi rada už od detstva robím ich všelijako ale toto som ešte neskúšala
