reklama

Zapekaný baklažán

Pridal/a Wera.H dňa 08. 06. 2014 - 18:57 - Recepty Wera.H
Zapekaný baklažán, Zdravé recepty, recept, Wera.H

reklama

Plnený zapekaný baklažán letnou zeleninou a šampiónmi. Rýchle a chutné letné jedlo. PS: ospravedlňujem sa za nekvalitnú foto, nabudúce dodám lepšiu :-)

Ingrediencie
1 kus baklažán
1 kus paprika
1 kus paradajka
1 kus šampiňóny
1 kus jarná cibuľka
1 strúčik cesnak
5 dekagramov tvrdý syr
  trocha bazalka
  trocha tymian čerstvý
  trocha korenie
  trocha soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Prekrojíme si baklažán na polovice. Vydlabeme vnútro a pripravíme plnku. Tá pozostáva s nadrobno nakrájanej cibuľky, šampiónov, rajčiny, papriky a syra (môže sa aj nastrúhať). Plnku ochutíme soľou, korenín, tymianom a bazalkou. Vnútro baklažánu potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a naplníme plnkou. Zapekáme v sklenej mise s pokrievkou cca 15 min, po odokrytí dopekáme ďalším 15 min v rúre vyhriatej na 180 °C.

Doplňujúce poznámky

Ako prílohu doporučujem varené, alebo pečené zemiaky.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Evka1223, Ne, 08. 06. 2014 - 22:59

Menší dotaz....nie je mi jasné čo s tým vydlabaným vnútrom?
Použiť do plnky....či?
Dakujeeeeeem :-)

Wera.H, Po, 09. 06. 2014 - 15:56

Ja som vydlabané vnútro nepoužila, bolo dosť semiačkové, ale dalo by sa určite použiť do plnky.

akalenkak67, Po, 09. 06. 2014 - 00:00

Odskúšam.Ja robím najčastejšie s mletým mäsom.Toto vyzerá chutne a je to hlavne zeleninové (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama