reklama

Český vedec tvrdí: Postihnuté deti by mali zabíjať po pôrode

Dzeny , 20. 06. 2014 - 11:03

reklama

Nechcem vám kaziť piatok a náladu, ale toto je teda čítanie... A to pracuje pre vládu. Na grc.

Český vědec pracující pro vládu a tvrdí: Postižené děti by se měli zabíjet po porodu

"Nemá přece smysl prodlužovat život novorozence, který přišel na svět jako monstrum a je předurčen ještě před svým narozením k smrti," píše drsně autor odborného článku, který se zaměřil na právní a etické problémy s narozením velmi těžce postižených, bez naděje na zlepšení stavu.

Miroslav Mitlöhner navrhuje, aby zákon stanovil ženám povinnost jít na potrat, pokud by takového potomka čekaly "s ohledem na prioritu zájmu společnosti na zdravé populaci". Lékař by pak po narození velmi vážně handicapovaného potomka měl mít možnost rozhodnout, co dál. "Po porodu těžce malformovaného jedince stojí lékař před dilematem, zda ve prospěch dalšího života tohoto jedince intervenovat, často s použitím vysoce nákladné lékařské péče, či tohoto jedince odložit s vědomím jeho neodvratitelného konce a umožnit či urychlit tak nástup smrti nebo život ukončit vhodným zákrokem," uvádí autor.


reklama


reklama

leni, Pi, 20. 06. 2014 - 12:40

to je prave ten diskusny prispevok ktory som sem vcera vlozila pod nazvom NAZOR

púpavienka, Pi, 20. 06. 2014 - 12:42

Myslím že on nehovorí o nejakom postihnutí ale o niečom veľmi závažnom a čom my vlastne ani nevieme a nevidime to.

Dzeny, Pi, 20. 06. 2014 - 13:31

leni, nevsimla som si. margori, myslim si, ze je na matke, aby sa rozhodla co s dietatom. a je vrcholne nekorektne oznacovat postihnute deti slovami ako monstrum a zruda.

leni, Pi, 20. 06. 2014 - 14:11

suhlasim s tebou (y) (y)

aramana, Pi, 20. 06. 2014 - 14:25

ako si to myslela " je na matke, aby sa rozhodla co s dietatom"? aby rozhodla čo s ním keď sa narodí moc postihnuté?

aramana, Pi, 20. 06. 2014 - 14:18

Nečítala som, len úryvok...áno, nazvať tak dieťa je...
nechcem sa nad zamýšľať...
...len toľko...keď neboli prístroje, kedysi dávno, to čo malo prežiť, prežilo...nejak si to príroda sama zariadila...

púpavienka, Pi, 20. 06. 2014 - 14:40

Mňa to mrzí ale v ústavoch sú naozaj aj také .... lebo sa to na človeka skoro vôbec nepodoba, len sa o tom nehovorí a nevie.
No a nemôžem si pomôcť ale celý tento názov je hon na čarodejnice, jednoducho štýl bulváru, vyberieme len to čo sa nám páči a ľudia idú za nami hlava-nehlava. Nesie to znaky politického boja.

margesimpson, Pi, 20. 06. 2014 - 14:55

A tak ja budem teraz zrejme velmi kontroverzna, ale... Tu sa nebavi o nejakom postihnuti. Tu vyslovene rozprava o VELMI TAZKO POSTIHNUTYCH novorodencoch, ktorych postihnutie je nezlucitelne so zivotom. Hrame sa na bohov, umelo udrziavame plod a nasledne aj novorodenca.

púpavienka, Pi, 20. 06. 2014 - 15:03

Takto to vnímam aj ja a o tom som písala.

margesimpson, Pi, 20. 06. 2014 - 15:22

vsimla som si. A uplne suhlasim aj s tym "bulvarnym" ponatim temy

an, Pi, 20. 06. 2014 - 22:50

no,aj moja dcera sa narodila s velmi tazkym postihnutim-casto nezlucitelnym so zivotom.mala byt hlucha,slepa,vegetovat...ni je ok,ale nic z prognoz sa nepotvrdilo.existuju tabulky,statistiky,cisla a vyslovene pravdepodobnosti...robila som na novorodeneckom oddeleni,nad niektorymi detmi som tiez "lamala palicu".ak sa moja dcera narodila preto,aby ma naucila,tak sa stalo.

pre mna velmi nechutny clanok :(

Ariesa, Pi, 20. 06. 2014 - 20:42

... viac ako polovica mojich kamaratok mala problem s tehotenstvom. kazda druha bola bud na rizikovom 5 mesiacov doma, hore nohami, alebo brala lieky. a ked aj nie, tak vela deti je predcasniatok. Ja som sla k lekarovi s tehotenstvom pomerne neskoro 4-5 mes. a aj to len preto, lebo som Rh negativ a otec pozitiv. Fakt mam blby vztah k liekom a ich predpisovanie na vsetko, ked ma plod prezit, prezije, ked nema, odide ... ale v zivote by ma nenapadlo 1. ist na potrat a 2. riesit pri porode, ci ma dieta zit alebo nie ... fakt mi je z tej temy nanic.

na jednej strane snaha udrzat zivot zubami nechtami, ktory odchadza sam skor ako sa narodil a na druhej strane vyprevadit predcasne zivot ktory to zvladol. ludia a ich potreba kontrolovat. uzas. som proti umelemu oplodneniu. a som proti zabitiu. nic komplikovaniejsie s milion vynimkami a pravnymi vykladmi si nezelam. to je vsetko.

ja_hodka, Po, 23. 06. 2014 - 13:17

Ariesa, súhlas do bodky, nemám čo dodať.

aknit11, Po, 23. 06. 2014 - 11:37

Najskôr som myslela, že nebudem komentovať takúto neľudskú absurditu, ale nedá mi, nevyjadriť svoj názor. Kde sa v ľuďoch berie toľká nehoráznosť a právo o niečom takom rozhodovať. Veď on rozpráva o vraždení. Deti, ktoré sú postihnuté by určite túžili byť zdravé, ale Boh, príroda, či osud (môžeme to nazývať ako chceme) im to z určitého dôvodu nedoprial. Tieto detičky sú milé, majú svoj svet v ktorom žijú. Rodine určite zmenia život, ale keď sa rodičia rozhodnú nevzdať sa takéhoto dieťaťa, ľúbia ho také, aké je. Ako sa teda opovažuje tento "múdry a strašne šetrný" človek hrať sa na Boha a rozhodovať o osude takýchto ľudí? Veď kde berie istotu, že bude naveky zdravý, že sa či už chorobou, alebo nehodou aj z neho nestane "monštrum" (tak nazval postihnuté deti), alebo nesplodí takéhoto potomka? Príroda si sama nájde spôsob. Ak to dieťa nemá prežiť, ani jeden prístroj ho nezachráni. A ak má prežiť nikto nemá právo mu život odobrať. To je vražda. Kde sa v ňom berie drzosť rozhodovať za ženu, ktorá sa musí sama rozhodnúť, ak sa u nej jedná o postihnutý plod, čo urobiť? On rozpráva o prinútení na potrat! Nehorázna drzosť.
Tieto deti sú nerentabilné pre zdravotné poisťovne. To áno, ale je to ľudské stvorenie! Veď podľa neho by sme potom mali vraždiť aj ľudí po ťažkých nehodách, ktorý ostali neschopný sa o seba postarať, alebo ľudí s rakovinou. Aj tí sú nerentabilný. Stoja zdravotnú poisťovňu ohromné peniaze a výsledok neistý. Dokonca podľa jeho názoru by sme potom mali vraždiť aj našich rodičov a naše deti nás, keď zostarneme a budeme nespôsobilý, či už fyzický, alebo mentálne. Aj my už budeme "monštra", ktoré stoja poisťovňu peniaze a sme nerentabilný. Nikto nemá právo rozhodovať o osude a živote niekoho iného.
Veď o choré zviera sa bojuje, aby sa zachránilo a človek nestojí zato? Budeme ich utrácať, ako psov, či čo?! A to si hovoríme civilizovaná spoločnosť. Na tomto niet nič civilizované, skôr mi to pripomína barbarský pravek. ;-( ;-( ;-(
Ako druhé, ako chce lekára prinútiť, aby "utratil" takéto dieťa. Vžite sa do jeho situácie. Kto sa nato podujme. Keby som bola gynekológ-pôrodník, radšej by som sa vzdala svojho povolania, akoby som mala vraždiť novorodencov, alebo nasilu robiť niekomu interrupciu. Akoby sa s tým dalo žiť?! Akoby s tým žil rodič, keby dal na niečo také súhlas?!
Dala by som tomu "pánovi vedcovi" do ruky injekciu a povedala "Choď a urob to. Pekne pred kamerami, nech celý svet vidí vraha novorodencov".
Je smiešne, že podľa európskeho štandardu je trest smrti pre vrahov, sadistov a násilníkov nehumánny a takáto hrôza by bola humánna? Mali by ho zavrieť, už len zato, že si dovolil verejne navrhovať vraždenie!
Prečo teda zatracujeme Hitlera? Aj ten likvidoval všetko, čo nebolo normálne. Či už postihnutých, alebo ľudí s inou farbou pleti, či iným vierovyznaním.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama