reklama

1. týždeň prázdnin alebo Obyčajné zážitky

Pridal/a Iwa dňa 18. 07. 2014 - 21:37

reklama

Aj keď ešte nie je veľa o čom, sľúbila som písať o prázdninách. Hneď po vysvedčení sme sa vybrali do kina. Ešte pred kinom sme sa motkali po nákupnom centre a mladší drankal darček za vysvečko, starší čušal a mračil sa. Tak som sa ho opýtala, či aj on chce nejaký darček. Jeho odpoveď ma príjemne prekvapila: "Veď ideme do kina, to je darček!" - no, zlatýýýý a hneď začal mladšiemu vysvetľovať, že aj kino stojí peniaze. V duchu som si povedala, že darček nejaký určite bude ;-) Ďalšie dni sme sa vrhli na upratovanie stolíkov a izby. Decká som donútila obaliť si knihy, čo dostali v škole a dať ich do skriniek, staré zošity sme zbalili do krabíc. Aby ste vedeli, naši junáci nedovolia vyhodiť NIČ, ani len lístoček, kde si poznačili úlohu :-| Ešte ostáva upratať hračky, ale to je Neverending story... Vonku prší, tak sa zabávame všelijako. V stredu idú k manželovej sestre. Keď staršiem docvaklo, že tam bude len s bratom, bez rodičov, utorkové doobedie prefňukal a poobede bol protivný :-P V stredu sme išli na návštevu ku kamošom - deti od 8 do 13 (!) rokov si vytiahli Lego-Duplo, postavili si domček, zariadili ho a hrali sa s panáčikmi na rodinku - pripomínam, že tam boli 4 chlapci a 1 dievča (giggle) Cestou domov sme sa zastavili v kníhkupectve, staršiemu sa zapáčili Ripleyho záhady a mladšiemu učarili draci (Ako si vycvičiť draka). Aspoň budú mať čo čítať a nebudú otravovať s tv. Večer sme detičky odovzdali a išli sa konečne vyspať B-]
Decká mali 2 dni plné obyčajných neobyčajných zážitkov (sun) Najprv ich švagor zobral do terária. Mladší je šalený za zvieratmi všetkého druhu, nebál sa ničoho, tak dostal aj zvlečenú hadiu kožu (y) Starší vydržal, aj keď pre neho to bola veľká skúška odvahy prejsť popri pavúkoch a nejačať - bol tam najstarší, tak musel zachovať "dekórum" (rofl) Cestou naspäť ich švagor zobral na kolotočový autodrom, kúpil im čipsy a kofolu, ale nesmeli to prezradiť (povedal mi to on, že keby prezradili, mám sa s ním naoko pohádať :-D ) Zobral ich k jazeru, ale "divokému" - žiadny Štrkovec s cestičkou okolo, museli sa predierať rákosím a bahnom. Druhý deň boli so psom a pomáhali v záhrade. Mohli chodiť cikať k plotu do kríkov - to sa najviac páčilo mladšiemu. Mladší si chytil žabu a slimáky. Starší podával cez mobil hlásenia vždy, keď sa niečo nezvyčajné udialo. V sobotu sme boli pozvaní na guláš, tak chlapci pomáhali so sesternicami (23 a 25 rokov) čistiť cibuľu a užili si zábavu všetci štyria. Ako prichádzala ostatná rodina, každý išiel na exkurziu do Dominikovej miniZOO :-) Žabu sme vypustili, aj keď prvú polhodinu v aute krpec preplakal, ale slimáky sme brali so sebou k starým rodičom. A tak skončil prvý týždeň. Obaja by išli ešte raz, ale starší aj s nami. Ja som si cez tie voľné dni po niekoľkých rokoch nalakovala nechty B-] a aj sa trochu vyspala.


reklama

reklama

Kamila, So, 19. 07. 2014 - 10:48

Waw krásne zážitky aj foto. Tomu sa povie odvaha dat si hada na krk. Havino úchvatný, samozrejem spolu s mladými mužmi. Ste veľmi šikovný keď ste zvládli spratať školské veci. (y)
Ďeťom často stačia také malé veľké zážitky, nemám na mysli upratovanie. (giggle)

Martina79, So, 19. 07. 2014 - 21:13

super zážitky :-) (y)
My sme boli prvý týždeň na dovolenke - kúpali sme sa v Podhájskej. Od vedy som v práci. Deti samozrejme ochoreli, ale našťastie mal ešte mm dovolenku, tak gazdovali spolu. Potom boli u babky, mladší ešte v škôlke. Dnes som ich zobrala kúpať, boli sme aj na bicykly hladať kombajny, to nás čaká aj zajtra.
Ale tiež pôjdu môjmu bratovi, ten už im pripravuje program. (giggle) (giggle)

Glennys, Po, 21. 07. 2014 - 10:26

No toto je teda odvaha.... (y)
Mňa by odviezla sanitka (rofl)
pekné prázdniny želám :)

Dzeny, Ut, 22. 07. 2014 - 16:10

Perfektné:) Máš odvážne dieťa. Slimáka by som do ruky nezobrala:D

crystall, Ut, 22. 07. 2014 - 18:45

to sú krásne prázdniny (y)

(heart)

ja by som nezobrala do ruky asi toho hada. Slimáka možno, ale vystrelila by som ho zavretým oknom s patričným sebaochraňujúcim jačaním (blush)
Neviem, či by to ten slimák pochopil, ale mne by to pomohlo.

(rofl)

Chlapci majú môj obdiv. (clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama