reklama

KAždý rok to isté!

Pridal/a Iwa dňa 15. 07. 2014 - 16:59

reklama

Ja viem, že sa budem znova opakovať... Ale prečo moje deti ochorejú cez prázdniny, najlepšie pár dní pred odchodom do zahraničia??? Minulý týždeň sme v sobotu večer prišli ku starkým a od pondelka mladší teplotoval. V utorok lekárka predpísala antibiotiká, že angína :-( Včera sme boli na kontrole, všetko v poriadku. Dnes sme sa vrátili od zubárky a starší má teplotu ;-( Vo štvrtok sme chceli ísť na legovú výstavu do Čiech. Ubytko zabezpečené, záloha zaplatená, program na 3 dni vymyslený...


reklama

reklama

Kamila, Ut, 15. 07. 2014 - 17:01

(hug) (hug) (hug) Joj moja, to ked sa dari ta sa dari.

Iwa, Ut, 15. 07. 2014 - 21:26

Tieto prázdniny zatiaľ nič nevychádza tak, ako by som si predstavovala :-|

ne - mozna (bez overenia), Ut, 15. 07. 2014 - 17:27

No tak to nezávidím. Na porazenie.
A keby ste si povedali, nikde nejdeme, lebo ochorieme, tak isto by boli zdraví ako rybky. (giggle)

(hug) (hug) (hug)

Iwa, Ut, 15. 07. 2014 - 21:37

Tak choroba sa nedá naplánovať. Koľkokrát, keď chalani rozprávali, že polka triedy je doma, vyučko mali skrátené, čo aj učitelia boli chorí a oni v pohode B-] A prídu prázdniny, najprv jeden, potom druhý. Predĺžený víkend v máji... keď už nie je viróza, tak sa jaší a pichne si knihou do oka = sedieť doma v kľude a tme, žiadny prach, teda ani žiadna opekačka a futbal na lúke. :-P

aramana, Ut, 15. 07. 2014 - 20:52

(hug) (hug) (hug) juj, toto ja poznám...veruže som to mala so synom ale prišla som na to jak s tým zatočiť....jednoducho som mu prestala hovoriť plány :-) keď sme šli niekde na predlžený víkend cez školský rok, vzala som ho zo školy, cestou som mu povedala kde ideme, pobalil si za pár minút krámy a šli sme.Keď sme šli k moru, častokrát som ho pobalila ja a brala ho rovno od starkých na letisko.Presne toto som zažívala, dieťa ochorelo pár dní pred tým, než bolo treba niekde ísť....asi by som nevyhrala titul matky roka ale ja som ho brala aj keď bol chorý.Na cestu som teplotu zrazila a potom bolo 3-5 či kýchal vo svojej izbe alebo v hotelovej.Ja to beriem tak isto.Keď mám niečo vybavené a chcem ísť, tak idem.
Aj teraz...dva týždne som sa liečila doma zo silného zápalu priedušiek, aj na ATB som pristala a prd pomohlo, večer som kúpila ubytko, skoro ráno sme cestovali k moru a liečim sa tu...
Neviem ako idete cestovať...ale ak aj on má angínu, tá má svoj priebeh, svoje dni si musí odkrútiť.Lego výstava ho len poteší.Hrdlo ho bude bolieť aj tam aj doma. ;-)

Iwa, Ut, 15. 07. 2014 - 21:23

Keby začal teplotovať aspoň o deň skorej... mal by už najhoršie za sebou, vedeli by sme, či je to len viróza alebo angína. Len tak mimochodom, nebolí ho nič. Ale on je expert na teploty okolo 39°C aj keď má iba nádchu ;-( Keď už je vážne chorý, ide cez 40°C a je doslova nevládny. S tým sa cestovať fakt nedá. Počkám, čo bude do rána. Ešte aj lekárka je zajtra až poobede!

adus, St, 16. 07. 2014 - 08:57

Mne toto dokonca aj lekárka potvrdila, že je jedno, kde maróduje a takže s výnimkou vysokých teplôt a za podmienky, že sa človek presúva vlastným autom a nie verejnou dopravou, tak nič nebráni cestovaniu - u nás to teda zväčša zahŕňalo len presun do Tatier - aj to bolo bonus, lebo to vlastne bola liečba v klimatických kúpeľoch ;-)

novanka, Ut, 15. 07. 2014 - 22:06

Nič príjemné, nezávidím. My sme pred dvoma rokmi išli na dovolenku, dcérka, vtedy 9-ročná, tiež chytila horúčky asi týždeň pred odchodom, nie a nie prestať, do toho kašeľ, ale doktorke sa to nezdalo nejak hrozné, len tá teplota..., boli sme z toho na prášky, riešili sme, že vyrazíme neskôr, keďže sme šli autom, deň pred odchodom nás ešte doktorka poslala krv z prsta skontrolovať, či to nie je niečo vážnejšie - nebolo. Dcéra v strese, každý deň sme opakovane merali teplotu, doslova ju sledovali, nakoniec sme sa rozhodli kašľať na to a nabalení liekmi a sirupmi vyraziť, sama by som tomu neuverila, keby mi to rozprávali, ale ako sme sadli do auta, do pár hodín bola teplota preč, ani na dovolenke už potom nevybehla. Bolo to asi čisto o tom, že sme dcérku vystresovali, akoby od nej závisela naša dovolenka :-( . Do štvrtka je ešte času, najhoršie už vtedy bude mať za sebou a radosť z výletu ho tiež určite postaví na nohy! Budem držať palce. :-)

Martina79, Ut, 15. 07. 2014 - 22:18

ALe to nie ste jediný. U nás to vyzerá podobne. Teraz prebral štafetu mladší súrodenec (naučil sa od staršieho :-D ). Týždeň pred dovolenkou teplota sopel, kašeľ. Našťastie nič vážne, aj keď do škôlky nechodil. Kalciový sirup to istil. Hneď po dovolenke začal s horúčkou a podľa mňa sa mu to vrátilo. Tentokrát vyfasoval aj ATB. Starší 2 dni čušal ako voš. Ja že len mu je zle od žalúdka a on prosím pekne mal angínu, až horúčka ho prezradila. Tak pekne čušali obidvaja doma.
Ja si nepamätám dovolenku pred ktorou by niekotý z nich neochorel.

majas, St, 16. 07. 2014 - 10:57

Aj u nás taky tak, na to je expertka naša najstaršia, pravidelne premároduje jarné prázdniny, toto leto už tiež stihla prvý týždeň, na plánovaný výlet do CZ sme ju tiež brali nedoliečenú, stále pokašliava, ale snáď pri mori doliečime. Je to veru stres navyše, ale čo narobíme.

ne - mozna (bez overenia), St, 16. 07. 2014 - 11:05

:-) Prajem všetkým veľa zdravia a mamám pevné nervy. (sun)

Iwa, St, 16. 07. 2014 - 11:42

V noci to mladý muž vytiahol na 39,6°C a NIČ ho nebolí. Ráno som mu dala hrianku, či nezatĺka bolesť hrdla, aj pri angíne sa ťažšie prhĺta - zbaštil, zalizoval sa, ani zapiť nechcel. Poobede pôjdeme k lekárke, nech ho pozrie a rozhodne, či cestovať alebo nie. Keby sme sa išli vyvalovať niekde k vode, tak ho nejako prepravím a budem s ním na izbe, zoberiem si vlnu a niečo upletiem... ale chceli sme ísť pozrieť na Lego výstavu, do Českého Krumlova a Hlubokej na zámky, cestou naspäť Linz... však hádam tie mestá do konca prázdnin nezbúrajú ;-) Včera som z toho bola na nervy, lebo na lego sa decká tešili (ja na tie zámky a Linz), ale dnes som taká unavená, že sa mi už nikde nechce ísť (giggle)

zuza2, Št, 17. 07. 2014 - 16:14

som si myslela,že to len u nás....moje sú počas školy zdravé ako rybičky
....ochorejú zásadne na dovolenke...a dnes volala babka ,že mladšiu bolí hrdlo....v utorok máme ísť na dovolenku....ma picne...z roboty letím rovno tam,ak treba utekáme na pohotovosť....lebo k tomu ešte aj naša p.doktorka má dovolenku:(....na nervy.... :-( :-( :-(

Iwa, Pi, 18. 07. 2014 - 17:41

Držím palce! Nám sa podarilo presunúť rezerváciu ubytka od nedele, mladý muž má dnes už len zľahka okolo 37,5°C, ale zase má pršať (y) aspoň uvidíme viac pamätihodností a pôjde sa do múzea, nebude ich to ťahať k vode ;-)

Kamila, Pi, 18. 07. 2014 - 17:44

To sú samé dobré správy. (clap) (y) (clap) Tak si to užite. (sun)

Iwa, Pi, 18. 07. 2014 - 20:20

Vďaka! A všetko najlepšie k meninám (cake)

2slniecka, Pi, 25. 07. 2014 - 23:32

Prázdniny byvaju vesele aj u nás :) maly 2,5 r. si zlomil ruku 2 týždne pre letnymi prazdninami, v sobotu ráno / prvý prázdninový den sme sa chceli ísť kúpať a ako som ho prezliekala pozerám vyrazky na chrbte, išla iba dcéra s otcom, kým sa vrátili maly komplet vyhadzany - kiahne. :-| do týždňa mu museli dat sadru dole, mal tam az hnisave vyrazky. presne po 14 dňoch dostala kiahne dcéra.... celé leto v keli ;-(
o rok na to 1.7. sme mali chrípku ako svina 39,9 4 dni v kuse, o týždeň druhý...
Tento rok sme síce zdravotne ok, ale ocko zahlasil 13.6. že sa rozvádzame, ma priateľku. dcéra ide do 4. triedy ťa co ma čaká o rok??? :-|

Iwa, So, 26. 07. 2014 - 14:11

Tiež veselé... o rok pohoda, treba veriť (hug)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama