reklama

Dvojfarebný cheesecake

Pridal/a SonkaPac dňa 09. 08. 2014 - 18:55 - Recepty SonkaPac

reklama

Pravý chceesecake sa síce robí zo smotanového syra, ale aj tento tvarohový chutí výborne.

Ingrediencie
200 gramov sušienky
100 gramov maslo
500 gramov jemný tvaroh
5 kusov vajce
50 gramov kryštálový cukor
1 kus vanilkový cukor
200 gramov smotana na šľahanie
1 kus horká čokoláda
1 kus biela čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ako prvé si pripravíme sušienkový základ. Sušienky si spolu s maslom na jemno posekáme ručným mixérom.

Hotovú zmes si vysypeme do pripravenej tortovej formy, na spodok ktorej sme dali papier na pečenie a boky potreli maslom. Zmes si zarovnáme a uhladíme obrátenou stranou lyžice.

Takto pripravený sušienkový základ odložíme do chladničky, aby stuhol. V nádobe si zmiešame tvaroh spolu s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a vajciami. Vajcia si predtým jemne vyšľaháme (stačí vidličkou). Hotovú zmes si rozdelíme na dve rovnaké časti. Ďalej si pripravíme menší hrniec, v ktorom si zohrejeme 3/4 smotany. Smotana by mala byť len zohriata, nemala by vrieť. Do teplej smotany nalámeme kúsky horkej čokolády a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Po rozpustení odstavíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú smotanu si zohrejeme vo vodnom kúpeli spolu s bielou čokoládou. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, potom tiež odstavíme.

Po vychladnutí si zmes s horkou čokoládou vylejeme do jednej nádoby s tvarohovou zmesou, a tú s bielou čokoládou vylejeme do druhej nádoby. Opatrne premiešame, kým sa nám farba nezjednotí.

Vyberieme si tortovú formu z chladničky a ako prvú vylejeme zmes s horkou čokoládou. Nevylejeme však úplne všetko, necháme si približne 3 lyžice na neskôr. Potom veľmi opatrne a pomalinky nalievame zmes s bielou čokoládou.

Pre tých, ktorí majú príliš rýchle ruky odporúčam bielu zmes dávať po lyžiciach, aby sa nám jednotlivé vrstvy nezmiešali.

Na koniec si zoberieme malú lyžičku a na rôzne miesta nafŕkame tmavú zmes. Potom si zoberieme špáratko, alebo niečo, čo má tenký koniec a jednotlivé kvapky rôzne spájama a vytvárame tak abstraktný obraz.

Takto pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry (140 stupňov) a pečieme 1 hodinu. Po dopečení ho vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Cheesecake bude po dopečení vyzerať nedopečene a bude sa triasť ako želatína. Takto to má vyzerať!

Keď bude vychladnutý, vložíme ho do chladničky a necháme stuhnúť. Najlepšie je pripravovať si ho večer, aby mohol cez noc stuhnúť, na druhý deň sa tak bude bez problémov krájať.

Prajem dobrú chuť :-)

Doplňujúce obrázky
Dvojfarebný cheesecake, Koláče, recept, SonkaPac, 1
Dvojfarebný cheesecake, Koláče, recept, SonkaPac, 2
Dvojfarebný cheesecake, Koláče, recept, SonkaPac, 3
Dvojfarebný cheesecake, Koláče, recept, SonkaPac, 4
Dvojfarebný cheesecake, Koláče, recept, SonkaPac, 5
Dvojfarebný cheesecake, Koláče, recept, SonkaPac, 6
Dvojfarebný cheesecake, Koláče, recept, SonkaPac, 7
Dvojfarebný cheesecake, Koláče, recept, SonkaPac, 8
Dvojfarebný cheesecake, Koláče, recept, SonkaPac, 9
Dvojfarebný cheesecake, Koláče, recept, SonkaPac, 10
Dvojfarebný cheesecake, Koláče, recept, SonkaPac, 11
Dvojfarebný cheesecake, Koláče, recept, SonkaPac, 12
Výnos
12 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

anjeli, So, 09. 08. 2014 - 19:54

:-) :-) :-) vyzerá báječne :-P (clap) (clap) (clap) (y) (y) (y)

SonkaPac, Ne, 10. 08. 2014 - 10:51

Ďakujem krásne (blush)

Kamila, Ne, 10. 08. 2014 - 23:21

(clap) (y) (clap) Vyzerá úžasne, určite tak aj chutil. :-)

magua, Pi, 01. 04. 2016 - 10:31
Robili sme uz 2x teraz robim opat. Je vynikajuci aa jednoduchy... Mnaam :-)
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama