reklama

chodáky

Daniela.B , 13. 08. 2014 - 10:15

reklama

Ahojte, čo si myslíte o chodákoch pre deti? Mali aj vaše deti? Naučili sa s nimi chodiť? Rozmýšľam, či by som to nekúpila pre svojho brata, majú malé mrňa tak nejaký darček.


reklama


reklama

babaroga, St, 13. 08. 2014 - 10:23

Ahoj, náš malý chodák nemal a ani sme nemali v umysle mu ho kupovat, ortopédi to tiež neodporúčajú, nie je to pre dieťatko prirodzená poloha, potom chodi po špičkách, zbytočne sa im v pavúku namáhaju klby, a okrem toho hrozia pri tom aj úrazy, takže je by som skor niečo kúpila na hranie, deku s hračkami , pre rozvoj motoriky alebo hrazdičku,

Kamila, St, 13. 08. 2014 - 10:26

Podla mna by sa dieta malo postavit, skusat chodit az ked tak spravi samo od seba, myslim, ze aj zo strany lekarov som citala podobne nazory.
Zase na druhej strane ako mama styroch deti si viem predstavit, ze by mi pomohlo, ak by sa dieta chvilu v bezpeci vyhralo, pri mne a vareni ... Dnesne chodaky maju vela zaujimavych "hraciek". Ono sa tie "hracky" pre malé deti rychlo vyvíjajú, namladsia ma osem rokov tak uz asi nie som celkom v obraze.
Zhrniem, chodak nie kvoli uceniu sa chodik, ale skor nieco, kde sa moze chvilu bezpecne pohrat. Inak moze byt vhodne aj napr, polohovatelne lehatko, stolicka ...., neviem co vsetko teraz bezi ...

lua, St, 13. 08. 2014 - 12:41

nie nemali sme a ani som nechcela, ja som bola proti. Keď cchela dcérka chodiť tak som ju držala a chodili sme. Alebo sa sama niečo pridŕžala, samozrejme, vždy som sa snažila, aby som vždy na ňu dovidela. Nepovažovala som to za potrebné.

anjeli, St, 13. 08. 2014 - 15:25

:-) radšej by som sa poobzerala po inom darčeku pre mrňa ;-) . Pri troch deťoch som ho ani raz nepotrebovala aj keď staršia generácia ma naň nahovárala. Moje deti sa naučili chodiť len s našou pomocou - držali sme ich a keď sa cítili istejšie, tak popri nábytku sa pridŕžali. :-)

Daniela.B, St, 27. 08. 2014 - 16:43

Aha, tak veľmi pekne ďakujem za rady. Asi sa popozerám po niečo inom. Čiže nejaké kresielko alebo tie deky s hračkami... Ešte som premýšľala nad takým vakom čo sa dáva do auta, tam si môže dať hračky a fľašu, to by možno bol tiež dobrý dar, či? babybabo.sk/babybabo/eshop/2-1-Autosedacky-0-13-kg/0/5/2416-BABY-ONO-Organizer

anjeli, St, 27. 08. 2014 - 18:04

Neviem o aké veľké dieťa ide, ale pokiaľ je to miminko, ktoré ešte len leží, prípadne sedí, tak by som vybrala deku na hranie, pocvičí si motoriku a na chvíľu sa aj samo zabaví... čomu sa mamička poteší. Pokiaľ je to väčšie dieťa, tiež by som sa poobzerala po viacúčelovej hračke hračke :-)

Daniela.B, Št, 04. 09. 2014 - 09:39

Ja som zas čítala, že tie deky nie sú dobré...dieťa leží na tom, naťahuje sa za hračkami a pritom by malo byť na brušku a práveže liezť za niečím. (sun)

Kamila, Št, 04. 09. 2014 - 09:55

Len je rozdiel ci sa jedna o dvoj az pat mesacne babo a starsie, ktore by mohlo postupne zacat lozit. V tej prvej faze su "hradzy" dobrým zoznamovaním sa dieťatka s rôznymi povrchami hračiek, zvukmi, ak okolo toho hrkajú, farbami.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama