reklama

Prosím držte mi palce.

Pridal/a Anonymný (bez overenia) dňa 14. 08. 2014 - 12:51

reklama

Tak som to zvážila a urobila som rozhodnutie. Ide to ťažko, veľmi ťažko. Tak som si povedala, že sa zdôverím a pôjde to lepšie.
Mám vysoký tlak, už asi rok beriem lieky, je to horšie. Necítim sa vôbec dobre.
Samozrejme lekári mi povedali, že musím schudnúť. Mám nadváhu cca 20 kg. Viem o tom, rada jem a ja osobne nemám s tým až taký problém, lebo som vysoká a mám to rovnomerne. Problém nastáva niekedy s oblečením, že si nemôžem obliecť hocičo. Ale tak hocičo sa už v mojom veku nenosí.
A tak trochu nastal strach, čo ak ochoriem úplne, a vlastne si za to môžem sama? Kto sa o mňa bude starať, moje deti? To im nemôžem urobiť, veď ja chcem robiť ešte veľa vecí.
Zistila som, že najhorší je pre mňa chlieb a pečivo. Šokujúce zistenie !!! Chlieb milujem a je to predsa chlieb každodenný. Každý deň sa modlím: ,, Chlieb náš každodenný daj nám dnes. ,, Odteraz sa budem ako? ,, Chlieb pane, mi nedopraj. ,, ???
Robí mi zle, rastie mi z neho brucho a mám zlé trávenie. Nejem ho a ani nič podobné asi týždeň, je to lepšie. Musím schudnúť asi 15 kg. Musím sa viac hýbať, bycikel je už môj kamoš, chodiť peši, neskôr ak schudnem aspoň 5 kg, idem na intenzívnejšie cvičenie s trénerom.
Prosím držte mi palce. Ja musím schudnúť ani nie preto aby som bola krásna, ale aby som bola ZDRAVÁ....
Ak by ste mali nejaké rady, aj čo na ten tlak, hlavne ten spodný mám vysoký, sem s nimi.
Budem sem písať ako postupujem.
(heart)


reklama

reklama

val, Št, 14. 08. 2014 - 13:33

Chapem, ze potrebujes schudnut, co ma vsak zaraza u vacsiny ludi nielen u teba a pls neber to osobne, preco pri chudnuti ako prve vylucia chlieb a pecivo?! Zvlast ked ho mas tak rada, ako dlho ho vydrzis nejest rok? dva?

Ak ti mozem poradit nevylucuj zo svojho jedalnicka chlien, pecivo, ryzu, zemiaky, cestoviny, toto vsetko mozes jest a predsa schudnes. Co je zasadne, je zmensit porcie. Ale ozaj zmensti podla tabulky, jest pravidelne a hybat sa trosku (ale s tym nemas problem). Vzdy odporucam stranku chudnutie-ako.sk nic lepsie nepoznam, najdes jedalnicek, vypocitas si denny prijem a najdes kopec rad. Z vlastnej skusenosti, ja som poctivo prve dva tyzde vsetko vazila a ratala, naucila som sa to pomerne rychlo dnes vyberam vahu len ked som si nie ista gramazou. Vyzera to zlozito ale ver mi, ze nie je a hlavne vysledky su urcite motivujuce. Drzim palce (sun)

ne - mozna (bez overenia), Št, 14. 08. 2014 - 16:07

Už som raz bola bez chleba cca 3 mesiace, viditeľný výsledok a aj som sa cítila lepšie. Potom som nahrádzala celozrnným. Teraz chvíľu zase skúsim bez.
Stránku poznám, študujem. Zatiaľ nikto nič lepšie nevymyslel ako nežrať a cvičiť.
Rátam aj ja, veru. Ďakujem. (sun)

lia6, Pi, 15. 08. 2014 - 08:33

Ne-mozna, ver, že je niečo lepšie, ako nežrať a cvičiť...a to je jesť. A to jesť správne(správny pomer) a po menej a častejšie (y)
Vtedy ver, že ani veľa cvičiť netreba ;-)
A súhlasím s Val, vylúčiť chlieb úplne, nie je najsamlepšie riešenie.
Ani mne nerobí dobre, respektíve z neho priberám...ale len vtedy, pokiaľ ho nejem v správnom pomere a v správny čas ;-)
Treba si nájsť pre seba ten ideálny jedálniček...ver, že to pomáha (y)
Každopádne držím palce, aby si skončila s nadváhou, a hlavne, aby Ťa to bavilo a bola so sebou spokojná...so svojou hmotnosťou, ale hlavne, aby Ti to pomohlo najma zdravotne :-)

Klaudia17, Št, 14. 08. 2014 - 13:51

Nech sa to podarí,ono ked má človek pevnú vôlu?! (y) (y) (y) na bicykli sa dá chodiť do roboty atď,kamoška má stacionárny v obyvačke a veľmi si ho chváli,držím všetkých 20. (clap) (clap)

ne - mozna (bez overenia), Št, 14. 08. 2014 - 16:08

Ďakujem. Stacionárny ma nebaví. Robotu mám blízko (giggle) ale byciklujem. Už mám celkom dobrú výdrž, no na to čo bolo predtým. (giggle)

Kamila, Št, 14. 08. 2014 - 14:00

Držím palce. Na začiatok by som zamenila slovíčko "musím" za "chcem" a najsamlepsie za chudnem ...

ne - mozna (bez overenia), Št, 14. 08. 2014 - 16:10

Ja vlastne musím, ak nechcem pomaly a zle zomierať. Ja nechcem byť na obtiaž svojim blízkym a ešte k tomu, že som sa tak dopracovala sama.

Kamila, Št, 14. 08. 2014 - 16:15

Viem co myslis, ale odporucam neprogramovat negativne scenare, ani takymito hypotezami, ake si napisala vyssie. Ak musis, pachas na sebe nasilie, ak chces, je to vyzva radost? Viem su to slovicka, ale maju svoju silu. skus napr. "Chcem tu byt dlho v plnom zdravi so svojimi detmi a v plnom zdraví si vychutnavat život, starobu? Tiez mam v tejto oblasti rezervy.

ne - mozna (bez overenia), Št, 14. 08. 2014 - 16:34

Áno, ďakujem.

dasa_, Št, 14. 08. 2014 - 16:07

nechceš poslať knižku o smooties?

ne - mozna (bez overenia), Št, 14. 08. 2014 - 16:11

Pošli prosím, pozriem na to. Ďakujem pekne. Inak áno skúšam nové chute, budete sa možno smiať, ale ja som jogurt neznášala a teraz zjeeeeeeeem. Biely.

anjeli, Št, 14. 08. 2014 - 16:24

:-) Ty si presne popísala problém mojej svokry - nabaľovala na seba kilá jedna radosť, chutilo jej jesť a hlavne chlieb, zemiaky, rezance a sladkosti. Vždy sa oháňala slovami, že je vysoká, že vyzerá podľa mnohých /rovnako ľudí s kilami navyše (giggle) / dobre, že ona "také" nevie prestať jesť a pod. + sedavé zamestnanie a takmer nič nerobenie doma... Vysoký krvný tlak, boľavé kĺby a neskôr hrozba cukrovky ju donútili zamyslieť sa. Chlieb úplne nevylúčila, len nezje pol pecňa na posedenie pretože jej chutí, obmedzila to na krajíček. Zaradila viac ovocia a zeleniny /dovtedy si ani neuvedomovala ako málo z neho zje/. Obmedzila sladkosti /namiesto pol pekáča kysnutých koláčov sa obmedzila na jeden dva kúsky za týždeň/ a ak už má chuť na sladké, vyberá si zdravšie alternatívy - orechy, med, škoricu. Obmedzila sladenie /a to keď som jej ja pred vyše dvomi rokmi povedala, že kávu a ani čaj nesladím, lebo som sa tak sama rozhodla, krútila hlavou, že to by si nevedela predstaviť/. A to najhlavnejšie - začala dodržiavať pitný režim /to čo predtým vypila dva - tri poháre vody zmenila na 1,5 až 2 litre vody na deň/. Namiesto domáceho ničnerobenia začala chodiť so psíkom na dlhé prechádzky niekoľko krát denne. Výsledok po pol roku je, že schudla a hlavne v páse, kde to robilo najviac problém. Navyše si nič neodopiera, takže jej nič nechýba a zmeny sú trvalejšie.
Držím aj Tebe palce v predsavzatí a hlavne, aby zdravie slúžilo... veď to nám nikto nedaruje len tak, to si samy musíme pestovať a starať sa oň :-) .

Erkočka, Št, 14. 08. 2014 - 16:44

(giggle) (giggle) (giggle) "pol pecňa chleba, pol pekáča kysnutých koláčov" ja odpadnem ;-)

anjeli, Št, 14. 08. 2014 - 16:52

:-) :-) :-) veru aj ja som mala dosť, keď som na vlastné oči videla, koľko sa do jednej ženy zmestí (giggle), ale zas to malo na mňa efekt, že mi otvárala oči ako dopadne človek, ktorý nepozná mieru

anjeli, Št, 14. 08. 2014 - 23:47

:-) a ešte som zabudla dopísať: "zobkanie" z jedla pri jeho príprave a dojedanie len aby sa nedajbože nevyhodilo :-D ďalšie neresti, ktoré si málokto ustriehne a hold nabaľuje sa to.

ne - mozna (bez overenia), Št, 14. 08. 2014 - 16:38

Ja práveže vôbec nesladím, ani nemám rada koláče, ani zákusky, proste sladké.
To raz za rok si dám, ale inak ma to vôbec nezaujíma. Ja mám rada chlieb, klobásu, zemiaky, mäso, chipsíčky, milujem polievky. Inak na tom idem tiež frčať, veľa zeleniny, žiadna múka, tuk a pod.
Ja mám sedavú robotu, celé roky len sedím, celé dni, to je zlé.
Nepijem, nefajčím, no čo iné, len jesť. Musím si nájsť dáku inú zábavku.

Kamila, Št, 14. 08. 2014 - 16:51

Tuk je dôležitý, olivový, tekvicový olej ku každému zeleninovému šalátu ...

gueva, Št, 14. 08. 2014 - 17:17

Dobre robíš, že chceš a ideš chudnúť. Moja mama má tiež podobný problém. Je nižšia, má nadváhu, vysoký tlak, cukor na hrane, atď.
Je mi smutno, keď vidím, že tieto problémy z nej robia o 10 rokov staršiu ženu ako je naozaj.
A je mi smutno a ťažko sa mi na to díva, keď vidím, že svojou životosprávou si tieto problémy sama spôsobuje. Nemôžem povedať, že by sa nejako prejedala ale dobré jedlo si neodoprie.
Žiaľ nemôžem ju donútiť, aby zmenila svoju životosprávu. Bolí ma srdce, keď vidím ako moji rodičia strácajú silu a iskru - dobrovoľne.

ne - mozna (bez overenia), Št, 14. 08. 2014 - 18:20

Môj známy schudol cca 20 kg. Bol malý a tučný. Keď schudol, vyzeral ako chalanisko.
Pýtala som sa ho, že čo ho k tomu viedlo, že či chce byť krásny. A on mi povedal, začal som sa báť, že umriem, doslova. Že ho ovial dych smrti. Vtedy mi to prišlo aj trochu smiešne, ale dnes to chápem. Čítala som článok aj o Jožkovi Bednárikovi. Mne je jedno ako vyzerám, ja z toho nemám komplex, mám taký image. Proste rada jem a mám rada dobré a hlavne domáce jedlá, také klasické. A to nesmiem. S tou múkou. Prišla som na to, že bez bielej múky kľudne vydržím, akonáhle zjem napr. zapraženú polievku, tak mám chuť na ďalšie dačo múkové, pečivo, tyčinky a tak. Veď uvidím ako mi to pôjde. Idem na bycikel.

dasa_, Št, 14. 08. 2014 - 20:38

V podstate je jedno, aku zmenu si zvolíš, čo urobíš. Najdôležitejšie je pri tom vydržať dlhšie ako dva týždne.

To je moja osobná skúsenosť.

ne - mozna (bez overenia), Št, 14. 08. 2014 - 23:04

To je pravda.

zeg, Št, 14. 08. 2014 - 21:43

Ahoj ne-mozna. Ja som zacala chudnut asi pred troma tyzdnami. Nastartovala ma prave navsteva lekarky, kde som si bola pre lieky na tlak. Okrem liekov som potrebovala hovorit aj s lekarkou a cakala som tam asi 2 hodiny. Tak som sa nejak nastartovala, ze s tou mojou vahou musim nieco robit a mozno sa upravi aj ten tlak - aj ked v mojom pripade za zvyseny tlak moze aj stres.Nikdy v zivote sa mi nepodarilo drzat ziadnu dietu. Kila sa mi tak postupne nabalovali. Do normalnej vahy by som potrebovala schudnut okolo 30 kg.
Zatial sa mi podarilo schudnut asi 4 kg a som prekvapena, ze zmenou jedalnicka sa mi obmedzila chut na sladke - a to som teda vedela zjest vela sladkeho. Snazim sa vychadzat z pravidiel, ktore su na stranke www.chudnutie-ako.sk. Zacala som tym, ze som obmedzila chlieb / jedla som ho naozaj privela a sladkosti. Na ranajky si davam jeden grahamovy rozok, pol rozka s nejakou bielkovinou {sunku, syr,vajce,tuniak} a vzdy zeleninu, pol rozka si davam s dzemom. Na desiatu a olovrant si davam ovocie, alebo jogurt niekedy musli tycinku. Obed si davam v restauracii, snazim sa vybrat co najzdravsie jedlo - zvycajne kuracie, morcasie maso, dusena alebo parena zelenina, ryza, zemiaky, zeleninovy salat. Na veceru zvycajne zeleninovy salat a rozok.
Pri tejto strave nie som hladna a nemam chut na sladkosti. Dufam, ze sa mi podari postupit do nizsej vahovej kategorie. Zatial si davam taky ciel / dosiahnut velkost 46, aby som si mohla kupit nieco v Camaieu - mam velmi rada tento obchod, ale doteraz som si tam v podstate nic nemohla kupit. Dne som si bola kupit nove nohavice, lebo uz su mi vsetky oblubene velke. Este sa priznam k takym dvom motivom na chudnutie. Zvykla som dcere vycitat, ze fajci. Minule mi tak medzi recou spomenula, ze ked schudnem 2o kg, tak prestane. A este by som chcela dobre vyzerat na rozvodovom konani...
Tak Ti drzim palce nemozna, nech sa ti podari znizit vahu.

val, Pi, 15. 08. 2014 - 10:06

(y) vyborne drzim ti palce ides na to velmi dobre. Mne sa osvedcila pravidelna strava, jem kazde tri hodiny :-) nehladujem jem vsetko len v malych mnozstvach, a co kvitujem najviac nie som unavena ako som byvala, to bolo pre mna velke plus.

Len tak dalej (y)

ne - mozna (bez overenia), Št, 14. 08. 2014 - 23:08

Aj ja chodím a tú stránku. Stravujem sa podobne ako Ty. Tiež nie som hladná. Ja mám zvyk, že keď prídem domov tak chystám všetkým jesť a pritom hoci nie som hladná tak jem aj ja. Teraz sa tomu snažím vyhýbať. Nech si robia jesť sami.
Ja som tiež nikdy žiadnu diétu nedržala, neviem to. Skôr sa vždy viac pohybovala, mala som také rýchle zamestnania a okolo detí a tak.
Inak to je veľká motivácia, čo máš. Držím palce. (heart)

staronova (bez overenia), Pi, 15. 08. 2014 - 10:01

ne-možna....obdivujem ťa a držím ti VEĽMO palce....pokračuj a nesklam samu seba... (clap) (clap)

crystall, Pi, 15. 08. 2014 - 08:18

Veľmi ti držím palce. Veľmi, veľmi (y)

Ja si myslím, že bez chleba sa dá žiť. Zistila som na sebe, že po ňom puchnem, normálne napuchnem, som prispatá, málo výkonná. Takže plne dokážem bez neho fungovať a milerada. Keď tak zjeme v nedeľu ráno spoločné raňajky, som sa separovala, ale decká mali výčitky, že nejeme spoločne, tak pojem s nimi.

Myslím si, že to sa dá bez nejakého trápenia, chlieb, cestoviny, to nahradiš, alebo to nebudeš kombinovať. Menší tanier, dostatok tekutín, kvalitný zelovoc. Nie som odborník na zdravú výživu, zistila som, že odriekanie nemá význam. Musíš z toho mať radosť, alebo tak pozitívne sa tešiť z toho, že si aktívnejšia, minimálne v mysli, aj keby si to priam na váhe nevidela. Vedieť sa odmeniť a nevyčítať si, keď to nepôjde podľa "plánu" /toto neviem, ale opakujem si to/. (giggle) Kdesi som čítala, že v kupovanom celozrnom pečive je minimálne 4 polievkové lyžice cukru, tak ak by si mala možnosť prejesť na domáce pečivo a občas si dať.

Mne sa osvedčilo nejesť s rodinou. Lebo varila som podľa toho, na čo som mala chuť ja, lebo každému to bolo jedno. Ale potom mi to aj chutilo, samozrejme. Menej pečiem, lebo ja zas dokážem spráskať pol plechu ako nič, len preto, že mi skrátka chutí.

Tiež by mi bodlo zhodiť, ale teraz cez prázdniny to je nemožné. No, dajme 10 kg. Kedysi som sa "trápila" aj cez prázdniny, ale u nás sú to stále presuny a v reštaurácii si človek dá, to, čo si doma neuvarí, alebo to neviem, sú grilovačky s rodinou však aj to treba tie sú večer, darmo budem iba na zelenine, nejaké drinky k tomu, no čo som. Väčšinou tak so septembrom mi príde optimálne naštartovať sa na nejaký režim, čo mi väčšinou vychádza. U mňa je to ako pri malých deťoch, jedine vtedy mám kľud, keď sedím s tanierom, tak som zistila zaujímavú fintu, priateľka ma nastavila na štrikovací maratón, predstav si a ja som predvčerom prvýkrát v živote štrikovala vzorku, v mysli som preštrikovala aj 3 km, reálne asi 5 cm! Dobre, priznávam, 3. Krížili sa mi ihlice, aj oči, decká si ma nevšímali a ja som zabudla na svet /aj na postup do rána, zas neviem, kde je sever/, ale na druhý deň ráno bolo -2kg. :-D

Tak ak do toho ideš v auguste, tak klobúk dolu. Máš silnú motiváciu, rodinu, svoju budúcnosť. Ja si myslím, že to zvládneš.

Keby sme boli bližšie, ja bych ťa zmotivovala. By sme sa aj nasmiali. (sun)

val, Pi, 15. 08. 2014 - 10:11

Este k tomu chlebu, ja si ho peciem sama tak preto ho tak milujem a neprestanem ho jest (rofl) (rofl) ale vazne baby chlieb z obchodu to je iny masaker aj ked tvari ako celozrnny nikdy nie je. Takze verim ze pocit nafuknosti a puchnutia z neho moze byt.

Ale je dolezite zajest napr. k salatu (bez masa) kusok chleba (odporuca sa tak 40g) co je jeden maly ozaj maly krajec (sun)

ne - mozna (bez overenia), Pi, 15. 08. 2014 - 10:43

Ďakujem všetkým za povzbudivé slová. Zatiaľ držím. Cítim sa lepšie. Ten chleba mi chýba, ale ešte vydržím, aspoň nech odpuchnem. V robote mi to nevadí dodržiavať, ale keď prídem domov....... :-(
Teraz nemám mladšiu doma, staršia sa naje aj sama, nevarím, nenakupujem, to je výhoda.
Včera som bola so staršou v MC ......... ja som si nedala nič, lebo šak čo by som si, no možno šalát, alebo ten wrap, a ona jedla hranolky a nugety a ja som jej prstom do toho ďobala a vravela: ,, Jed, to je jed, samý jed. ,, Tak sa smiala (rofl) No ale vážne ona má tiež sklony k papkaniu dobrých vecí, je stíhlučká, zatiaľ, ale snažím sa ich obe vystríhať, aj ja som bola pomerne štíhla.
Chcem sa dostať, aby som nemusela užívať tie lieky, lebo verím tomu, že k tomu by sa pridalo ďalšie a ďalšie. Tak preto.
Veľmi Vám ďakujem, tá sila čo je tu, je úžasná. Chcem byť zdravá a to, že budem vyzerať lepšie bude bonus.

Lenka R, Pi, 15. 08. 2014 - 13:21

Držím ti palce , ja sama tiež už roky bojujem sama so sebou, ale som nedisciplinovaná čo sa týka aj stravy aj pohybu (blush)
Úplne by som chlieb nevylúčila... snáď len vhodne skombinovať. Ja mám celkom dobré skúsenosti s delenou stravou. Chlieb si dám so zeleninkou alebo cícerovou nátierkou a ak mám chuť na syr, šunku, mäsko, tak so zeleninou. A naučila som sa , že treba pravidelne jesť, nevynechávať raňajky a pod. No a samozrejme aj sa trochu hýbať ...

dasa_, Ne, 17. 08. 2014 - 11:31

Čítam zase knihu o tom, prečo francuzky nepriberajú. A zaujalo ma, že celý čas hovorí o tom, že dva krajce chleba su OK. Reku, dva krajce chleba, to je celkom dost.
Potom ešte šok - vraj krajce chleba hrubé 2,5 cm. Až za tým došlo vysvetlenie, že tie krajce nie sú ani tak z chleba, ako z bagety. Takej skutočnej, francuzskej. Teda hodne deravej :) A to teda trochu mení môj pohľad, lebo to by som povedala, že odpovedá jednemu krajcu nášho chleba, prípadne 1 rožku - takému obyčajnému.

Čiže, nie je to o odopieraní si čohokoľvek, ale o miere.

A dám aj jeden dezert z tej knižky - rozštvrtené slivky (3-4 kusy na osobu) sa pridajú na panvičku, kde je rozpustené maslo. Pridá sa cukor a škorica. Ja som dala na porciu 1 lyžicu trstinového a štipku škorice. Ale cukru je možné úbrať, škorice pridať a samozrejme, môže sa použiť aj obyčajný cukor. Krátko sa opeká, kým sa cukor nerozpustí a slivky nepustia šťavu. Ešte horúce sa servíruje aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Samozrejme - velkosť kopčeka treba korigovať podľa potrieb :-) no, mohla som to aj nafotiť, ale nejak som nestihla, stravníci boli rýchlejší B-]

Kamila, Ne, 17. 08. 2014 - 14:26

Tie slivky musia byt skvelé. :-)

ne - mozna (bez overenia), Ne, 17. 08. 2014 - 21:56

Onehdá bolo v telke, že vraj je to vedecky dokázané, že ak si dám každý deň pohár kvalitného vína, tak mi to vlastne neguje tie zlé veci v tom jedle. Asi som to nie presne povedala, ale no zhruba to bolo takto.
Vraj červené takto funguje. MM povedal, že vyskúšaj. Inak prišla som na to, že moja denná dávka tabletky na tlak sa rovná dva poldeci nejakého tvrdého alkoholu. Proste keď nedám tabletku a dám 2 poldecáky tak je to O.K. Neviem, čo by mi na to povedala doktorka. Tento víkend som bez liekov, som, že skúsim a poctivo som jedla cez víkend tak ako sa patrí a cítim sa celkom fajn. :-O
A ešte som trochu počítala koľko toho ja vlastne zjem, kalórie, tuky, sacharidy, bielkoviny. A spočítala som, že ja vlastne jem málo kaloricky, tukov málo, bielkovín cca dosť a sacharidov trošku viac. Tak teraz sa trochu učím ako jesť viac a to čo treba. Počítala som aj koľko pohybu denne potrebujem, to som zatiaľ nesplnila. Takže zajtra idem skoro ráno na bike, lebo inak to už cez deň nedám.
Inak aj MM minule u kohosi bol a konečne skonštatoval, že ja asi fakt nezjem tak veľa. Ja sa ľúbim jednorazovo nažrať. No lenže už mi býva potom zle, tak sa tomu vyhýbam a musím byť skrátka stále nie hladná, lebo keď mám už vlčí hlad tak sa nažerem. A takto sa sledujem. Tak mi držte palce čo z tohoto bude.

Klaudia17, Ne, 17. 08. 2014 - 22:20

no tabletky na tlak by som si samovoľne určite nezrušila ;-)

ne - mozna (bez overenia), Ne, 17. 08. 2014 - 22:56

Šak ani som ich nezrušila, bolo len cez víkend, bola som zvedavá, ako sa budem cítiť. Lebo niekedy aj keď si dám tak sa cítim úplne na figu.
Len som si overila, že aj strava lieči. B-]

ne - mozna (bez overenia), Ne, 17. 08. 2014 - 23:01

Ja už dlho nad tým dumám a ja viem, že klobásy sa nikdy nevzdám. A verím tomu, že funguje všetko s mierou. Skrátka musím rozmýšľať čo do seba dávam.
Ešte ten pohyb. Nemám na to čas a MM má úplne iné športy a hlavne on sa práveže musí stravovať vysoko výživne, lebo robí manuálne. My máme úplne iný životný štýl. On miluje sladké, keď nemá sladké tak je na nervy. Ja zase sladké nepotrebujem vôbec.
Aj to obtiažne to zladiť. Vychádza mi, že pohyb jedine skoro ráno. ;-)

Inca, Po, 18. 08. 2014 - 10:50

A vylucila si intoleraniu na psenicu,ked vtedy mas zle travenie,ked jes chlieb?

ne - mozna (bez overenia), Po, 18. 08. 2014 - 11:09

Nie. Naštudovala som si príznaky, mám možno dva. Zistila som, že aj niektoré mliečne výrobky mi to robia, len ešte neviem ktoré, zemiaky, dokonca aj kukuričné výrobky.
Tak sa v tom vyznaj... Konkrétne, je to blbé ma to nafukuje, som ako balón a tie zvuky v bruchu a to ostatné. Myslím, že to môže byť aj nedostatkom pohybu a hltavým jedením, veľmi často som sa ponáhľala, ale to už nerobím. Dokonca jem pomalšie ako dosť pomalí ľudia.

val, Po, 18. 08. 2014 - 13:38

problem moze byt aj narazove jedenie, vela ludi tvrdi ze nie je vela a pritom priberaju. A tu je podla mojich skusenosti zasadna chyba, metabolizmus je uplne spomaleny, telo pracuje narazovo. Preto je spravne jest male porcie 5-6x denne.

Co sa tyka vina bacha na kalorie (sun)

ne - mozna (bez overenia), Po, 18. 08. 2014 - 14:47

Áno, val, máš pravdu. Ja sa takto stravujem celý život, keď bol čas tak som sa najedla do prasknutia a keď nebol tak som nejedla aj celý deň. Postavu som mala do 30 tky O.K. bola som štíhla a normálna. Lenže od tej 30 tky mám úplne celodenné sedenie na zadku pri počítači. A neviem normálne jesť 5 krát denne menšie porcie, ešte sa len učím, ale je to veľmi ťažké, keďže 30 rokov tak a teraz to nejde zrazu inak.
To skonštatoval aj MM, že jem nie veľa, ale zle.
Ešte musím zistiť čo mi vlastne robí zle, ktoré potraviny, ale vyzerá, že asi to celodenné sedenie.
Baby, veď ja nemám rada ani ovocie. Ja radšej akúkoľvek zeleninu ale ovocie nemusím.
Ja dokonca ani tú čokoládu nemusím. A som jak slon. Kdesi bude chyba.
Alkohol nepijem, veľmi málo, nerobí mi dobre. :-(

val, Ut, 19. 08. 2014 - 08:57

Juj tak to stravovacie navyky to aj ja som mala hrozneee, tiez boli casy ze som zjedla za cely den jogurt a bola som v pohode. Ale presne do 30 vsetko funguje a potom sa to lame (giggle)

Ja som napr tiez robila zasadnu chybu s ranajkami, roky som nerajkovala a ked az okolo 9 v praci a v chvate. A tu bol zadrhel, cvicila som, jedla som pravidelne a vaha sa nehybala som bola tak nasr, ze kde robim chybu a predstav si, ze stacilo zacat jest o 7 rano! cize u mna do pol hodiny po zobudeni.

Takze teraz jem kazde tri hodiny vahu si drzim uz rok a pol (sun) kebyze mam trochu viac discipliny tak som s vahou aj nizsie ale ja si rada dam vinko, kolacik a tak (sun) .

ne - mozna (bez overenia), Ut, 19. 08. 2014 - 09:29

Tak to si ma potešila, že nie som sama. Akurát včera som pozerala fotky, taká som bola pekná. :-(
Fakt od tej tridsiatky je to katastrofa. Ani ja som neraňajkovala, tiež až v robote cca 9 hod. Teraz raňajkujem, ale to už dávno, ráno mi býva zle, kým sa nenajem.
A čo tak jedávaš celý deň, mohla by si napísať, prosím?

val, Ut, 19. 08. 2014 - 10:29

Jasne napisem ti jeden den :-)ked chces poslem ti do mailu zoznam potravin s hodnotou kj na 100g a vzor co jedavat na ranajky, desiatu ci olovrant (sun)
Jedno jedlo by malo byt do 1200 kj nie viac! Vecer je optimalne ak je to okolo 1000kj. Ked som vsak vecer hladna aj o 21 vypijem jeden kefir aleno acidko.
Samozrejme ze si doprajem aj vinko aj kolac ale to potom odmakam s Jilian (sun)
Ranajky: ovsene vlocky 4 lyzice, biely jogurt do 150g - tu pozor na hodnoty niektore biele jogurty maju aj 360 kj na 100g! a trochu agave - sirup na osladenie, mozes pouzit med

Desiata: krajec chleba 40g, platok sunky, platok syra, paradajky, uhorky
alebo: ovocie

Obed: chodievam do rest. takze sa snazim vyberat, niekedy salat s masom, spagety, cestoviny ale dam si niekedy aj hranolky :-)

Olovrant: rozok a maly kefir, alebo krajec chleba s lucinou a paradajky, uhorky

Vecera: tepla dusena zelenina a krajec chleba 40g alebo mala porcia cestovin, alebo salat zeleninovy s tuniakom

ne - mozna (bez overenia), Ut, 19. 08. 2014 - 10:55

Pošli, budem rada. Poštudujem.
Ja takto zhruba isto, s tou večerou som trochu nevedela, že čo.
To cvičenie s Jilian som pozerala, sa mi to veľmi páči, ale najprv musím dať aspoň 5 kíl dolu až som trochu menšia. Ten pohyb sa mi nedarí, dala som si záväzok, že každý deň dám hoďku, lenže dnes ráno som musela utekať do roboty a celý deň sa tu zakopem, večer sa ledva doplazím. Jáj to ma štve.

ne - mozna (bez overenia), Št, 21. 08. 2014 - 15:49

Ďakujem za opýtanie. Na podiv, papám viacej, snažím sa 5 krát denne.
Nie som hladná, dala som si na raňajky aj kúsok chlebíka.
Pohyb - nemám čas, to je zlé. Hnevám sa na seba. Musím si vymyslieť na toto čas.

dasa_, Št, 21. 08. 2014 - 17:26

nemôžeš ísť napríklad kúsok pešo do práce? Alebo vymeniť výťah za schody? každý pohyb sa ráta.

dasa_, So, 20. 09. 2014 - 12:12

Chcela som sa spýtať, ako sa ti po viac ako mesiaci darí - ale vidím, že si zrušila účet. Škoda.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama