reklama

Školá volá zase raz

Kamila , 25. 08. 2014 - 11:18

reklama

Veruže a stále hlasnejšie. Už len týždeň a čaká nás škola so všetkými radosťami aj starosťami. Deti budú mať konečne pravidelný režim a bohužiaľ aj my s nimi. (giggle) Ozaj netuším ako posuniem svoje ranné vstávanie o hodne skôr.

Dnes ráno som veľkou biedou rozlepila oči, hodný kus po ôsmej, a čo nevidím. Naše najmladšie diťa si chystá veci do školy. Začala triedením farbičiek, zhľadúvaním pier, zošitov, obalov. Sama dobrovoľne. (giggle) Dokonca včera vytiahla nejakú knižku, že opakovanie učiva v obrázkoch, len kus pre staršie dieťa ako ona. Už ma naháňa na nákupy doplniť zásoby a to som si myslela, že sa tomu tento rok vyhnem. Dievčatá, neviete aké čísla zošitov potrebujú tretiaci? Chlopi je nadšenie zo školy určite nezdieľajú, aj keď už nakujú na stránku školy či tam ešte nie je nový rozvrh.

Maličká má už aj obalenú žiacku, že mám vypísať, :-O a pod obalom má foto nádherných mačiatok. Inak prijímam gratulácie. Včera sa nám narodilo ďalších päť mačiatok, ako keby sme ich ešte nemali dosť. Dievčatá, ak by ste mali záujem o mačiatka, prosím hláste sa. Značka Košice a široké okolie.

Devy krásne, ako to vyzerá u vás s prázdninovou nostalgiou a nadšením školákov, menších či väčších. Ako sa tešíte na koniec prázdnin vy? (sun)


reklama


reklama

dasa_, Po, 25. 08. 2014 - 13:02

No, neviem, či ti tak trochu nezávidím, že máš doma tento "dievčenský" prístup ku škole.

U nás zatiaľ platí, že slovo "škola" = najhoršia nadávka :) Našťastie si to už veľmi neberiem k srdcu. Keď sa mu nepáči, poviem, nech sa ide sťažovať "Mariške-Terke" (Márii Terézii), ktorá tuším povinnú školskú dochádzku zaviedla.

Pred pár dňami som sledovala nejaký dokument a tam staršia pani rozprávala, ako sa oni vždy na školu veľmi tešili, iba tam si oddýchli od domácich a hlavne poľných prác.

Kamila, Po, 25. 08. 2014 - 13:11

Ono aj moju maličkú to rýchlo prejde, (giggle) o chvíľu začne mňaukať, kedy budú prázdniny. Teraz jej rada doprajem nech sa teší na školu. :-)

majas, Po, 25. 08. 2014 - 13:47

U nás sa začiatok školského roka jednoznačne ignoruje, najmladšia na moje naliehanie aj začala s nejakým vypratávaním harabúrd, ale skončilo to na tom začiatku, pak sa vrhla na gumičkovanie a tým pádom škola je aktuálna až 2. septembra, aspoň v to dúfam. Zvyšok má program do posledného dňa, takže nábeh bude veru zostra. Och už teraz ma mrazí, kým sa zladíme v naších režimoch kto čo kedy a ako, tak to bude zábava.
Snaď prežijem a hlava mi pri tom nepukne. (rofl)

Kamila, Po, 25. 08. 2014 - 14:09

Ved to sprievodny "kulturny" program popri skole je náročné zmenežovať. Asi ideme aj my gumičkovať. (blush)

anjeli, Po, 25. 08. 2014 - 16:30

:-) Si mi pripomenula cez Tvoju maličkú moje nadšenie na konci prázdnin: tiež som si vyupratovala skrinky, šuflíky, vytriedila školské pomôcky, vyumývala tašku a nadchýnala sa novotou pomôcok (blush) a novým začiatkom ...atď. Moje nadšenie ma prešla tak do dvoch mesiacov od začiatku školského roka (giggle)... jednoducho povinnosti ma prevalcovali.
Tento rok mám celé prázdniny ľahkú depku z toho, že už moje tretie a posledné dieťa ide do školy ;-( , a to som mala vždy zálohu, že je naša maličká a už z nej školáčka je.
Zo začiatku ju chalani riadne znechucovali tým, ako je v škole zle, ako všetko "musí" a pod. a skoro som ich už riadne preplieskala (giggle) , keď naše zlatíčko od strachu skoro začalo štrajkovať :-( . A to na konci škôlky už dosť ťažko znášala rozlúčku so škôlkou. Našťastie ju pekne do nálady dostal list zo školy, kde ju najskôr pekne vítaju a na konci mne naložili, ktoré pomôcky mám dokúpiť :-D. A to ešte nepočítam, že každé dieťa na inej škole platí iné poplatky, iné povinnosti ...ešteže chalani sú už samostatní a nepotrebujú moju asistenciu :-).
Na konci roka nás zas čakajú skúšky najstaršieho /nás :-D jeho a mňa ako sa poznám, budem na neho myslieť tak tuho, že sa mu bude čkať (rofl) .
Ale akurát včera sme s manželom rekapitulovali tieto zlomové prázdniny /maličká do školy po prvý krát, pre najstaršieho už posledné/ a zhodli sme sa, že toto leto za nič nestálo: ani horúčavy, ani ponuka ovocia a do toho vrtochy počasia :-( , no dala by som mu reparát robiť (giggle) .

Kamila, Po, 25. 08. 2014 - 21:39

Ta ty si aka zodpovedna bola. ;-) Poznám to pestré zloženie škôl, aj tak ma znova teraz pre mzneu na strednej čakajú dve rodičovské naraz a na jedno sa bud eriešiť stužková na druhom prákov. Al euž som mala aj tri rodička naraz, dve su malina. (giggle)
Očúvaj a kde že to budeme posielať reklamáciu na prázdniny?

anjeli, Po, 25. 08. 2014 - 22:14

:-) žeby Perinbabe? Či tá už nič nerieši? V zime nie je sneh, niekedy dokonca ani mráz, v lete bez tepla... no hnus velebnosti :-D . A to keď pozerám predpoveď počasia, kde všade ma do tepla posielajú (giggle) ... už len keby aj cestu zaplatili :-D .
Ale zas keď to zoberiem z opačného konca, čo sme my ľudstvo prírode vykonali, to nám ona opláca... :-(

Kamila, Po, 25. 08. 2014 - 22:15

Inak mne sa čo sa týka teplot to leto celkom pacilo, horucavy nemusim. To len dazd narobil kus cudo na zahrade, vsteko volajako divne rastie. Ale zas minuly rok bolo velmi sucho, takze je vsetko asi tak ako ma byt a problem bude zase len v nasje hlave. ;-)

bigmama, Po, 25. 08. 2014 - 19:11

no, ja som nakupila na zaciatku jula, aby som mala pokoj, najstarsia mala este nejake zosity z minuleho roka, nejake som dokupila, syn ide do prvej triedy, teda tu je to pripravka, ale ucia sa uz pisat a pocitat ako u nas v prvej triede, najmladsiu sa snazim pripravit, ze ak chce ist do skolky, tak musi zacat spavat vo svojej posteli, zatial nezabralo, ale dnes prisla pohotova, ze ona nejde do skolky, ale do skoly!!! takze tym chcela povedat, ze vo svojej posteli nemusi spavat, kedze do skolky nejde (rofl) dnes som jej nachystala tasku, teda nahradne veci, keby sa nahodou zabudla, obcas sa este stane, papucky, tie ma po synovi, synator ma tasku nachystanu, peracnik v plnej pohotovosti, zosity dostanu v skole... tento rok som si dala zalezat (giggle) aby som nestresovala, keby bolo pre mna nahodou nejake to zastupovanie B-]
od dedka dostala topanky a tenisky, veci som nakupila vo vypredajoch zaciatkom jula, dufam, ze jej budu este dobre, musela som ich menit z velkosti 4 roky na 5 rokov a to bude mat este len tri (giggle)
takze, deti pripravene, len ja neviem, co budem robit s tou furou volneho casu, mna asi nuda zozerie (giggle) :-D teda, ak nebude ucenie ;-)
PS: deti sa nevedia dockat, teda tie najmladsie, syn chcel uz dnes ist (giggle) dufam, ze mu to vydrzi, nie ako v skolke, prvy den: Ako bolo v skolke? odpoved: dobre! a pojdes aj zajtra? Nieeeeeeeeeeeeeee!!!!!

Kamila, Po, 25. 08. 2014 - 20:38

Ta ty si veru zodpovedne pripravená (y) a dcéra podarená ako vždy. Prajem aby si ty našla primeranú "zábavu".

aramana, Po, 25. 08. 2014 - 20:22

Musím sa pochváliť že sa nám to obom, so synom, darí ešte ignorovať (y) (y) (y) (y) (y) (y) Užívame si obaja ešte mooc krásne prázdniny a veruže všetko začneme kupovať a chystať až začiatkom roka školského (y) nič nám neujde (y) ešte týždeň ideme žiť svoje prázdniny (sun) (sun) (sun) (sun) (sun)

Kamila, Po, 25. 08. 2014 - 20:36

Skvelý postoj, krásne si užite posledný týždeň. (sun)

val, Ut, 26. 08. 2014 - 08:18

U nas sa jediny tesi moj mm, kedze bol s holkami takmer cele leto. Jedna ma 9 druha 11 tak si viete predstavit to vzruso (giggle) (giggle) . Kupene nemame nic v prvy den nam daju zoznam, tak co sa stresovat, sufliky v ich stoloch radsej neotvaram aby na mna nieco nevyskocilo, Tamara v kuse nosi domov nejaku haved, uz sme mali zabky, cvrcky, slimaky (giggle). Uzivame si posledne dni, mam dovolenku takze zatim parada (sun)

Kamila, Ut, 26. 08. 2014 - 14:31

Máš zlatého chlopa, verím že sa teší na začiatok školy. (giggle) Prajem ešte peknú dovolenku. :-)

crystall, Ut, 26. 08. 2014 - 16:33

Ale dobre je. Dnes som oprala synovu školskú tašku, ževraj je všetko OK a má nachystané, mám v...paži. Keby niečo, tak si to zodpovie.

A mám prváčku, tak preventívne 2 školské tašky, ix vreciek, výbava, oblečenie a teší sa a ja revem, keď rekapitulujem to moje bábätko.

Ešteže to to malinké trošku kompenzuje. :-)

anjeli, Ut, 26. 08. 2014 - 23:54

Tak to máme rovnaké pocity ;-( ... tiež sa čudujem, kedy mi stihla odrásť z bábätka na prváčku :-)

eva m, Ut, 26. 08. 2014 - 21:27

doma je, samozrejme, hundranie, ze mmmmmm, zasa skolaaaa... , ale dnes nas dostali nase baby v polepsovni, ked zahlasili, ze sa uz tesia, kedy zacne skola! No sli sme do kolien! Uz maju prazdnin plne zuby B-]
Eva (sun)

Kamila, Ut, 26. 08. 2014 - 21:49

Tak to je ozaj prekvapiva sprava. (y)

Iwa, St, 27. 08. 2014 - 23:38

Ja som chalanov donútila urobiť poriadok hneď na začiatku prázdnin. Teraz už len nabehnem na nákup zošitov, ale nebude toho veľa, lebo po trošičkách kupujeme celé leto (aj dnes sme kúpili pravítko, čo sa zlomilo). Zdieľam nadšenie Tvojej maličkej, ja som bola taká istá, škola bola fajn - taká istota v chaose (giggle)
Náš tretiak potrebuje najviac zošitov 523, po jednom (ale čísla neviem): čistý A5, čistý A4 a štvorčekový A5. Ináč v niektorých zošitoch pokračujú od vlani (hudobná, geometria, prírodoveda...).
Ja sa celkom teším, lebo vymyslieť program, keď prší alebo je niekto chorý, je o nervy :-( Takto sa to vymýšľanie programu predsa len zmenší na 3-4 hodiny denne, čo je znesiteľné.

Kamila, Št, 28. 08. 2014 - 09:17

Ďakujem za zošity. :-) Veď to vymýšľať program maličkej, keď zaznie "ja sa nudím" Ale už aj my sme objavili gumičkovanie,nakazila nás neter cez víkend. zatial tomu holduje Tinka s mladším synom, ale tuším keby sme poslali voľajaké gumičky priateľovi staršej devy ta by sa to páčilo aj jemu. :-D

Iwa, Št, 28. 08. 2014 - 23:02

Naši junáci sa nenudia, oni si robia navzájom zle - podpichujú sa a snažia sa jeden druhého vytočiť a v konečnom dôsledku vytočia mňa :-( Riešením by bolo staršieho nechať sedieť pri pc a mladšieho pri telke, ale to nechcem. No a zladiť ich úplne odlišné záujmy a nájsť vhodný kompromis... to je niekedy veľmi ťažké až nemožné. Hlavne neviem, čo so starším. Mladší sa dá nahovoriť na tvorivé aktivity, ale starší ani za nič - leda tak na pílenie dreva. Jediné rozumné, čo ho baví, je čítanie kníh. Ale potrebuje aj pohyb, že?

Kamila, Pi, 29. 08. 2014 - 09:43

Verím, že to máte "veselé".
Je skvelé, že čítajú knihy, také je v dnešnej dobe vzácnosťou. (clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama