reklama

Čokoládovo arašidové rezy

Pridal/a Kamila dňa 21. 09. 2014 - 20:56 - Recepty Kamila
Čokoládovo arašidové rezy, Nepečené zákusky, recept, Kamila

reklama

Luxusný a zároveň jednoduchý chocolate fudge cakes s arašidovým maslom. Vhodný pre ozaj výnimočné chvíle, keď potrebujete zaujať niečim netradičným. Je kus drahý, vysokokalorický, ale stojí za hriech a veľa ho nezjete. ;)

Ingrediencie
400 gramov čokoláda
1 kus kondenzované mlieko
  trocha kandizované ovocie
2 polievkové lyžice arašidové maslo
1 hrnček orechy
1 kus čokoládové tyčinky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Nad parou roztopíme nalámanú čokoládu spolu s kondenzovaným mliekom a maslom. Hneď ako je hmota hladká, čokoláda rozpustená, dáme ju dole z tepla. Pridáme posekané orechy (nemusíte), arašidové máslo. Ak je hmota príliš hustá, môžete ju zriediť trochou horúceho mlieka. Hmotu rozotrieme do plochej nádoby, alebo na tácku ( s rozmerom cca 20x28cm) na alobal. Navrch poukladáme keksíky plochou stranou dole (môžete vynechať). Stred som nechala bez nich, aby ostal bezlepkový.;) Dáme na cca 2 hodiny do chladničky. Alobal dáme opatrne dole a krájame podľa keksov.

Doplňujúce poznámky

Kandizované ovocie u nás nik nechce, tak som nedávala, ale hodí sa tam. Do pôvodného receptu išiel dokonca kandizovaný zázvor. Moja čokoláda bola horká, ale chce to mliečnu, arašidové maslo je slané, aby sa vykompenzovali, doplňali chute. Ale môžete sa aj hrať, ja som potom pridala trocha horucej šľahačky s cukrom. Ak nemáte arašidové maslo, môžete ho nahradiť obýčajným maslom, vtedy môžete použiť aj horkú čokoládu. Fantázii sa medze nekladú. Výsledok chuťou pripomína Snikers tyčinky.

Výnos
16 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

anjeli, Ne, 21. 09. 2014 - 23:34

:-O :-O :-O bóóóže :-P som si oslintala klávesnicu (blush) :-D :-D :-D toto mi nerob! Alebo urob a pošli :-D

val, Po, 22. 09. 2014 - 08:53

Kami kedy to stihas? uz mam vytlacene vsetky tvoje cokoladove torty, a teraz dalsia pecka :-D uz dva tyzdne sa chystam na svedsky jablkovy kolac (sun)

Kamila, Po, 22. 09. 2014 - 09:21

Švéedsky daj určite. No vieš ja menej upratujem, (blush) viac sa venujem koláčikom ... (giggle)

novanka, Po, 22. 09. 2014 - 20:51

fúúúúha... skúsim (y)

KOLLER, Ne, 05. 10. 2014 - 00:10

Tak teda klobuk dolu za Tvoje recepty (clap),od jedneho otca,ktory sa snazi synovi sem-tam nieco pripravit,aby ho nemal za uplneho ignoranta varenia a pecenia. :-)
Dakujem za fajn recepty,hlavne tento sa mi paci : Jablkový koláč bez cukru a pečenia. Ten urcite skusim. A osobne sa tesim,ze som sem medzi nanicmamy zabludil. (heart) (heart) (heart) (heart)

:-D

Kamila, Ne, 05. 10. 2014 - 14:05

Vitaj medzi nami dievčatami, snazím sa piecť a variť hlavne jednoducho, bo ine nezvladam. Tento recept je ozaj uzasny vo svojej jednoduchosti, akurat som sa naucila, ze musim cokoladu so salkom dat dole z tepla vcas. Ked to nestihnem tak trochu zhuste, ale to zase staci zriedit trochou horuceho mlieka, smotany. Niet nad improvizaciu. (giggle)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama