reklama

Úlohy ach tie úlohy

Kamila , 01. 10. 2014 - 19:03

reklama

Počiatočné nadšenie zo školy nás, predovšetkým našu najmladšiu, ostatných neriešim, veľmi rýchlo prešlo. Rovno sme vhupli do štádia, rozčuľovania sa a fňukania nad každou úlohou a k dotazom" "Kedy budú prázdniny?" Ak začíname úlohy robiť skôr, fňuká, že sa ešte nehrala, neoddýchla si ... KeĎ ich začínam erobiť neskôr už je unavená, ona chce spať ... Ešte sa mi asi nepodarilo vystihnúť ten správny okamih, tam bude pes zakopaný ... Pri úlohách dieťa fňuká, rozčuľuje sa ... Ak spraví chybu, vygumuje kvôli jendnému písmenku aj tri riadky. Ešteže má pero, čo sa dá gumovať. Skvelá vec. Pustila som sa do pletenia jesennej čiapky, že pri úlohach voľačo zvládnem, ale pri tých nervoch ... a pri prestávkach každú chvíľu ...

No čo narobím, Už si aj ja kladiem otázku, "Kto vymyslel úlohy?" Pritom stačí chvíľka pokojnej hlavy a nemáme čo robiť. tak idem smelo pokračovať "Som, kľudná, vyrovnaná ..." Už len dve úlohy. :-O Som zhýčkaná staršími, to som o ich učení mala tušenia len v prom ročníku. Pri štvrtom dieťati v treťom ročníku to nevyzerá až tak ružovo, aj keď aj horšie som mohla dopadnúť.

Dievčatá, ako to vyzerá s domácimi úlohami u vás?


reklama


reklama

Ariesa, St, 01. 10. 2014 - 19:23

tento rok volako nie dobre. synak zacal rozpacito. zabuda pisat ulohy, nepribali si zosity, a ked nezabudne toto, tak si zabudne poznacit ulohu. uz ma dve poznamky. to znamena + minimalne 4 upozornenia vopred, pretoze poznamka je az na tretikrat. chysta sa sam. ale samozrejme ked nema kruzky a stihame, popytam si zosity, knihy a nech mi povysvetluje co robili. a vtedy zistujem, ze hoci by mala byt taska pripravena na zajtra, ze aha, mami, nenasiel som slovencinu, asi som si nenachystal ... nemam struhatko, nedokoncil som cvicenie ... a potom pridu lutosti a usta nakrivo, pretoze ked mu to kazem dorobit, prepisat alebo cokolvek ... nestiha byt na pocitaci. a tak. nie veselo.

Kamila, Št, 02. 10. 2014 - 09:22

To mi velmi pripomina mladsieho syna. Zhruba od polky druheho rocnika som pripravu do skoly nechala na neho a tusim do stvrteho rocnika chodil s poznamkami za to co zabudol. Ucitelka bola tiez v tom, ze to ma byt v jeho rezii a pritom zakladku koncil ako premiant skoly (giggle)

ja_hodka, St, 01. 10. 2014 - 19:35

u nás zatiaľ dobre, dieťa sa snaží a dokonca sa prvej DÚ tešila (giggle) Ale na nejaké závery je ozaj priskoro. Platí ale, že akonáhle prídeme zo školy, robí si úlohy, pripravuje si zošity podľa rozvrhu, unavená nie je, lebo sa hrá po vyučovaní v družine, aj na krúžky chce chodiť, ale ešte nezačali...myslím ale, že obe sa dá považovať za oddych. Akonáhle má všetko hotové, môže sa hrať do sýtosti. Uvidíme ako bude ďalej.

Kamila, Št, 02. 10. 2014 - 21:35

To je vyborne, nech vam to takto vydrzi. (sun)

dasa_, St, 01. 10. 2014 - 20:41

No, keď hovoríš o úlohách, náš tatino pracoval včera nad projektom z dejepisu asi do druhej v noci B-] - no, však si to tiež nemusel nechať na poslednú chvíľu, keď to junior oznámil už pred dvoma týždňami, že ??? (giggle) (giggle)

Kamila, St, 01. 10. 2014 - 20:47

:-) (giggle) :-D No to ozaj nemusel robiť na poslednú chvíľu :-D, tak mu terba. To sme dopadli. B-]

sylvia30, St, 01. 10. 2014 - 20:46

Kamilka, tuším si bola u nás doma :-D
tiež mám tretiačku, úlohy a celkovo škola od samého začiatku čistá katastrofa, aj dnes bol plač, lebo.... to je jedno, vždy niečo :-P a tiež som rozmaznaná starším, je ôsmak a asi sedem rokov netuším, čo sa učí v škole (giggle) len občas podpíšem žiacku.... takže cítim s tebou, ale radu nemám - sama by som potrebovala :-*

val, St, 01. 10. 2014 - 21:27

Potesim ta moja Emca dosiahla v nedelu rekord ulohy si zacala robit o 10 a skoncila poobede o 17 (rofl) (rofl) mala medzitym obed a robila vsetko preto aby ich nerobila, klasika hladna, smadna, wcko no mamamia a to je piatacka. Tak ju nechavam nech sa vydusi, sTamcou je to lahsie akurat musim kontrolovat pravopis lebo chyby robi neuveritelne, v slove šije napise trvde y, takze piseme ulohy, trenujeme pravopis kazdy den pise 4 vety alebo 10 slov. Takze bojujeme aj my (sun)

dasa_, St, 01. 10. 2014 - 21:34

No, pravopis, u nas hotová katastrofa. A písať diktáty na náš podnet? Absolútna potupa.
Našťastie prišla múdra pani učiteľka a nariadila, že každy pondelok musia do školy priniest diktát, čo nadiktovali rodičia. minulý rok to bolo 5 viet, tento rok sme skočili na 8 viet. A tak sa diktát písať musí a nie je to vina rodičov B-] B-]
Priznám sa, keď z nejakého dôvodu nestíhame, tak tie vety iba opíše z knihy diktátov.

Ariesa, St, 01. 10. 2014 - 21:49

dostat nieco prikazom od ucitelky je vzdy ine ako ked si mama zmysli precvicovat :-D (y)

my sme dnes na rodicku ziadali, aby nam pani ucitelka spravila zoznam povinneho citania. minuly rok mali druhaci precitat 11 knih. zoznam, datumy a vzor na spracovanie. a deti ficali. tento rok, tretiaci - ze mame pokracovat v citatelskom denniku. knihy vybrat, terminy nie su ... no mame z toho viaceri zimomriavky, ze ako ideme presadit citanie (giggle) ;-) tak sme si vyziadali malu pomoc, aspon nejaky preslov pred ziakmi, ze ake su poziadavky (giggle)

val, Št, 02. 10. 2014 - 08:56

U nas je to ozaj nevyshnutnost ziadna ucitelka to nechcela ale bohuzial pravopis jej nejde, dokonca aj vybrane slova pise s makkym i, dokonca vynechava aj pismenka v slovach. Vsetko kvoli tomu ze sa ponahla a nesustredi, lebo ma dni ked jej to ide a donesie cvicenie alebo diktat bez chyby.

Citanie je dalsia kapitola, chodim s nimi do kniznice, chodia aj zo skoly, starsia cita neuveritelne vela, zato Tamca nic moc, riesim to tak, ze si knihy vybera sama zaklad su obrazky a velke pismena, takze aspon nieco (sun)

Iwa, St, 01. 10. 2014 - 21:37

Toto, akoby si u nás bola :-O O staršom ani neviem, ten len žiacku nosí podpisovať. Teší ma, že náš mladší nie je jediný, čo fňuká nad úlohami. Niekedy ich radšej nekontrolujem, lebo viem, že by som nemala síl stáť nad ním a opravovať spolu s ním bez toho, aby som ho neprizabila :-P čakám na výsledok testov, či má dysgrafiu alebo nie. Ak áno, budem sa na ňu vyhovárať, ak ju nemá, tak ho budem buzerovať. No, neviem nájsť takú strednú cestu... buď nech je to pekne, aj dobre (vie aj takú úlohu napísať) alebo teda nech to je ako chce. Bože, keby ste vedeli, ako ma trháááááá, keď vidím tie jeho gramatické chyby. Keď sa ho opýtam, aké I/Y sa píše niekde, na 90% povie správne, ale napíše zle ;-(
A to ešte prídu vybrané slová, Kamilka, teš sa :-P
PS: Poraďte nejaký dobrý čaj na nervy B-]

bigmama, St, 01. 10. 2014 - 22:16

Iwa, sestrina dcera ma to iste, y,i ti odrecituje, ale ked ich ma napisat, tak 99.9% ich napise opacne, ona ma potvrdenu dysgrafiu, ale jej slovencinarka jej veselo znamkuje diktaty, minuly rok tri 5 z jedneho diktatu!!!
Tak drzim palce, ak sa potvrdi dysgrafia, aby ste natrafili na dobru pedagogicku (sun)
caj nepoznam, pila som kamilkovy, ale ze by ma ukludnoval sa neda povedat, pockam aj ja na rady sotatnych dievcat ;-) ja budemm usiet pit konsku davku B-]

Iwa, St, 01. 10. 2014 - 23:00

Učiteľku má asi jednu z najlepších na svete (y) iná by ho aj prepadnúť možno nechala, táto z neho vytiahne aj to, čo mladý muž netuší, že vie - ja som veľmi rada, že má práve ju.

sylvia30, St, 01. 10. 2014 - 23:14

Naša včera priniesla v slovníčku odpísaný text, že idú na dopravné ihrisko. V každej vete minimálne 3 chyby - dĺžne pre ňu neexistujú, mäkčene detto, y/i od buka do buka :-O . Ona doma ani odpis neurobí bez chyby. Vlani sme doma cez týždeň každý deň písali krátky diktát, ale nemalo to žiadny efekt, len ma to nenormálne vyčerpávalo - asi si tiež kúpim čaj na nervy (rofl)

Iwa, Št, 02. 10. 2014 - 09:32

Daj jej spraviť testy, či nemá dysgrafiu. Náš malý tiež odpis neurobí dobre, diktáty mu idú lepšie, aj keď ani to nie je bohviečo :-P A čo mi vravela špeciálna pedagogička, aj keď z 10 slov napíše 1 správne, treba pochváliť a tých 9 zlých si nevšímať v hodnotení, ale na druhej strane, dať ich dieťaťu napísať správne, aby sa mu ten zlý tvar nezafixoval (treba ho napísať viackrát). Kvôli tomu, aby nechytali z toho mindráky.
Teraz som začala študovať toto tu http://www.ako-sa-naucit-skor.com/poruchy-ucenia.html Sú tam veci vysvetlené jednoduchšie, ako v odborných článkoch. A chystám sa aj na tie pamäťové techniky, to aj ja potrebujem.

majas, Št, 02. 10. 2014 - 12:30

No moja je už v 7., a presne tak to vyzerá od 1. ročníka, ani odpis bez chyby, ani domáce diktáty, či opravy nepomohli, stále sa trápime s učením. Nemá žiadnu dis.., len nepozornosť a ja by som povedala lenivosť, nezáujem o učenie. :-(

sylvia30, Št, 02. 10. 2014 - 19:41

ja sa tiež tohto obávam, ona má školu vyslovene "v paži", ja hovorím, že je lajdáčka - ju škola absolútne netankuje, ale hodím v práci reč s našimi psychologičkami, prípadne zavolám do CPPPaP a uvidím, čo ďalej - každopádne vďaka za rady

bigmama, St, 01. 10. 2014 - 22:10

no, my mame "prvaka", takze zaciname citat a pisat, ale nie stylom ako u nas, tu sa citaju cele vety, pisu cele slova, lebo pismenka robia uz v skolke, aj ked to nie je nejako systematicky, ale abecedu poznaju uz zo skolky...
ulohy, tiez sa snazim presvedcit, ze cim skor urobime, tym skor sa moze hrat, tu vyzdvihujem deti zo skoly o pol stvrtej a v ponedelok o pol piatej ,tie dni su dlhe, uznavam, ale co s tym ja narobim? Takze, plac, fnukanie a robenie do jedu, ma cvicny zosit, kde si precvici slova a potom pise nacisto, minule tak odporne pisal do cvicneho zosita, ze som to vzdala a hovorim, ja si nervy zrat nebudem, napis to nacisto, hnusoba jedna, tak to pekne napisal, to naschval, aby mi dokazal, ze on cvicny zosit nepotrebuje...
citanie, ked sa zatne a zacne fnukat, ze on sa chce hrat, penim...tolko som to s nim citala, ze som musela poslat jeho mladsiu sestru prec, lebo ta uz doplnovala text skor, ako to on precital!!!! ta uz to vedela naspamat a on to stale nevedel precitat (blush)
minule sme skusali spocitavanie, v celku v pohode, len schovava prsty, aby som nevidela, ze rata na prstoch (giggle) tak dve cisla mu isli, tak sme presli na tri: hovorim mu: mas jednu ceresnu, tri jablka a dve hrusky, kolko mas dokopy ovocia. rozmysla, rata v duchu, na prstoch, jeho mladsia sestra zahlasi: 4, 6! Uplna nahoda, ale trafila sa (giggle) (rofl) Som bola mrtva a vcera sa pytam tak do eteru, kolko je dve a dve? Syn sa zamysli a mala zasa hlesne 4!!! Syn sa na nu otoci: Charlotte!!!! mama sa pytala mna (rofl) Tak mu hovorim, nech sa nerozculuje, ze sa iba nahodou trafila jeho sestra, opat jej to raz vyslo (giggle) Text zo zaciatku skolskeho roka si pamata este stale drobec (giggle) (rofl) Bude doplnat slova jedna radost! Dufam, ze jej to vydrzi az do skoly, lebo asi dalsieho takeho ufnukanca nad ulohami uz asi nerozchodim a skoncim vo vazeni za tazke ublizenie na zdravi blizkej maloletej osoby, mam problem to rozdychat, tie jeho fnukania a vysvetlenie, ze za pol hodinu to mas hotove a potom sa mozes hrat az do vecera nejak pada na hluche usi...
Takze, aj u nas boje, lepsi sa to, ale este stale su dni, ked ratam do milion!!!! (giggle)

Kamila, Št, 02. 10. 2014 - 08:44

Tak to mate ozaj vesele, miestami mi to pripomina moju devu. Pointa, robota na 10 minút a cirkus na hodinu. (giggle)
Inak oni mali povolene vyponahat si prstami dost dlho. Dokonca este v druhom rocniku si sem tam vypomahala, co som sa uz aj rozculovalla.
Charlota je ozaj sikovna, myslim, ze striela na istotu. (y)

bigmama, Št, 02. 10. 2014 - 21:45

No, neviem, ci striela na istotu, ale striela, teraz uz mi ukaze 4 prsty (giggle) :-D (rofl) akoze, co furt otravujes?!
ked si otvori noviny, alebo nejaky katalog, tak cita tak, ze hovori cisla (rofl) namiesto A, B... hovori, 3, 2, 6,.... tak som sa rehnila, truba moja mala (giggle) ma v tom gulas, cisla, pismena, vsetko jedno (giggle)

Kamila, Št, 02. 10. 2014 - 21:50

Začiatky sú ťažké, ale ide na to dobre, len ty sa do toho nerozumieš. (giggle)

bigmama, Št, 02. 10. 2014 - 22:21

no vidis, to ma nenapadlo, ze ja v tom mam gulas (giggle)

crystall, Št, 02. 10. 2014 - 10:22

Čo ja viem, ja som dáko spokojná alebo pokojná? Čo je lepšie?

U nás si prvý stupeň robí úlohy v škole (po dohode s rodičmi), čo mi plne vyhovuje, lebo 2x do týždňa prichádzame domov o 20:15, kým ich uložím je aj 21:00 a to je ten lepší čas. Akože od rána 7:30 vyrážame a prídeme navečer. A ráno utekáme na nultú hodinu. To len prehodí/me podľa rozvrhu, ale gro úloh má spravené zo školy, tým pádom, ak by bolo treba niečo prejsť, tak odložím obdeň, alebo cez víkend a milerada to prenechám MM.

Staršieho teda neriešim, ten si zodpovedá sám a prváčka je tým pádom vyriešená. Jasné, že to nie je ideálne, tiež sme voľakedy o 21:00, keď som ju ukladala strihali písmenká štýlom, strihá celá rodina, ale je to o mne, aby som si to skontrolovala. A viem, že dvakrát od septembra vstala ráno o 6:00 a do siedmej robila nejaké úlohy, ktoré nestihla. Nieže nestihla, zabudla to v rámci voľného času spraviť, tak som sa nechutne prísne nebavila, pretože si je zodpovedná za svoje úlohy a keďže nechcela prísť bez úloh, tak ranná vlastná iniciatíva to istila. Myslím si, že odvtedy už ranné úlohy neboli.

Ja neviem, buď som taká prísna alebo devastačná (blush) , ale má na to vyčlenený čas, aj môj čas, kedy som k dispozícii, keď to nestihne, smola, pôjde bez úloh alebo s tým, čo má a nech si to zodpovie aj pred pani učiteľkou. Ono sa to nedá rozdeliť medzi troch v jeden rovnaký čas a takisto ako ja mám svoje povinnosti, majú aj oni svoje povinnosti voči nám a škole a zodpovednosť k sebe. Bodka.

Veľká motivácia je večerné čítanie z knižky. Teraz čítame Maťka a Kubka a prekladám to Čapkovými Rozprávkami o psíčkovi a mačičke. Jednak to naťahuje čas, je nám jasné, ale je to krásna chvíľa takej večernej intimity, čítania, rozprávania, uzavretia toho dňa. Keď im to stojí za to, švihať a snažiť sa, som milerada k dispozícii a taká som spokojná a pokojná. :-)

Kamila, Št, 02. 10. 2014 - 10:50

Joj ta ty si aká šikovná. (giggle) :-D (rofl) Z núdze cnosť máš to veselé,a le ako kukám s prehľado zvládaš.
Verím, že keby som moju nechala spraviť úlohy v družine za 15 minút ma hotovo. Len ju vyberám skôr. Že by som to zmenila ?(giggle)

crystall, Št, 02. 10. 2014 - 15:23

Vyskúšaj, to je to najmenej. (giggle)

Ja si radšej počkám za dverami, kým dorobia úlohy, bo do večera dlhá doba a u nás môže prísť 1000 vecí, prečo by to neskôr nešlo, alias únava, nepohoda, sestra ju pravdepodobne týra počas robenia úloh...

:-)

balalajka, Št, 02. 10. 2014 - 12:47

Ha! Druhý stupeň! Som si len myslela, že konečne len s druhákom sa učiť budem. Prd makový!!!
Včera 3 hodiny sme sa učili!!!
Ale zas musím povedať, že angličtinu si pekne zopakovávam, biológiu mám rada (rofl) a slohy na slovenčinu tiež milujem (rofl) . Dúfam, že dnes dostanem za tú úlohu jednotku :-P .
Ja si fakt nepamätám, že by mama so mnou robila toľko úloh, i keď mi hovorí, že robila :-P :-P :-P .

A ako písala Daška - aj u nás robí projekt občas celá rodina. Naposledy v nedeľu robil starý tato, keď mali písať o svojom detstve a porovnať s detstvom vnukom - či to malo byť naopak? :-)

Kamila, Št, 02. 10. 2014 - 12:55

Ta ty aká múdra budeš. (giggle) :-D (rofl) So mnou sa nik neučil a tu som, so starsim tiez nie a miestami to dopadlo rozpacito, ale pri malickej si to uzijem asi aj za ostatnych. :-)

balalajka, Pi, 03. 10. 2014 - 09:03

Ja som si predsavzala, že moje dieťa bude mať dobré známky. Aj moje dieťa si to predsavzalo. A pretože "dobre je za 3", tak sa mu darí :-| .
Ale on až tak svieti, keď prídem domov, že ideme sa učiť.
Ale viem, kde robím chybu. Ja mu to totiž nevtĺkam do hlavy, ale že "učenie hrou". Tak preto sa tak z toho teší.
Ale aspoň som si zas oprášila vedomosti o informatike a informačných technológiách a prevode AC/DC .... a ma tak napadlo https://www.youtube.com/watch?v=YJQp7Id2ywE ... aspoň som si pripomenula niečo iné :-D
... a Slnečná sústava má vyše 150 mesiacov (rofl) ....

dasa_, Št, 02. 10. 2014 - 13:37

Hmm, ja som zo slohov furt dostávala dvojky, lebo synáčik nedokázal bez chyby opísať B-] Ale naposledy som už vyhlásila, že keď nebude jednotka, už viac nepíšem.

Mmch, už som to tu raz písala - mali sme veľké rodinné stretnutie, cez 4 generácie a cca 90 ľudí. A tam sa zrazu ukázalo, že aj moja mama písavala slohy za svoje sesternice. A zase iné jej sesternice písali ďalším z rodiny. To hovorím o 60-tych rokoch, takže nič nové pod slnkom - história sa opakuje :-D

Kamila, Št, 02. 10. 2014 - 14:36

(giggle) :-D (rofl), to k tým dvojkam. (hug) Inak sila take velke rodinne stretnutie. (clap)

balalajka, Pi, 03. 10. 2014 - 09:05

DNA je strašná potvora - nielen farba očí, tvar nosa, uší a brady sa dedí, ale aj písanie slohov :-D .

Lenka R, Št, 02. 10. 2014 - 14:56

Ja som mala šťastie, chalani chodili do experimentálnej školy / prvý stupeň / úlohy nemali a celé učenie bolo takou hravou rozprávkovou formou , na začiatku mali projekt napríklad Kráľovstvo zrkadiel - a všetko sa odvíjalo okolo témy zrkadiel, za splnené úlohy / písanie, čítanie, matematika alebo hocičo iné/ dostávali črepinky do zrkadielka a tie si doň nalepovali a pointa bola , že čím viac črepiniek vlepia do zrkadielka tým viac budú vidieť, tým pádom vedieť a budú múdrejší :-) Bolo to milé a deti to bavilo. A druhý syn mal zase Cestičku k poznaniu. Okolo triedy bol na stene veľký papier , detičky tam mali k svojmu menu vyznačenú cestičku a pani učiteľka im dávala na tú cestičku odtlačky krôčikov /stôp/ rôzne farby, za každý predmet inú , ale ako napredovali tak tých krôčikov bolo stále viac ... pamätám si , že syn keď bol chorý bol nešťastný , že nepôjde do školy , že aby ho niekto nepredbehol :-D
Ale čo bolo super , neriešili sme domáce úlohy , oni všetko robili v škole. Dokonca nemali ani klasické rady lavíc v triede, sedeli dookola, každý na každého videl, takže nikto sa neotáčal a nerušil, nemali zvonenie , to pani učiteľka posúdila podľa detí , či im treba dať už pauzu . Mne sa tento projekt veľmi páčil, niektorí rodičia mali výhrady, že či sa deti naučia všetko čo majú , takýmto netradičným spôsobom. Ale naučili, obaja po základke chodili na matematické gymnázium a nemali žiadne medzery , naopak, myslím,že boli skôr vpredu , čo sa týka vedomostí. Faktom je , že decká to bavilo, neboli v strese a podporovalo to u nich hlavne súťaživosť a spoluprácu, empatiu atď. A my sme ako rodičia boli ušetrení stresov tiež . Na druhom stupni a gymnáziu , keď boli , tak som sa viac menej na rodičovskom dozvedela, že čo sa učia a čo robili. Naučili sa byť samostatní natoľko, že som sa nemusela starať.

Kamila, Št, 02. 10. 2014 - 15:03

Jej to znie úžasne, aj ja chcem takú školu. Viem, že voľačo otvarali aj KE len na opacnom konci mesta a uz niei zadarmo. Keby bolo blizsie velmi uvazujem, len my uz do mesta mame daleko.

Lenka R, Št, 02. 10. 2014 - 15:18

Bolo to zadarmo , tento systém sa myslím volal integrovaný systém vyučovania. Filozofia bola taká, že keď sú deti v pohode, tak využívajú väčšiu kapacitu mozgu ako bežne, učia sa rýchlejšie a bez stresu. Pamätám si , že mali aj také pravidlá asertívneho správania, ako spolupráca, pomáhať si, nevysmievať sa , pravdovravnosť a už si nepamätám čo všetko. Fungovalo to roky, ale teraz je to vraj už zrušené , čo je škoda, bol to dobrý nápad.

crystall, Št, 02. 10. 2014 - 15:26

Si spomínam, ako som na výstupnú minuloročnú dusila syna tri hodiny s angličtinou, preopakovali sme celý polrok a to som myslela, že hodina bude stačiť, ale tak nejak sme sa zaťali.

Záver bol najlepší, som to zavrela, tresla som mu po hlave (symbolicky), že zajtra chcem vidieť jednotku.

A deco moje chápavé sa spýtalo:
- A ty niečo z toho vieš, maminka?

Ja????
Nie, neviem. (blush) (blush) (blush)

Syn:
- No, vidíš! Ani ja!

Hneď ma dvihlo o pol metra, lebo už sa mi fakt do tej angliny nechcelo. Ale tú jednotku doniesol. (giggle)

Kamila, Št, 02. 10. 2014 - 17:23

(giggle) :-D (rofl) niet nad hapyend (sun)

balalajka, Pi, 03. 10. 2014 - 09:07

(rofl) (rofl) (rofl)
Mňa včera decko sväto sväte presvedčalo, že retiazka je hacklace.
Tak som ho v tom nechala. To zas bude známka ....

aramana, Št, 02. 10. 2014 - 21:43

...juj, k učeniu s prvákom, druhákom nemôžem nič napísať...ešte teraz mi je hnusne keď si spomeniem ako sme sa s malým bili a to doslova...keby v tej dobe bol internet bežný, keby v tej dobe som tušila že existujú nejaké poruchy učenia, keby hneď od začiatku mal normálnu učiteľku a nie trúbu ktorá ma navádzala na to, že musím na neho zatlačiť...
(hug) (hug) (hug) nuž len sa držte (y)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama