reklama

My Vianoce prajeme štastné

Kamila , 08. 10. 2014 - 18:10

reklama

Viem, že ešte len jeseň ohlasuje svoj príchod. V korunách stromov miestami zasvieti žltá, alebo červená ... Aj zlatý dážď sa sem tam na zem spustí, chlad na nás voľajaký prichádza.... Už pomaly nič nerobím, len si rukavice k počítaču naháňam, bo neviem, kde som si ich zložila... (blush)

No u nás doma sa už vo veľkom aj zvianočnieva, nielen v obchodných centrách. Čo my sme včerajší? (giggle) Naša najmladšia už v júni o dušu na klavíri vyhrávala Tichú noc, alebo sa o to aspoň pokúšala. Teraz k tomu pridala nový repertoár, Rolničky a Wish you Merry Christmas, dokonca so sprievodným slovenským textom.
Keď sa náhodou nepokúša tieto skladby viac či menej úspešne zahrať, tak si ich pospevuje. A keď náhodou stíchne, tak si ich pobrukujem ja. (giggle) :-D (rofl)
Inak všetci doma zdraví. (blush)Už sa ma chalani pýtali, prečo máme stále vianočnú girlandu so zvončekmi od mamamati na stene. No aby sme boli pripravený na Vianoce a Lenkine zvončeky z pedigu sú tak krásne. :-)

Po včerajšom hektickom dni, sa mi dnes dostalo pozastavenia sa. Skoro trištvrte hodiny som čakala svoje dieťa, kým skončí hudobnú. Akosi sme sa s učiteľkou pred dvoma týždňami, keď mi oznamovala, že táto hodina bude dlhšia, nepochopili. Po pol hodine stánia pred dverami, som už rozmýšľala, či ozaj moje dieťa je dnu, či dávno neskončila a nevybrala sa voľakde do sveta. Keď tu zrazu z miestnosti zazneli Rolničky. Hneď som vedela, že sme doma a moje dieťa je tam, kde má byť. :-) Cestou domov som si ešte vypočula šmolkovskú verziu rolničiek. Bez debaty, my sa na Vianoce veľmi zodpovedne pripravujeme. (giggle) :-D (rofl)
Dotaz na adus: "Už sa vytešuješ na Vianoce?"

Pre ostatné devy mám malý dotaz. Podľa čoho si vy spoznáte svoje dieťa? Čo je pre vaše ratolesti typické? Aká vášeň, mini úchylka? (sun)


reklama


reklama

Tangy, St, 08. 10. 2014 - 18:57

Priznam sa, ze ja uz mam kupeny a zabaleny jeden vianocny darcek a salonky, ale tie ocividne do Vianoc nevydrzia. Mam premyslene, co komu darovat a niektore veci uz aj objednane alebo vyhliadnute. Vlastne mam uz takymto sposobom vybavenu celu rodinu okrem deti, tym pojdeme nieco vybrat spolu s MM. Dcerka sniva o kolobezke, syn ma vyhliadnute lego. Robim to tak kazdy rok, lebo ak by som kupovala vsetky darceky naraz, bola by to velka financna zataz. Zatial som v obchodoch vianocny tovar a vyzdobu nepostrehla, s detmi vyrezavame tekvice, zbierame gastany a sipky. No a ako si spoznam deti? Tak prinajmensom najstarsi sa neda prepocut, je ukecany, pusa sa mu nezastavi a nepovie len to, co nevie. ;-) (giggle)

Kamila, St, 08. 10. 2014 - 19:04

Šikovná si. :-) Výzdobu som v obchode ešte nevidela, ale kolekcie, salónky, Mikulášov a adventné kalendáre už áno. Ukecaný mladý muž to je zážitok. :-)

Tangy, St, 08. 10. 2014 - 19:11

To teda je, hlavne, ked sa potrebujem s niekym na niecom dohodnut alebo porozpravat a on nam do toho mudruje, ako aj dnes u lekara.

bigmama, St, 08. 10. 2014 - 21:06

Vianoce?! nestras, u nas vsetko v hesle, nejako bolo, nejako bude a kupujem darceky 24 rano, lebo posledne roky som musela cakat, ci zostanu nejake financie, aby sme mohli nieco aspon detom kupit, my "stari" sme neposluchali, tak darceky nam uz pere noel nenosi (giggle) drahy, ten nema problem, ten by nakupil, aj na splatky, ja si to zasa vzdy odpochodujem, chodim, pozeram, porovnavam, rozmyslam, co by sa mohlo pacit, co by sa hodilo...atd
moje deti, vsetky tri maju jednu spolocnu uchylku....pomamili sa, usta sa im nezastavia, ako je den dlhy (rofl) (giggle) najmladsie keca este aj zo spanku (giggle)
najmladsie dieta spoznam podla toho, ze ked sa naklada jest, tak prva krici, ja chcem mäsooooooo!!!! zemiaky eeeeeeh!
najstarsia, ja chcem zemiaky, mäso eeeeeeh!!!! a dalej stale spieva, ako operna spevacka, niekedy sa to neda nazvat spevom, ale skrekom ;-) (giggle)
a syn, ten je velky imitator zvukov masin (traktory, kamiony pri cuvani, miesacku vedel tak napodobnit, ze som si myslela, ze sused betonuje rano o 6tej (giggle) a to moje dieta sa hralo v izbe)

Kamila, St, 08. 10. 2014 - 21:30

No aspon usetris,jednemu das maso, druhemu zemiaky, dvom staci jedna porcia? Ci to chcu asi dvojnasobnu davku. :-)
Radost, ked tri deti hucia jedno cez tretie, mne staci ked huci jedna. (sun)

Ariesa, Št, 09. 10. 2014 - 07:59

peknu jesen si uzivame, jasterice na skalach nahaname a po kolena sme od blata a inych hnedych veci. psickarom a ani "vencenym" konikom sa niekedy neda vyhnut. vianoce este daleko.

a spoznam :-D . doma riso kreslil rad, no v skolke MUSEL a tak zacal strajkovat. ach po kom je to dieta take zatate (blush) :-D . a tak sice bol obrazok, ale iny. vacsinou aj k teme, aj techniku dodrzal, ale vykecal si to nejak, zdovodnil a potom neviem ci sa mi ucitelky stazovali, ci sa tiez zabavali, ked mi vysvetlovali ako sa dopatral k myslienke a zrealizoval ju. ja som sa kazdopadne bavila (giggle) . ked nemudruje na papieri, mudruje ustami. niekedy sa nosim ako pav, inokedy sa tvarim, ze to "najmudrejsie na svete" nepoznam. ;-)

Kamila, Št, 09. 10. 2014 - 09:15

Vy ste šikovní, máte tam hore viac slniečka ako my? Či ani nie, keď spomínaš to blato? :-) To slnko mi kus chýba, snáď si ho ešte užijeme.
Tvoj syn sa nestratí, nehrozí mu asi žiadne splynutie s davom. (giggle) :-D (rofl)

crystall, Št, 09. 10. 2014 - 09:02

Priznávam, že vo veľkom markete som nebola cca 2 týždne a to fičalo, ak som správne zaregistrovala, Dušičky.

vianočné som určite nepostrehla.

Ale ďakujem za pripomenutie. Deti už napísali Ježiškovi, niežeby boli takí hyperaktívni, ale prostredná mala v septembri narodeniny a dostala vytúženú kolobežku, tak tí ´další dvaja skrátka MUSIA tiež mať. Drobec chce ružovú a syn potrebuje, aby mala veľké kolieska. Ja som spokojná, miesto blbín, aspoň praktické veci.

Poznávacie znamenie mojich detí sú kolobežky. Syn jednu profi vydral, teraz má chudera 4 roky, nabehal na nej km do aleluja, už na nej nedrží ani matička a malinká podedila po tých dvoch, lenže... aktívny to brat jej z tade zobral voľajáke ložisko a prehodil si to do svojej, tak oni síce kolobežkujú, ale občas sa im to sklapne a padnú na držku. Najlepšie posledne na prechode pre chodcov - synovi, tak mu treba. Chcel opraviť jednu a pokazil dve.

Milujem kolobežky pre ich spratnosť, skladnosť a praktickosť. Hodím do auta, deco sa premiestňuje po meste, hodí do šatne, všade ich so sebou berieme a zaberú minimum miesta. Do prímestského a mestskej síce platí za kolobežku ako za batožinu, ale sklopí, hodí na chrbát a paráda život.

Po mobiloch pre deti ( v našom prípade ich musia mať), radím kolobežku na druhé miesto ako praktickú vec, bez ktorej sa nedá existovať.

Asi som odpovedala aj na poznávacie znamenie.

Inak fičíme na šípkach, tie sme už nazbierali, ešte chodíme na huby a naháňam rodinu, bo potrebujem šišky na dekorácie, keď budú pod snehom bude neskoro. A vždy mi povedia, že nabudúce a nabudúce zas, že nabudúce a tak stále dokola.
Ja to zbierať nemienim, ja budem dekorovať. (blush)
A tak.

Kamila, Št, 09. 10. 2014 - 09:12

Waw, ta vy ste akí kolobežakári. (clap) (y) (clap) Aj hubári a šípkari ..., keby ešte po lese mohli kolobžkovať, asi by už nič neodkladali na neskôr. (giggle) Som zvedavá na dekorácie.

val, Št, 09. 10. 2014 - 10:06

Tak si ma vydesila vianocami (giggle) ja sa tesim na kratku dovcu do Tatier o dva tyzdne, na vianoce mi ani nenapadlo pomysliet. Deti vcera dostali nove saday gumiciek tak mozno najdu aj pod stromcekom, snad este nejake lego a cacky, mozno oblecko. My dospeli si darceky nedavame, bratovi nieco este vymyslim (sun)

U nas sa riesi oblecenie vo velkom. Predvcerom sa Tamara rozhodla vziat si kratasy na traky do skoly, kedze nemali zapinanie tak to poriesila po svojom, vystrila si do trakov dierky (rofl) (rofl) (rofl)

Inak mna skor ako darceky a vyzdoba chyta pecenie vianocneho peciva (giggle)

Kamila, Št, 09. 10. 2014 - 10:12

Dovolenka v Tatroch aj ja chcem.
Dieta mas vynaliezave. (y)
Vianocné pečivo, však na také je vždy vhodná chvíľa. (giggle) :-D (rofl) Zje sa môžeš piecť nanovo a neustále. každý deň budú zas Vianoce. (sun)

adus, Št, 09. 10. 2014 - 12:43

Jasnéééééé, už mám predstavu, v akých farbách bude adventný veniec, myslím, že aj viem, aký adventný kalendár urobím t.r. deťom a už som začala aj s výrobou dekorácií. Aj byx som fotku pridala, ale akosi tu nevidím ten izé, ktorým som to zvykla pripájať....
Ale dal som do fotogalérie, môžete si kuknúť tutok:
http://www.nanicmama.sme.sk/obrazky-ku-clankom/anjelici-vzor-2014

Kamila, Št, 09. 10. 2014 - 13:11

Krásni anjelici, ty nikdy nesklames. :-) To si dobra, ked aj adventak mas premysleny. (y)
S obrazkami je to teraz chvilu problem, mame novy obrazkovy modul kvoli prechodu na Drupal7 a to ti je s obrazkami taká sranda, ze chvilu budemem asi leni mprovizovat. Dakujem za trpezlivot

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama