reklama

Ako sa revanšovať?

sabynecka , 11. 11. 2014 - 10:05

reklama

Ahojte, dievčatá. Poprosila by som vás o názor na vec :-)
Máme 1,5ročné dieťa, bývame s manželom vo vlastnom dome. Moji rodičia bývajú od nás asi 15km, takže dosť často k nim chodíme cez víkendy na návštevu. Prípadne niekedy v sobotu vodíme malého k nim na celý deň, keď potrebujeme s mužom robiť niečo, čo sa s malým dieťaťom nedá robiť (rekonštruujeme si dom). Prípadne, ak cez týždeň potrebujem niečo vybavovať a nechcem "vláčiť" malého po meste a mama má v práci voľno, tak príde ona ku nám a postráži ho.
Svokrovci bývajú cca 90km od nás. Majú to dosť ďaleko, takže ku nám chodia tak raz za štvrťrok, ostanú na noc, ale väčšinou chodíme mi ku nim. Keď ideme tam, tak chodíme v piatok podvečer a vraciame sa v nedeľu podvečer. Chodíme tak každý 3-4 víkend.
Svokrovci sú obaja dôchodcovia a majú ešte doma vysokoškoláčku (mladšiu mužovu sestru), žijú z dôchodku, financujú veľký dom. Ide o to - keď sme tam, tak sa vlastne celé dva dni prestravujeme tam (2 dospelí a dieťa) a ešte keď ideme domov nabalia nám tašky kadečoho :-). A svokra si vždy robí starosti a varí viac chodov. Príde mi to ako určitý zásah do ich rozpočtu. Keď tam ideme, tak vždy doma upečiem nejaký koláč a donesiem tam, prípadne kávu, ovocie. Príde mi to aj tak nejak málo za pohostenie, čo dostávame tam.
Viem, že oni tak na to nepozerajú, ale aj tak vždy mám akýsi divný pocit.
Ako to vidíte vy? Ako by ste robili vy?
Ďakujem a prajem pekný deň.
:-)


reklama


reklama

Dzeny, Ut, 11. 11. 2014 - 10:13

Ahoj, sabynecka:) Čo si ja pamätám, tak každá návšteva u mojich starých rodičov a rodičov znamenala, že jedlo a jedlo:))) To, že stará mama nám nabalila jedlo, to, že moja mama vždy mne nabalí jedlo, to je rodinný folklór, ktorý neriešim, akceptujem to.
Keďže sme k starej mame chodili niekedy aj dve rodiny (4 dospelí a 4 deti) naraz, tak to rodičia riešili tak, že doniesli z domu mäso, zeleninu zo záhrady, zaváraniny a podobne.
Stará mama síce urobila strašný nákup, aby nás nachovala, ale jej deti jej doniesli toľko zásob, že to nepocítila. Ak máš pocit, že vaše návštevy sú pre svokrovcov záťaž (možno je to len tvoj pocit), tak by som riešila tak, že by som k nim prišla s nákupom potravín.

púpavienka, Ut, 11. 11. 2014 - 14:13

Tak ako píše Dzeny patrí to k rodičom vo väčšine prípadov, ak máš na to tak sa revanšuj tým ale ja by som radšej povedala urob im radosť tým že im kúpiš niečo čo potrebujú - nemyslím ako dar k nejakému sviatku, lebo to by sa snažili vrátiť.
Ak nechovajú nijaké úžitkové zvierata tak by som kúpila mäso aj ked by som to urobila po dohode s nimi. Jednoducho im povedala to čo si napísala nám.
Verím že to nerobia preto aby ste sa im revanšovali, lebo to nie je najlepšie a tak aj ty ak im niečo dáš, daj to preto že chceš a nečakaj nič za to.

gueva, Ut, 11. 11. 2014 - 15:09

Snáď ti nič nebráni priniesť mäso, balík minerálok či iných nápojov, veľké balenie cukru, oleja, kávu, ovocie...(doplň podľa potreby). Vyložiť to tam a hotovo. Povedať priniesli sme, lebo sa tu stravujeme.

Klaudia17, Ut, 11. 11. 2014 - 15:13

gueva (y) (y) (y)

aramana, Ut, 11. 11. 2014 - 20:14

:-) :-) keby som ja spravila u mojich rodičov to, čo píše gueva, poženú ma zasranou metlou a to nepreháňam (giggle) doniesť kusok už napečeného koláčika, to áno ale nič viac...presne ako píše Dzeny, rodinný folklór ktorý neriešim lebo sa nedá :-)
A ty si tiež nerob z toho hlavu.Prečo si myslíš že každý človek čaká za niečo odplatu - revanš?Keby nemali z čoho, nechceli...nedajú.Nerieš to a teš sa (y)

modrypondelok, Št, 13. 11. 2014 - 14:50

Myslim, ze je celkom logicke, ked tofunguje tak akio to funguje, urobit svokrovcom / alebo aj rodicom- ked to tak funguje/ vacsi nakup- t.j. vody, mlieka, cukor, muku ,nieco do mrazaku- masko, nejake ovocie, ci zeleninu.
Jednak ich to odbremeni financne a jednak od namahy, tramacat sa po obchodoch.

margesimpson, So, 15. 11. 2014 - 18:41

No, ono nemusi varit len svokra, vsakze (giggle)
ja to robim nasledovne. Vzdy ked prideme k nasim, donesiem im nejake kvalitne potraviny a nakecam, ze som vystihla super akcie, za polovicu a u nich predsa za taku cenu nezozenu (rofl) . Takisto v sobotu varim ja, rano vstanem, nasadim maminu do auta a ide sa na nakup surovin na obed. Popri tom samozrejme do kosika naskacu aj ine veci. U svokry sa varit neda, ona je kucharka, tam by to bola urazka. Tak to riesim takisto dovozom "super akciovych potravin a drogerie", pripadne roznymi specialitami, ktore doma standardne nemaju a maju ich radi (trebars parmezan, domaca slanina a bryndza na halusky, domace jaternice, prosciutto, rakuske pracie prasky, bio kozmetika, pistacie atd atd.)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama