reklama

Čokoládový srnčí chrbát

Pridal/a Kamila dňa 28. 11. 2014 - 11:32 - Recepty Kamila
Čokoládový srnčí chrbát, Nepečené zákusky, recept, Kamila

Kamila | Čokoládový srnčí chrbát


reklama

Recept s fotopostupom na netradičný sladký srnčí chrbát, skoro bez tuku. Nie tak úplne, lebo aj v čokoláde je ho dosť,  ale nie 250 g. Inšpirovala som sa receptom na chocolate fudge cake.

Ingrediencie
300 gramov čokoláda 70%
1 kus kondenzované mlieko sladené
100 gramov orechy
1 polievková lyžica kakao
1 balík piškóty
100 millilitrov pomarančový džús
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Tu je moja nová verzia na sladký srnčí chrbát z čokolády a piškót.

Nad parou za stáleho miešania zohrejeme Salko (s kokosovým olejom alebo maslom, nepovinné, už som robila aj bez toho a bolo to fajn).

Hneď ako je zmes horúca, dáme dole z tepla a pridáme čokoládu, môžeme ešte pridať kakao, nemusíme. Miešame do rozpustenia čokolády. V prípade potreby krátko zohrejeme nad parou, ak sa čokoláda neroztopí, stuhne ....  Na záver primiešame nasekané orechy.

Ak sa vám zdá hmota priveľmi hustá, môžete ju zriediť horúcim mliekom, šľahačkovou smotanou, stačí trochu.

Formu na srnčí chrbát vyložíme alobalom. Na spodok dáme tenkú vrstvu plnky, na ňu nahusto kladieme piškóty namáčané v džúse alebo sirupe, pokračujeme vrstvou plnky, piškótami až povrch. Pracujeme rýchlejšie, hmota rýchlo tuhne.

Vrch prikryjeme alobalom z bokov a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Doplňujúce poznámky

Pridávam tradičný recept aký sa jedával u nás. Keď som ho robila ja, cery som davala polovicu, vraj sa dá nahradiť maslom. 200g práškového cukru, 3 vajíčka, 50g kakaa, 250g stuženého tuku (masla), 100g orechov, piškóty. Nad parou šľaháme asi 20 minút cukor a vajíčka, pridáme kakaom, tuk a orechy.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Dzeny, Pi, 28. 11. 2014 - 12:02

toto je masaker!:)) teraz som jedla a uz som zas hladne :-D

dasa_, Pi, 28. 11. 2014 - 15:16

taak toto by som snáď mohla aj vyskúšať, dobre to vyzerá

púpavienka, Pi, 28. 11. 2014 - 15:41

Srnčí chrbat môjho detstva no s tou čokoladou top môže byť fajnota.

Tangy, St, 03. 12. 2014 - 20:31

Kami, kolko to tuhne?

Kamila, St, 03. 12. 2014 - 20:38

cca po 6 tich hodinach som uz krajala v pohode, najlepsie nechat cez noc v chladnicke

Tangy, Pi, 05. 12. 2014 - 10:33

Dakujem. Ale malo by to vydrzat dlhsie, teda ak sa to nezje, ze? Lebo neviem ako budem stihat, tak by som to chcela spravit tak 2 dni pred Stedrym dnom.

Kamila, Pi, 05. 12. 2014 - 10:39

V chladnicke ano, vzduchtesne zabalene .... Ja taketo robim den pred vianocami.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama