reklama

Karamelový zákusok

Pridal/a dasa_ dňa 09. 02. 2015 - 09:16 - Recepty dasa_
Karamelový zákusok, Zákusky, recept, dasa_

reklama

Lahodný karamelový rez s mascarpone krémom

Ingrediencie
1 plechovka Salko
250 gramov maslo
2 kusov karamelový puding
400 millilitrov mlieko
750 gramov mascarpone
300 gramov biela čokoláda
3 čajové lyžičky kakao
1 deciliter voda
1 čajová lyžička cukor
1 kus kakaová piškóta
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Deň dopredu varíme Salko asi 3 hodiny vo vode. Ja v polovici varenia konzervu obraciam. Upečieme kakaovú piškótu podľa svojich zvyklostí.

 

Tu je môj recept na kakaovú piškótu:

  • 4 vajcia
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl horúcej vody
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 PL kakao

 

4 žĺtka vymiešame s 200g práškového cukru, 1 dcl oleja 1 dcl horúcej vody. Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a preosejeme. Vyšľaháme sneh zo 4 bielkov. Nakoniec všetko opatrne zmiešame, rozotrieme na plech vystlatý papierom na pečenie a upečieme v rúre na
170 stupňov.

 

 Z piškóty stiahneme  papier a vrchnú vrstvu, vložíme naspäť na plech. Kakao zmiešame s cukrom a zalejeme vriacou vodou. Tekutinou pokropíme plát.

 

Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Cukor netreba pridávať. Do teplého zamiešame celé maslo a skaramelizované salko. Navrstvíme na kakaový plát.

 

V hrnci nad parou rozpustíme 3 biele čokolády. Do úplne rozpustenej masy pridáme 750 g mascarpone a dobre vymiešame (kľudne aj ponorným mixérom). Nanesieme na karamelovú vrstvu, urovnáme a vrch ozdobíme napríklad drobnými perličkami.

 

Množstvo bieleho krému si môžeme prispôsobiť veľkosti plechu - vyskúšaný pomer je 1 biela čokoláda (100g) na jednu malú krabičku (250g) mascarpone. Krém je vynikajúci aj napríklad na palacinky.

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Po, 09. 02. 2015 - 09:33

Waw, ten vyzerá úžasne. (clap) (y) (clap)

dasa_, Po, 09. 02. 2015 - 11:00

Dík :-) . Konečne som našla uplatnenie pre ozdoby z Piešťan :)

Kamila, Po, 09. 02. 2015 - 11:05

Ja na také ešte nie. (giggle)

Kupecova, Po, 02. 05. 2016 - 20:32
Ten karamelovy krem je hrckavy,malo mlieka,vela pudingu.Prave ho robim.Puding bol hladky,ale ked som pridala do tepleho a velmi husteho pudingu maslo,ten puding sa nechcel rozslahat,ostali hrcky.Na buduce maslo prv vyslaham a tak spojim s pudingom,aj to ho uvarim vo viacej mlieka,inac zakusok fantazia,len skoda toho kremu..
dasa_, Po, 02. 05. 2016 - 22:15

ja som to tuším pri takýchto problémoch premiešavala ponorným mixérom a potom to bolo v pohode.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama