Kamila | Zemiaky s kapustou
Netuším, prečo som takú dobrotu objavila až teraz. Klasika z núdze cnosť. Prázdniny, dom plný a obed bolo treba navariť z utajených zásob špajze, chladničky a mrazničky ;)
1 | kilogram | zemiak |
250 | gramov | kyslá kapusta |
1 | kus | cibuľa |
2 | kusov | špekáčky |
100 | gramov | slanina |
trocha | cesnak | |
trocha | olej | |
trocha | soľ | |
trocha | mletá červená paprika |
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v slanej vode. Ak máte viac času ako ja, môžete ich uvariť v šupke a očistiť a nakrájať po vychladnutí.
Kyslú kapustu chvíľu obvaríme, ak máte kvalitnejšiu klobásu môžete ju uvariť spolu s kapustou, uvarenú nakrájať.
Špekáčiky, slaninu, cibuľu, cesnak nakrájame na menšie kúsky a chvíľu osmažíme na oleji. Pridáme červenú papriku a zemiaky. Chvíľu môžeme zemiaky opekať, záleží aj od toho ako dlho vám to dovolia hladní stravníci. Na záver pridáme kapustu.
Vidíš, rozmýšľala som, čo by sa k tomu ešte hodila. Kyslá smotana môže byť skvelá. Ďakujem. :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
(y) (clap) dobrá inšpirácia kočky...vďaka :-*
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
u nás sa varí podobné jedlo - uvaria sa normalne zemiaky, v podstate na kašu. ku tomu sa pridá surová kyslá kapusta a spolu sa potlačia. A na vrch opražená slaninka. Teda, lepsie je spolu premiešať, aj s tým tukom s praženia :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto robila mama a jedlo sa volalo "Zemiaky obsypané kapustou". Uvarené zemiaky posypala kyslou kapustou (surovou) a zapražila masťou s čevenou paprikou. Samozrejme, že lepšia je rozpražené slaninka. Zdravší je olej, ktorým mastila keď poznala jeho výhody pre naše zdravie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kamila nie je tých zemiakov málo 1 gram?!lebo ked navarí podľa tvojho receptu novomanželka,ktorá bude stáť 1 krát v kuchyni?no neviem,neviem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rozmýšľam či to takto zmenila nová verzia programu, alebo som stále kráľovná preklepov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto je jedlo môjho detstva, mávali sme k nim domáce varené údené rebrá. Teraz som si zvykla k tomu pridať kopček kyslej smotany- tak to podávajú na vysokej škole ekonomickej v Bratislave - dcéra tam chodila a prišla s tým. Akurát zemiaky uvarím v šupke , pretlačím ako na šalát a tak opekám.