reklama

Čokoládovo-kokosový zákusok

Pridal/a Kamila dňa 13. 04. 2015 - 14:26 - Recepty Kamila
Čokoládovo-kokosový zákusok, Zákusky, recept, Kamila

Kamila | Čokoládovo-kokosový zákusok


reklama

Recept s fotopostupom na zaujímavý "kopčekový" koláč s pusinkami uprostred kakaového korpusu.Úsmev

Ingrediencie
Kakaové cesto:
5 kusov vajce
3 kusov žĺtok
80 gramov práškový cukor
80 gramov bezlepková múka
1⁄2 kus prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kakao
Kokosové cesto:
3 kusov bielok
60 gramov práškový cukor
150 gramov kokos strúhaný
Krém:
200 gramov horká čokoláda
250 millilitrov šľahačková smotana
250 millilitrov kyslá smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ak nemusíte piecť bezlepkový koláč, použite klasickú polohrubú múku.

Kakaový korpus: Oddelíme žĺtky od bielok. V podstate potrebujeme 8 vajec, 3 bielka odložíme na kokosové cesto. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, žĺtky  s cukrom do peny.  Ak máte radšej sladšie zákusky, môžete dať 120g cukru a pridať 1 vanilkový cukor. Zľahka spojíme obe hmoty aj s múkou zmiešanou s kakaom a práškom do pečiva. Cesto roztrieme na plech. Môj  mal rozmer 30x40cm, menší by bol šikovnejší.

Kokosové cesto: Bielka s cukrom vyšľaháme do tuhého snehu, zľahka primiešame strúhaný kokos. S lyžicou ukladáme cesto, kopčeky, na kakaovú hmotu. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme nad parou, necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku, zľahka k nej primiešame kyslú smotanu. Malú časť hmoty zmiešame s vychladenou čokoládou a nakoniec všetko zľahka spojíme. Krém rozotrieme na vychladený korpus. Necháme dlhšiu chvíľu stuhnúť v chladničke, ale koláčik je božský ja bez toho. Môžete skúsiť aj ľahší vanilkový krém.

Doplňujúce poznámky

Krém môžete použiť aj iný svoj obľúbený.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

trnko, Po, 13. 04. 2015 - 21:04

Dík za recept, vyskúšam.Úsmev,

 

dasa_, Po, 13. 04. 2015 - 21:15

vyzerá to neskutočne dobre

balalajka, Ut, 14. 04. 2015 - 10:46

Je blbé upiecť si taký koláč v utorok? Mám naň neskutočnú chuť.Hambím sa

Kamila, Ut, 14. 04. 2015 - 11:01

Vôbec nie, vždy je správna chvíľa Pohoda, pokiaľ práve nedržíš dietu.

balalajka, Ut, 14. 04. 2015 - 11:07

Na diety som zanevrela.

Inak, ten koláč má podľa toho čo píšeš málo cukru. Ja keď piškót zo 4 vajec, tak 20dkg cukru Veľký úsmev.

Kamila, Ut, 14. 04. 2015 - 11:24

Ja davam na 7 vajec 7 lyzic cukru ;) ale mozes dat aj 120g cukru, zabudla som napisat ze som tam dala 1 vanilkovy cukor.

dasa_, Ut, 14. 04. 2015 - 11:25

Poznáš ten vtip, jak pravoverný žid našiel v sobotu peňaženku? Pozerá, pozerá, všade sobota, len meter okolo peňaženky bol štvrtok Pohoda Tak sa na to pozri tak, že vo vašej kuchyni je nedeľa. Prípadne aj sobota poobede by mohla byť :)

balalajka, Ut, 14. 04. 2015 - 11:30

Váľam sa od smiechu po podlahenepoznala som.

Budiž teda v kuchyni nedeľa a na večeru budú aj rezne.

Anicka., Po, 20. 06. 2016 - 14:53
Určitě vyzkouším.Recept se mi moc líbí.Celkem jednoduchý a výsledek bude určitě dobrý.
Jitka Dubovská, Pi, 10. 11. 2017 - 17:00

Úsmev výborný

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama