reklama
Nedeľná raňajková bábovka v trochu vylepšenej verzii.
Ingrediencie
5 | kusov | bielok |
150 | gramov | kryštálový cukor |
5 | kusov | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | voda |
150 | gramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Nutella | ||
banán | ||
čokoládová poleva | ||
mandľové lupienky |
Postup
1, bielky s cukrom vymiešame na tuhý sneh, po jednom pridáme žĺtky, vodu a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva... vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť na 160°C asi 30 minút
2, upečenú, mierne vychladnutú bábovku preklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť
3, vychladnutú bábovku prekrojíme asi v 1/3 od vrchu, stred pomocou lyžičky vydlabeme a naplníme nutelou, nie až po vrch - necháme si miesto na banány 4, banány roztlačíme vidličkou na kašu a naplníme bábovku až po okraj... uzavrieme vrchnou časťou bábovky, polejeme čokoládovou polevou a posypeme mandľovými lupienkamiVýnos
6 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.