reklama

Deti piju radler, je to OK?

Hugombre , 06. 07. 2015 - 23:07

reklama

Ahojte,

Sme na dovolenke a popijame vinko. Nase dve dievcata 13 a 14 rocne mali dovolene pit radler. Otvorila sa vasniva debata, ci by to mali uz v tomto veku skusat. Co vy na to?


reklama


reklama

Dzeny, Ut, 07. 07. 2015 - 07:44

Alkoholický radler? Ja osobne by som dieťaťu nedovolila ani nealkoholický. Nevidím najmenší dôvod, aby v takom mladom veku skúšali alkohol alebo niečo, čo sa na alkohol podobá, aj keď ho reálne neobsahuje. Tolerancia alkoholu v našej spoločnosti je dosť výrazne posunutá a tolerovať detské popíjanie je už za hranicou. Je mi jasné, že o rok, či dva by to dcéry zrejme začali skúšať za vašim chrbtom, možno máš pocit, že je to fajn, mať ich takto pod kontrolou. Ale na alkohol sú naozaj primladé. V dôsledku podobných excesov si mnohé deti myslia, že pivo nie je alkohol! To je fakt zlé. Keby tvoje dcéry našli piť alkohol samé, tak by ti ich dovliekla domov polícia a mal by si čo vysvetľovať, nehovoriac o tom, keby ťa našli takto svorne popíjať s nimi.  Samozrejme, sú to tvoje deti, takže je to tvoje rozhodnutie. Ale pýtal si sa na názorÚsmev

Kamila, Ut, 07. 07. 2015 - 08:24

Podľa mne je to priskoro. Mladsi syn ma 16 a ani by ma nenapadlo mu nieco take ponuknut, jeho si pytat. Stasi dvaja tusim nealko radlel si obcas dali ked mali okolo 18? len tak pre chut ...

púpavienka, Ut, 07. 07. 2015 - 08:32

Nuž pridala som koment, ktorý tu odrazu nie je. 

Nie je to správne a ja osobne s tým nesúhlasím. Veľmi ma trápi či hnevá ked rodičia kupujú deťom aj rôzne energetické drinky a to už aj takým 5 ročným.

Mrzí ma tiež, že aj v mojej blézkosti sú rodičia či starí rodičia, ktorí deťom dajú vždy vypiť zo svojho piva.

margesimpson, Ut, 07. 07. 2015 - 09:18

a co ja viem, ja by som to tak tragicky nebrala (a to som abstinent a neznasam alkohol). Radler je taka malinovka a ako kazde pivo ma pozitivny vplyv na travenie. Tak 1 raz za cas preco nie. Ja vsak skor vidim problem v tom, ze to nema zmysel, ako akakolvek sladka limonada. Uplna zbytocnost liat to do seba.

Ariesa, Ut, 07. 07. 2015 - 09:44

ani radler a som aj proti detskemu sampanskemu. je taky velky vyber, ze toto zavana nudou konzumenta, ktory uz nevie co so sebou.

drobec ale dostal uz odo mna hlt piva. ked sme boli na chate, bolo mu zle od zaludka, po troske piva mu konecne pretravilo.

novanka, St, 08. 07. 2015 - 08:06

Aj u mňa absolútne nie!

majas, St, 08. 07. 2015 - 17:28

Ja osobne by som to deťom nedávala, aj keď s manželom v tom nemáme celkom za jedno, nevidiím dôvod aby niečo také deti pili ani chutnali, ale zas niekedy to zaberie, z reklám si myslia že to ktovie ake dobré a ochutnajú, niekedy len privoňajú a stačí im. Mne tiež rodičia, či babka dávali uchlipnúť pivo na trávenie lebo som bola podľa nich moc "tenká", ale píč piva sa zo mňa veru nestal. ÚsmevAsi sa to nedá  zovšeobecňovať, ale ja to nepodporujem, Aj keď sú známe aj priaznivé účinky napr. piva v malom množstve, neviem tieto "pivové malinovky" aký majú zámer a či vôbec niečo z toho dobrého majú v sebe, nedovolím si zhodnotiť.

 

Martina79, St, 08. 07. 2015 - 20:40

Aj ja som zásadne proti. Náš 10-ročný tiež pokúša osud Úsmeva keď áns vidí, tak vypytuje. V tomto sme s MM zajedno. Deťom žiadny alkohol. Sú aj nealká, ale k čomu je dobré učiž ich od mala na pivo. Teraz objavil "dovlenkovú" vineu.

My s MM tvrdý alkohol nepijeme, sem tam strik, alebo pivo - skôr ten radler. Máme otvorené Soberáno už asi 3 roky, väčšinou ho používam do šišiek. Veľký úsmev Hovorievam, že zreje... Chichocem sa

 

 

Iwa, Št, 09. 07. 2015 - 18:17

Určite nie! Aj nealkoholické pivo má 0,05% alkoholu. Takto si človek na alkohol zvyká už od detstva a potom to berie ako "bežný štandard" nalievať sa pivom, vínom, tvrdým alkoholom... Poznám zopár takých, čo majú dnes s alkoholom problém a začínali podobne - penou od piva, vaječným likérom, šampusom na oslave.

Jasne, že na strednej decká vyskúšajú, veď aj my sme skúšali, ukecávali sme starších kamošov, aby nám kúpili fľašu vína a potom sme ju tajne vypili Hambím sa Ale stále sme mali na pamäti, že sa to nesmie, že to škodí a spôsobuje problémy. Na Slovenskú je konzumácia alkoholu hlboko zakorenená podľa hesla "Kto nepije s nami, pije proti nám!" a piť sa musí za každú cenu, v každej situácii, v každom stave (aj keď som bola tehotná, našlo sa veľa takých, čo mi alkohol núkali a nešli pochopiť, že nebudem piť).

Kamila, Št, 09. 07. 2015 - 18:23

Veru, sme narod s velkou tradiciou pitia alkoholu. Byt v dnesnej dobe dobrovolny abstinent, je tazky a hlavne nepochopitelny precin. 

lua, Pi, 10. 07. 2015 - 21:06

moja dcéra mi ešte ako šiestačka hovorila, že ôsmačky z ich školy si bežne kupujú radlera. Ja som proti. Ani detské šampanské nekupujem. Uvedomila som si to vtedy, keď sa ma dcérina spolužiačka po oslave pýtala, či sme zabudli na detské šampanské. My doma málokedy pijeme. Maximálne prípitky na oslavách ale tých je málo. Muž keď má chuť na pivo, ide so susedom na jedno. Mne to nechutí. Ja nepijem skoro vôbec. Dcére to tiež nechutí. Raz ochutnala, neviem ani kde ale skonštatovala že je to hnusné. Vyjedá jedine vianočné likérové ozdoby ale tie jej občas kúpia babky, ja nekupujem ani to, veď na čo si zvykať na takéto niečo. 

leni, Ne, 12. 07. 2015 - 17:05

detom by som to nedavala ale každe dieta tuži po zakazanom a každe to aj určite vyskuša či s vedomim rodiča alebo bez je to skratka zvedavost a pre dieta určite dobrodružstvo a ruku na srdce ved aj my sme boli taki či???

eva m, Ne, 12. 07. 2015 - 18:50

ano, deti tuzia po vselicom zakazanom, to ale neznamena, ze my rodicia im to mame dovolit.

eva m, Ne, 12. 07. 2015 - 18:49

som rozhodne proti. suhlasim s uz napisanym, prilisna tolerancia, budovanie navyku k alkoholizmu. 13 a 14 rocne deti este absolutne nie su pripravene na skusanie alkoholu, pre detsky organizmus je to velka a zbytocna zataz. A na ich zmyslanie takisto.

Ludia maju tendenciu to bagatelizovat, no boooze, jeden radler a vy z toho robite vedu... Takto sa vsak bagatelizuje vselico a ma to negativny vplyv na vychovu, na postoje deti.

Aky vlastne mas dovod na to, ze detom dovolis radler? Je iks nealkoholickych napojov, ktore detom mozes dat. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama