reklama

Cheesecake brownies s višňami

Pridal/a Kamila dňa 09. 07. 2015 - 11:45 - Recepty Kamila
Cheesecake brownies s višňami, Koláče, recept, Kamila

Kamila | Cheesecake brownies s višňami


reklama

Fantastický višňový čokoládovo-tvarohový koláč. Jednoduchý čo do prípravy, ani šľahač som nepoužila. Zožal veľký úspech. Recept je pre malú formu.

Ingrediencie
Cesto:
1 hrnček bezlepková múka
1⁄2 kus prášok do pečiva
1 hrnček kryštálový cukor
1⁄2 hrnček kakao
125 gramov maslo
1 kus vanilkový cukor
4 kusov vajce
Plnka:
250 gramov jemný tvaroh
1⁄3 hrnček práškový cukor
1 kus vajce
1 polievková lyžica kukuričný škrob
  višne
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ak nechce koláč v bezlepkovej verzii, použite klasickú polohrubú múku.

Brownies: Maslo roztopíme nad parou a necháme trocha vychladnúť.  Múku  zmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, ja som to skúsila len ručne a dobre bolo. Zľahka primiešame sypké ingrediencie a maslo.

Tvarohová náplň: Vajíčko vymiešame s cukrom a kukuričným škrobom, asi aj múkou môžete škrob nahradiť. Primiešame tvaroh, môj bol jemný, ale ani hrudkovitým nemáte čo pokaziť.

Plnenie: Do menšieho vymasteného a múkou vysypaného pekáča, plechu... Môj mal rozmer 28x20 cm. Rozotrieme polovicu kakaovej náplne. Na ňu lyžicou ukladáme tvarohovú náplň a na to odkôstkované višne, čerešne, maliny... Podľa mňa aj scedený kompót môže byť. Navrch opatrne rozotrieme zvyšok kakaovej náplne.

Pečieme pri teplote cca 190°C cca 40 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Možno stačí ja menej ak má byť brownies "šťavnatejší".

Na záver posypeme práškovým cukrom. Môžete podávať aj s vanilkovou zmrzlinou.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Št, 09. 07. 2015 - 12:12

To nemá chybu ÁnoTlieskam, idem skúšať...

Dzeny, Št, 09. 07. 2015 - 14:54

Koláč pre nerozhodných:) Nevieš či chceš brownies alebo cheesecake, tak si urobíš dva v jednom:))

Áno

zvonilka, Št, 09. 07. 2015 - 23:13

Vyzera velmi dobre,a chutit musi este lepsieVyplazený jazyk

Bugi, Pi, 10. 07. 2015 - 10:40

Vyzerá fantasticky. Mám rada Tvoje bezlepkové recepty, veľakrát ma inšpirovali. Ďakujem.

severinka, Po, 13. 07. 2015 - 20:05

ja som ho vyskúšala a je mnamy mnamy všetci chválili

Steffi, Ut, 14. 07. 2015 - 14:23

Dobry den!Tento kolac ma zaujal, lebo ste tam dali bezlepkovu muku. Vyskusala som ho s cernicami. Chutil velmi dobre, bol stavnaty, ale cesto bolo velmi huste. Mohli by ste mi prosim napisat, ktoru bezlepkovu muku ste pouzili a kolko g muky, cukru...atd sa zmesti do vasej salky?Mozno bol problem v tom, ze moj hrncek bol velky na 125 g masla. Dakujem pekne za odpoved.

Kamila, Ut, 14. 07. 2015 - 14:28

Vzdy pouzivam muku novalim tmavu univerzalnu, moje salky ci skor pohare maju asi 250ml. Ono brownies nepotrebuje vela muky, tak bezlepkovej asi staci menej. 

Tuti, St, 09. 01. 2019 - 15:28

Vyskúšané s celozrnnou múkou a čučoriedkami. Výborný.Úsmev

Kamila, St, 09. 01. 2019 - 15:58

Som rada, že sa podaril Váľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama