reklama

Cesnakový posúch

Pridal/a Evicka56 dňa 15. 07. 2015 - 12:29 - Recepty Evicka56
Cesnakový posúch, Slané, recept, Evicka56

reklama

výborný chlebový posúch vhodný ako príloha k polievkam ale aj ako pohostenie k pivu, vínu

Ingrediencie
100 gramov ražná múka
100 gramov ovsené vločky
300 gramov hladká múka
300 millilitrov voda
20 gramov čerstvé droždie
1 čajová lyžička soľ
2 polievkové lyžice ľanové semienka
2 polievkové lyžice slnečnicové semienka
Na potretie:
8 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olej
2 polievkové lyžice voda
100 gramov slanina prerastená
1 polievková lyžica tymian čerstvý
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

- do veľkej misky dáme vodu, 1/2 kocky droždia a vidličkou rozmiešame
- pridáme ovsené vločky, múky (ražnú, špaldovú...), soľ a zamiešame najskôr vidličkou koľko sa dá
- pridáme semienka a rukou domiesime
- prikryté necháme kysnúť asi 1-2 hod.
- na plech nalejeme olej a rukami ho rozotrieme
- na plech vyklopíme cesto a takými naolejovanými rukami ho rozdelíme na tri časti
- každú časť rukami roztlačíme na ovál 
- z tohto množstva spravíme  3 oválne posúchy na jeden plech
- každý posúch potrieme cesnakovou pastou, ktorú si pripravíme z roztlačeného cesnaku, oleja, vody a soli
- posúch posypeme nadrobno pokrájanou slaninkou a čerstvým tymiánom
- necháme podkysnúť asi 20 minút
- pečieme na 230°C asi 10 minút
- ja vždy robím aj jeden posúch pre muža, on tomu hovorí slovenská piza: rajčinový základ (pasírované paradajky, cesnak, bazalka, soľ, čierne mleté korenie) kolieska klobásky a syr

Výnos
1 plech
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, St, 15. 07. 2015 - 13:09

Ten vyzerý úžasne, musí byť božský. Áno

Dzeny, St, 15. 07. 2015 - 13:44

Juuuj, Evicka, ten vyzerá fajne:)

M.á.r.i.a, St, 15. 07. 2015 - 20:31

Dobréééééééééé, v nedeľu som robila zo špaldovej múky. Tie Tvoje vyzerajú prekrásne !!!Tlieskam

Evicka56, Št, 16. 07. 2015 - 09:05

dievčence, ďakujem... ja tento recept rozdávam kade chodím a všade má úspech :)

Dzeny, Št, 16. 07. 2015 - 12:46

Evicka, vďaka, že si sa s nami podelila:) Áno

zvonilka, So, 18. 07. 2015 - 17:05

Mnam,dala by som si len tak aj bez polievkyÚsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama