reklama

Kedy a aké náušničky?

sabina584 , 27. 09. 2015 - 10:28

reklama

Maminy prosím Vás aké náušničky ste vybrali pre svoje princezny? Kedy ste im dali prepichnúť ušká? Budeme mať prvé bábo a na toto nepoznám odpoveď. Poraďte mi prosím...


reklama


reklama

anjeli, Ne, 27. 09. 2015 - 15:21

Mojej malej sme kupovali klasicky visiace náušničky - zlaté /na zlato je asi najmenej alergií/. S detskou sestričkou sme sa dohodli, na ktorej poradni prepichne... dcérka mala asi mesiac, možno 6 týždňov, náušničky sme deň vopred naložili do liehu a v tej nádobke sme ich aj doniesli k lekárke. Prepichovali počas našej neprítomnosti - počkali sme v čakárni. Bolo to rýchle a takmer bez plaču. Dcérka si nič nepamätá... teraz ako sedemročná by nešla ani za nič, hoci náušničky a podobné "cetky" nosí rada.

Dzeny, Po, 28. 09. 2015 - 15:38

Podľa vlastnej skúsenosti, asi čím skôr, tým lepšie. Ja som si dala uši prepichnúť ako pubertiačka a asi som mala alergiu na zlato, alebo čo, nešli sa mi uši zahojiť. Potom som to nechala tak, a dala som si náušnice nastreliť, keď som bola dospelá. Nastreľovanie nebolelo, žiadne hojenie, nič, čistá robota:) Chirurgická oceľ mi sadla. Tu som sa dočítala, že pediatrička radí prepichnúť uši v prvých mesiacoch života, najlepší materiál 14-18 karátové zlato alebo chirurgická oceľ. 

Lili007 - Maria S., Pi, 01. 04. 2016 - 10:46

Ideálne je nastreľovanie. Nám ho robili na súkromnej klinike (kde sme si zaplatili jednorázový poplatok) u pediatričky. Je to rýchle, povedzme že bezbolestné a v ušku už zostane náušnička, ktorú si predom vyberiete. Túto raz za deň pootočíte aby sa rana nezalepila, ošetrujete liehom a cca po 2mesiacoch môžete vymeniť za náušničku, ktorú si vyberiete a zakúpite v zlatníctve.

adel_kov, St, 12. 10. 2016 - 08:52

Tiez si myslim ze cim skor tym lepsie, lebo aspon si to tie deticky menej uvedomuju a menej sa toho chytaju. Takze ja si myslim ze urcite nevahat a nerobit z toho zbytocnu dramu :-D nausnicky by som volila zlate alebo z chirurgickej ocele ako pisali aj baby vyssie

lenka_samorin, Ne, 23. 04. 2017 - 11:34

My sme dali dcérke prepichnúť uši u pediatričky možno v 2 mesiacoch, robila to ihlou a asi bolelo, lebo dcérka plakala, ale len chvíľku. Potom s tým nebol žiadny problém, ani keď som tú ranu čistila ani keď som obliekala, neprotestovala pri dotyku, tak sa to asi rýchlo zahojilo. A náušničky  sme mali zlaté, visiace, je to taká rodinná pamiatka, mala ich moja mamina, keď bola bábo, potom ja a teraz naša dcéra. A odložím ich aj pre vnučku :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama